Árvai Péter, a Prezi alapítója a Heti Válasz legfrissebb számában adott interjút, mert mint mondta, párbeszédet szeretne.

Azt szeretné, hogy elmondhassa, a melegeknek miért fontos a coming out, a Pride. Sőt, hogy utóbbi miért lényeges a heteroszexuálisoknak.

A lapnak arról is beszélt, hogy ő a mostani tizenéves "Árvai Pétereknek" a helyzetét szeretné megkönnyíteni, mert a például a legújabb kutatások szerint a meleg fiatalok között nyolcszor nagyobb az öngyilkosságra való hajlam, ez pedig már elég indok arra, hogy levegyük róluk a stigmát.

Árvai Péter elmondta, miért jó a heteróknak a Pride

Ő maga istenhívő anya mellett nőtt fel és gyerekként, amikor rájött, hogy homoszexuális, sokáig imádkozott azért, hogy reggelre "normális legyen". Elmondott pár Miatyánkat és fogadkozott, ha így történik, bármit megcsinálna. De persze nem így történt, amiért kicsit csalódott volt, mostanában azonban próbálja újra megtalálni a hitét.

Szerinte a heteroszexuálisoknak azért fontos a Pride, mert ha nincs olyan ismerősük, aki meleg, itt találkozhat velük és láthatja, ugyanolyan emberek mint bárki más, nem kell tőlük félni. A házasság kérdését érintve arra az érvere, hogy a közösen nevelt gyerek a meleg párok esetében ugyanúgy meleg lehet, azt mondta, a szülei heterók voltak, ő maga mégsem lett az.

Az utóbbi években idehaza is javult a helyzet, amennyiben többen és nyíltabban mernek beszélni vonzalmukról, de a kordonok és a mély utálatot sugárzó kommentek továbbra is megvannak – mondja Árvai.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vizinyuszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szandokan
Akik melegek, és ugyanolyan embereknek vallják magukat, mint a heterók, azok nem vonulgatnak színes ruhákban pávatollal a hátsójukban.
Knapp75
@szandokan: Hja, bezzeg a komoly üzletemberek azzal foglalkoznak, hogy az autójukat mutogassák mindenkinek és a sikereikkel hencegjenek folyamatosan... :)

Az a különbség, hogy míg neked csak a saját önértékelési zavaraiddal kell megküzdened, a melegeknek a társadalom előítéleteivel is.
Freewolf
Két alkoholista szülő gyermeke nagyobb eséllyel lesz alkoholista, mint két normál életvitelű emberé! Ennyi csak az ellenérv!
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
nola
@szandokan: szerinted, csak azért mert van néhány provokátor, ezért minden felvonuló provokátor?
ezen logika mentén, ha van néhány homoszexuális magyar, akkor minden magyar homoszexuális? :)
szombaton nézz ki a felvonulásra, és utána mondj véleményt.
vizinyuszi
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Csizmás Kond
...hát ő elmondta...mit tehetett volna egyebet, nem akar mást csak hogy észrevegyék hogy más...vagyis kényszert érez hogy megmutassa magát.
szandokan
@nola: Köszi, de teljesen más programom van, és a gyerekeimet inkább máshová viszem el.
Knapp75
@szandokan: Mentek szalagot tartani Viktor valamelyik bódéavatójára?
nola
@szandokan: ezt megértem. csak akkor legalább próbálj majd keresni egy videót, amit nem valamelyik tévéadó adott le és vágott össze. higgyétek el, minden adón hazudnak.
apósom telefonált be egyszer az atv egyik műsorába, ott élőben ment, de mire a hír tv átvette, már összevágták úgy, mintha pont az ellenkezőjét állította volna.
a saját szemednek kell hinni, és minden témában hiteles forrásokat keresni, több forrást, nem csak egyet, és ezután levonni a következtetéseket és kialakítani a véleményed. nem csak a homoszexualitás témában. minden témában. mert ebben az országban már senkinek semmit nem lehet elhinni. a kormány és az ellenzék is a saját érdekei szerint manipulálja a közvéleményt.
a kereskedelmi adóknak meg csak a nézettség számít.
próbáljunk mindent több nézőpontból megvizsgálni és picivel több empátiával. akkor még van jövője ennek az országnak.
vitriol
@Freewolf: nincs igazad, mert a meleggé válás = génhiba, az iszákossá válás pedig nagyrészt környezeti ráhatás
KERKA
@vitriol: Nem akartam hozzászólni, mert már annyira túlbúrjánzik ez a téma, hogy lassan szégyelem, hogy heteró vagyok. Sőt a legrosszabb fajtából, a férfinek látszó férfiak tetszenek.

Mindenki azt mondja, hogy génhiba. Te jószagú atyaisten hát ennyi selejtes ember él a földön? Ez mind így születik, hogy az anyaméhben már selejtes lesz?Hát a kismamákon végzett ultrahangos vizsgálat nem mutatja ki, hogy baj van a baba identitásával? Félretéve.
Nem génhiba, hanem egy összetett probléma. Lehet hormon zavar, de többnyire a félrenevelés eredménye. Nagy Sándor bizony meleg volt ifjú korában, mert ilyen meleg szeretettel nevelte őt Pláton, a tanára. Aztán mikor hadba ment Perzsiába mégis csak megnősült és lett 2 gyereke. Ezt csak azért írtam, hogy lásd mennyire számít a neveltetés.
És van egy rossz hírem. Az alkoholizmus (rá a hajlam) bizony-bizony örökölhető. De a neveltetés is vagy a környezeti ráhatás is okozhatja.
szandokan
@Knapp75: Lehet, hogy te inkább mész a Pride - ra, de én tudok ennél kellemesebb helyeket is.
vigyazo
Nem csak a poligámia, hanem a csoportos házasság, a rokonok közti házasság és a felnőtt-tinédzser kapcsolat törvényesítését is kezdeményezték már. Ha egy kerítést lebontanak, nincs megállás:
vigyazo.blog.hu/2015/07/09/szdsz-alapito_surgeti_a_csoportos_hazassag_torvenyesiteset
"Új dimenziót nyitott a melegházassággal kapcsolatos vitában Kőszeg Ferenc, a Magyar Helsinki Bizottság alapítója, volt országgyűlési képviselő. Kőszeg a cink.hu-n közölt írásában azt sürgeti, hogy az egyenjogúság nevében törvényesítsék a csoportos házasságot is, aminek tetszőleges számú, nemű és szexuális irányultságú személy lehet a tagja. Egy budapesti konferencián az atv.hu tudósítása szerint a résztvevők mintegy öt évre becsülték a melegházasság magyarországi törvényesítésének megvalósulását, de utaltak rá: ezzel a melegmozgalom még nem tekintheti befejezettnek a küzdelmet."
Knapp75
@vigyazo: Logikailag jogos a felvetés, bár szerintem van elég konfliktus egy sima párkapcsolatban is, nem kéne a szereplők számát növelni. :)
Ugyanakkor továbbra sem értem, miért zavar heteroszexuális embereket, hogy hány homoszexuális vagy biszexuális él együtt vagy éppen házasságban...
Nem tapasztaltam még, hogy a melegek megpróbálnák belekényszeríteni vagy kitiltani a heterokat bizonyos együttélési formákba vagy formákból.

@KERKA: Ha főként neveltetés kérdése, akkor mivel magyarázod, hogy testvérek, sőt egypetéjű ikrek között is előfordul, hogy más-más a szexuális orientációjuk?
Igaz, ez utóbbi a genetikai kódoltságot is cáfolja...
Valószínűleg minden emberben van valamekkora hajlam a biszexualitásra (talán ezért is félnek a melegfelvonulástól úgy egyesek, mint ha a felvonulók fertőző betegek lennének :) ), de a "körülmények együttállásától" és a szervezetünk változásától is függ, hogy ez előbukkan-e valaha.
szandokan
@Knapp75: Te már éreztél vonzalmat férfiak iránt? Előbukkant belőled? Csak azért kérdezem, mert azt írtad, hogy előbukkanhat. Langyos liberális eszmék szerint biztosan, de orvosilag aki 18 éves elmúlt, az már nem fog változni.
KERKA
@Knapp75: A megközelítését már olvastam orvosi szempontból is és pszichikai valamint szociológiai szempontból is. Nincs rá egyöntetű magyarázat. Mindenki másképp ítéli meg a dolgot. Ismerek olyan férfit, aki 15 évi házasság után elhagyta a feleségét és a két gyerekét elköltözött egy másik pasival. De azt is megfigyelted -e, amikor homoszexuális párokról beszélünk, mindenki azonnal két férfire asszociál, pedig nők között is nagy számban előfordul. Csak valahogy a nőknél ez csendesebb nem feltünőbb dolog. Ha két nő együtt él, akkor azok segítik egymást, ha két férfi él együtt, akkor azok fajtalankodnak. Ezek a sztereotípiák élnek bennünk.
Knapp75
@szandokan: Hát persze, hisz a 18 év egy kőbe vésett határ az orvostudományban... :)
Ez azért jó hír, mert akkor te már bátran kimehetsz a felvonulásra!
Mondjuk ha nők és férfiak között továbbra sem tudsz különbséget tenni, akkor még így is kockázatos lesz...

Az egyébként nem mindegy neked, hogy ki iránt érzek vonzalmat?! Megmondtam már többször is, hogy nem akarok veled találkozni, jó lenne ezt tiszteletben tartanod! :)
Knapp75
@KERKA: A sztereotípiákhoz hozzátartozik, hogy sokan kifejezetten az exhibicionista melegekre asszociálnak, azokra, akik kifejezetten hivalkodóan vállalják fel a másságukat (előadóművészként vagy csak meg nem értet traviként a Mónika showban) mert könnyebb utálni a "kifestett buzikat", mint a csendes egyetemista srácot a szomszédból.

A leszbikus nők közül meg a "csúnyábbakkal", a férfiasabb vonásúakkal nem vagyunk annyira megbocsátóak, mert őket nem annyira szívesen képzeljük el szex közben...
Fradigege
A melegek hogyan szaporodnak nő nélkül? Nem gondolok inkább a folytatásra.
justhpeter
Olvasom a kommenteket és egyre jobban kezdem megismerni a környezetemet. Ha most nekem nem tetszik amit látok az génhiba, rossz neveltetés, vagy környezeti ráhatás ? Hova menjek vele ?
kkalman
Nem az a baj az LMBTQ-val, hogy léteznek, hanem, hogy évről évre úgy igyekeznek magukra a figyelmet felhívni, hogy azzal másokat megbotránkoztassanak. Mindenki tudja, hogy vannak nem hetero beállítottságú embertársaink, de nem mindenki tudja elfogadni a magamutogatást. Ezt a melegeknek is tudni kellene elfogadni, és ha már felvonulnak, akkor kevésbé kihívóan tegyék.
@vigyazo: ma, 18:10 A cikket végigolvasva, úgy látom, Kőszeg Ferencnek nem a szomszédja a perverz.
nola
@Fradigege: melegek alatt miért mindenki csak férfiakra gondol? miért van ez a kettős mérce? a legtöbb hetero férfi, aki undorodik a homoszexualitás gondolatától is, miért fogadja el, ha két nőről van szó? sőt, miért tartja kifejezetten izgatónak?
nola
@kkalman: hidd el, a 90%-uk egyáltalán nem kihívó, nem provokatív módon vonul fel. de nyilvánvaló, hogy a híradásokban nem a békés, hétköznapi módon és ruhában sétáló többséget fogják mutogatni, mert annak nincs hírértéke, arról nem beszélne később senki. provokálók pedig minden csoportban vannak. az LMBTQ emberek is csak olyanok, mint mások: sokfélék.
kkalman
@nola: ma, 22:54 Én itt a fővárostól 200 km-re csak azt látom, amit a különböző TV híradókban mutatnak. Elég kihívó, magamutogató képsorokat lehet látni. Ez igaz a külföldi melegfelvonuláson készült felvételek esetében is. Lehetne a nem magamutogatós felvonulókról is érdekes tudósítást készíteni, csak ahhoz a riporternek dolgozni kellene. Esetleg sokkal többet, mintha a magamutogatósokról készít egy tudósítást.
Fradigege
@nola: Mert a meleg nők elmennek egy spermabankba és ott a gyerek. De a meleg pasas az hogyan? Elmegy egy petebankba? Ki is kellene hordani. Aztán szoptatni. És gondoljunk a juhász legényekre. Egyedül, magányosan a réten a nyájjal. Azt is elítélem. Állatokkal. De mondjuk fogadjuk el, mert szabad világban élünk. Pl.: Fogja magát Lajos gyerek, vesz magának egy Riskát. Felvonul, hogy ő szerelmes a tehenébe. Elveszi feleségül és élnek amíg meg nem halnak. Közben terjeszti szexuális életét Riskával. Aztán csúnya dolog ezen felháborodni, majd elítélni, hiszen Lajos gyerek így boldog. És minden reggel arra ébred, hogy Riskában megtalálta az igazit.
nola
@Fradigege: neked is leírom, amit az előbb egy másik cikk alatt. a pedofília, zoofília, nekrofília nem hasonlítható össze a homoszexualitással. egy homoszexuális kapcsolatban két felnőtt, józan, beszámítható ember önként vesz részt, közös megegyezéssel. sem gyerek, sem halott, sem egy állat nem képes beleegyezését adni egy ilyen kapcsolatba. ez a különbség.
ahol megtehetik, és ha van rá pénzük, meleg férfiak béranyát fogadhatnak, vagy örökbefogadnak.
a házasság célja nem a szaporodás. házasodni szerelemből, elkötelezettségből szokás.
nola
@kkalman: tudom, hosszú, de ez nem összevágott video, ha tényleg valós képet szeretnél, kérlek, nézd végig és ítéld meg magad, hány százalékban láttál megbotránkoztató, provokatív viselkedést.
youtu.be/9Nn_CKf85FA
szandokan
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
kamazuka
Csak azért imádkozom,hogy nem lehetnék 5 percre,csak 5 percre valaki más?

Barátaim Shrek-nek szólítanak.Mióta megjavítottam az ogregátort!

A meleget is megjavítottam.Milyen kellemes hűvös az idő!
Feraj49
Hát b+ rajtad sem segített a Miatyánk ! A Pride meg azért fontos,hogy újabb melegekkel ismerkedhess a partnered cseréjéhez !
@Fradigege: tegnap 23.34-re :-hátha még a Riska főzni takarítani is tudna !!!
@nola:tegnap 23,45-ra-"házasság célja nem a szaporodás,házasodni szerelemből,elkötelezettségből szokás ". Hát ez egy hatalmas tévedés részedről !Van a szerelemnél nagyobb adu ,úgy hívják ,hogy ÉRDEKHÁZASSÁG .Csak ha Európát nézzük,királyok,és gyermekeik vagy más uralkodók házasodtak össze érdekből.Akár a hatalom,vagy birodalmak megszerzésért,esetenként a béke megteremtése miatt.Nem folytatom tovább,mert dolgozni kell mennem.
FN
És kit érdekel, hogy mit mondott el árvai péter?...
Egyáltalán ki a faxom az az árvai péter, aki ennyi idősen még mindig keresi - a hitét?
Vajon hány éves volt, amikor elvesztette?...
árvai péter, egy biztos, a homokosok között biztos nem fogod megtalálni!!!
Persze, ha még ennél is szélesebben mosolyogsz (64 fog szindróma), akkor talán visszamosolyog rád - a szerencse.
Anna Mária
@FN: Érdemes lenne neked is odafigyelni arra, mit mond Árvai Péter.
Ha megérted, talán rád is mosolyogni fog a szerencse.
Aki Én
Ha valaki arról akar meggyőződni, hogy a melegek ugyan olyan normális emberek mint a heterók, akkor ne a pride-on kezdje. A pride-tól még a melegek többsége is irtózik. Az pont nem azt mutatja, hogy ugyan olyanok, pedig a többségük teljesen normális. Sőt, sok esetben végtelenül kedvesek és közvetlenek. És nem azért, mert fel akarnak fűzni mint a gyöngyöt, egyszerűen jó lelkek.
ezzredesc
A legnagyobb dákóval is simán boldogul Ezzel a fültől-fülig szopókával...
Fradigege
@nola: a biblia kimondja, hogy férfiak férfiakkal fertelmeskednek. Pont az Ószövetség. Rengeteg a divat és érdek meleg. Soknak fut is a karrier. A bányászok, melósok között nem igazán futsz össze homokosokkal. Azért elég sokkoló egy apának, hogyha a fia bejelenti, hogy már pedig őt a szőrős popsik izgatják és a szakálas férfiak. Egyből az apában átfut, hogy lőttek az unokáknak, nem lesz nagypapa és nem lesz menye. És anyáknapján ki lesz ott a gyereknél az óvódában vagy az iskolában? Bár én nem bánom. Mindennél többen legyenek melegek. Annál jobban felmegy a heterók értéke.
nola
@Fradigege: a Biblia azt is mondja, hogy Isten Ádámot és Évát teremtette. éééééés ennyi. itt megállt. két embertől származik mindenki. vagyis az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy mindenki vérfertőző viszonyból származik. :)) sőt... mivel két teremtéstörténet van, az egyikben Ádámot és Évát egyszerre teremti meg az Úr, a másikban pedig Évát Ádám oldalbordájából, ez utóbbiban lényegében még durvább a helyzet...:))
nem tudom, miért és kinek érné meg "divatból" homoszexuálisnak lenni... érdekből pláne...
gyereket vállalni nem azért szokás, mert bármit is elvárunk a gyerekünktől. sem azt, hogy kihez vonzódjon, kivel házasodjon, sem azt, hogy unokákat nemzzen. a gyerekünket egyszerűen feltétel nélkül szeretjük annak, aki.
kétlem, hogy a heterók "értéke" bármit változna attól, ha több lenne a homoszexuális. egy ember értékét nem a nemi identitása vagy szexuális orientációja határozza meg. önmagában nagyon kevés heterónak lenni ahhoz, hogy valaki értékes ember legyen.
eszegfu
Nyilvánvaló -- nekem legalábbis -- hogy a pride-n az emberek "mutogatják" magukat, helyesebben megmutatják magukat. Semmi különbséget nem látok a riói fesztiválon felvonuló és itthon a pride-n felvonulók között. Rióban a nők, férfiak egyaránt szinte meztelenül vannak, mert ugye a "jelmezük" szinte nem takar semmit, gyakorlatilag egy "tulfütött" erotika a nyilt utcán. Láttam olyan fotót is, ahol egy kecskeszakállas férfi hatalmas müszempillát és vörösre festett müszájat viselt. A másik furcsa dolog, hogy szerintem pont azok nézik a pride-t, akik utálják a homoszexuális embereket, megbotránkoztatja őket...mintha mazohisták lennének! Ez csak az én véleményem.
eszegfu
@Aki Én: 10:30 Ugy jó 30 évvel ezelőtt, amikor a fiaim kamaszok voltak, akkor "ismerkedtem" meg több homoszexuális férfival (munkából adódóan). Először nagyon féltem a "gyöngyfüzéstől", sikáltam a WC-t is mint állat... de 1-2 év mulva, amikor egyikőjük AIDS beteg lett és még "járó" kezelésre tudott járni én vettem neki mindenféle finomságot, hogy meg tudjam kinálni a kimeritő kezelés után. A kórházban megismertem a barátját is, aki minden nap bejárt hozzá, felolvasta az ujságot, ső regényeket. Ritka jó emberek, kulturáltak, van humoruk...nekem semmi rossz emlékem nincs velük kapcsolatban. Mai napig is van egyikőjükkel kapcsolatom, mondhatnám igazi barátom!
oni
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Aki Én
@szandokan: 00:15 Hú de kemény lettél. Túl jó munkát végzett a csontkovács?
Anna Mária
@oni: Semmit nem hiszek rólad, eddig a pillanatig azt sem tudtam, hogy létezel.
oni
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
eszegfu
@oni: Kérem tisztelettel: próbáljon meg egy kicsit kulturáltabban hozzászólni a témához. Köszönöm.
eszegfu
@Aki Én: A 14:01 hsz-t is olvasd el, amit Anna Máriának küldött! Senki sem szólt hozzá...fogalmam sincs miért ilyen "dühös"?! Most meg mintha "lelépett" volna...
Bercifiu
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szandokan
@eszegfu: Ugyanezt csinálta az egyik bevándorlási cikknél is. Elkezdett olyan alpári módon kommentelni, hogy az nem volt semmi. Szerintem egy kis szórakozgató tini, aki utána eltűnik, bár ha így folytatja, szerintem végleg el fog.
eszegfu
@szandokan: Őszintén örülök, hogy Te is igy gondolod! Mi ketten sem vagyunk azonos véleményen, mást-mást gondolunk bizonyos dolgokról, mégis tudunk emberek módjára beszélgetni, de ezt szerintem elfogadhatatlan! Én még nem tiltattam le senkit sem, de ezt a kedves "kollégát" biztosan letiltatom...egy kis segitséggel...ugyanis nekem fogalmam sincs hogyan lehet ezt megtenni... megkérlek segitsél!
eszegfu
@Bercifiu: 17:05 Természetesen, ahogy irtam, ez csak az én véleményem! De már bocs, akár kötekedésnek is veheted, ami ugyan nem áll szándékomban... de azzal, hogy azt mutatják, amijük van, éppen a nemi jellegre is utalnak...vagyis megmutatják mijük is van.
FN
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Anna Mária
@FN: Árvai Péter egy remek fiatalember, a Prezi, egy igen sikeres prezentációkészítő szoftver kidolgozója. Fura, hogy nem hallottál róla, nagyon híres ember.

Beszélj hozzá és róla tisztességesen, nem vagyunk az őserdőben, ahol akármit kajabálhatsz.
FN
@Anna Mária: Már bocsánat, amíg ki nem tiltanak, azt írok, amit akarok.
Nem érdekel, hogy mit ért el árvai péter!!!
Ha az egész világot meg is nyerte, mégis Isten ellensége, mert képes a buzikkal lepaktálni.

64 vármegye
64 fog
Már csak kötni kell ( vagy oldani)
szandokan
@FN:
Ne vitatkozz, csináld amit Anna Mari mond, mert mindjárt lenáciz! Egyébként is, hogy mersz ellent mondani a méltóságos asszonynak? Na meg hogy lehet, hogy nem ismersz minden meleget, aki dicsőíti a felvonulást? Szégyellhetnéd magad igazán:-)))))
szandokan
@eszegfu: Rányomsz a jelentem gombra, és a moderátor megnézi. Egyébként kérdezd Anna Marit, ő itt a fő töröltető. Ahogy elnézem, pár esetben már intézkedett is.
eszegfu
@szandokan: Nagy nehezen rátaláltam a "jelentem" gombra... itt van az orrom előtt az időpont mellett...tul egyszerü, biztos azért nem találtam. Kösz.
vizinyuszi
A törölt a hozzászólásomnak a lényege az volt (kicsit finomabban, mert valakinek nagyon érzékeny a lelkivilága; vajon miért? xd), hogy nem félek tőlük, másoknak sem kell, nem veszélyesek.
A problémát az általuk erőltetett, a helyzetük vagy állapotuk társadalmi elfogadottságának az elérése jelenti.
vizinyuszi
@szandokan: Inkább nem írom le.
Viszont azon érdemes elgondolkodni, ha nem írjuk le, nem mondjuk ki amit gondolunk, akkor az már nem is létezik?

Ettől az ember nem változik
gazdag dezső
Szörnyű dolog ez! Nem lehet szavakat sem találni erre a meleg felvonulásra ! Miért kell ez ?Mindenkinek saját dolga ,hogy kit ,mit szeret,csak tegye azt a magánszférában! Ne vonuljon drága közpénzeken ,és irritálja az egészséges embereket,és normális viselkedésűeket !Nem bántom én őket csak legyenek szép csendben ugyanúgy mint a más hete ró emberek! Végül is az a normális dolog,és nem ez az őrületes viselkedés,felhajtás. Vagy talán most kellene egy olyan felvonulást is rendezni amelyen az egészséges családos emberek vonulnak föl? Mert hát ugye egyformán jogunk van ,vagy már az egészséges embereknek nincsen annyi joguk?Hol van az a k...va nagy kereszténység,és a párt? Ilyen felvonulást alapból tiltani kellene!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.