Az év végére az illegális határátlépők száma elérheti a 140-160 ezret is – erről Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke beszélt az M1 aktuális csatornán kedden. 

A kormánypárti politikus közlése szerint kedden az illegális bevándorlók száma meghaladta a 80 ezret.

Kósa Lajos szerint minden jel arra utal, hogy sokan szervezett embercsempészek segítségével indulnak útnak, ők 3-6 ezer dollár közötti összeget fizetnek azért, hogy a jobb élet reményében zömében Ausztriában, Németországban vagy a skandináv államokban telepedhessenek le. Hozzátette: akiknek valóban politikai menedékjogra van szükségük, azok ebből az összegből akár repülővel is érkezhetnének.

Arról is beszélt, hogy a migránsok hiába kapnak Görögországban a schengeni térségbe történő belépésről okmányt, azt gyakran megsemmisítik. Nehezíti a helyzetet az is, hogy az Európai Unió több tagállama nem biztonságos országnak minősítette Görögországot, ahová így ezekből az országokból a migránsok nem küldhetőek vissza.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
nincs mese, hálót kel kifeszíteni a ferihegyi repülőtér fölé is, hogy ne csak úgy érkezgessenek a repülőgépek, inkább fogja meg őket a csibedrót.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
pbalage
nincs mese, hálót kel kifeszíteni a ferihegyi repülőtér fölé is, hogy ne csak úgy érkezgessenek a repülőgépek, inkább fogja meg őket a csibedrót.
orogordog
Persze ezeknek van másfél milliójuk akkor mi a pics@t utazgatnak. Valami itt nagyon sánta.
papa.49
Laja kemény anyagot használsz, de ráfogsz menni...))))))))
Anna Mária
@orogordog: Hát, bizony. Ha Kósának hinnénk, akkor nagyon furának látnánk tényleg a világot. :)))
Sanyi2015
@Anna Mária: A fenti megállapítások közöl szerinted melyik nem valós?
Anna Mária
@Sanyi2015: Egyik sem.
Kósa szokása szerint hülyeségeket beszél.
Anna Mária
@Sanyi2015: Te tényleg nem veszed észre? :D
Sanyi2015
@Anna Mária: 1, Év végéig 140-160 ezer menekült érkezik - ez igaz
2, Szervezett embercsempészek hozzák őket 3-6000 dollárér -ez igaz
3, Aki ténylegesen a háború elöl menekül, az jöhet a hivatalos határon is, akár repülővel is - ez is igaz
4, a Görög pappírjaikat széttépik és eldobják, hogy ne küldhessék őket vissza - ez is igaz

Akkor végül is mi a problémád az elmondottakkal?
nezelodo
Nincs szerencséje ezekkel a Lajosokkal a fidesznek. Egyikkel az a baj, hogy az IQ skála alján tanyázik, a másikkal meg az, hogy a tetején. Az előbbi a talpa alatt gyújt tüzet a fidesznek, a másik meg a fejét égeti.
Sanyi2015
@Anna Mária: Látod pont a te általad belinkelt cikk van tele hülyeségekkel!
Anna Mária
@Sanyi2015: Egyik sem igaz.
Picinyke mankó: gondolj arra, mi történik, ha repülővel utazol az EU-n kívülre.
Ha ezen a nyomon indulsz el, és még azt is hozzáveszed, hogy a menekültek háborús övezetekből jönnek, akkor kemény agymunkával magad is rájössz, hogy bizony Kósa megint óriási, minden alapot nélkülöző baromságot mondott, kb. annyi értelme van, mint az itteni megnyilvánulásának:
www.youtube.com/watch?v=DSnJ4BcNquU
Anna Mária
@Sanyi2015: Sorold akkor a cikkben található hülyeségeket, parancsolj, tiéd a pálya.
Sanyi2015
@Anna Mária: Akkor segítek.. Belépnek az Unióba Görögországnál, regisztrálnak, ellenőrzik őket, ha jogos akkor úgyis megvárják az eredményt. és ha megfelelnek a menekült státusnak, megkapják a papírokat és már ülhetnek is gépre és utazhatnak, ha nem felelnek meg ( ez az esetek 95%-a statisztikák szerint ) akkor nem várják meg az elutasítást és a visszaküldést, hanem időben lelépnek és mennek tovább!
Anna Mária
@Sanyi2015: Nem, nem. Rossz nyomon jársz, az ismereteid körülbelül a Kósáé szintjén vannak. Pedig kaptál mankócskát is.
Próbáld másképp.
Pl. a belinkelt cikkben foglalt állításokat cáfold, úgy talán könnyebben megy.
Sanyi2015
@Anna Mária: A legnagyobb baromság, hogy keveri az unión belüli szabad mozgást az illegálisan érkezőkkel. Például a "Helsinki" statisztika szerint a győri AUDI itt élő német igazgatójának státusza azonos az afrikai menekültekével!
Úgyanígy a határon túlról érkező magyar nemzetiségű embereket azonosan kezeli a bevándorlókkal.
Aztán azt irja, ha kerítés lesz, majd Horvátország felől jönnek! Ez is baromság! Ha már eljutottak a horvátokhoz, onnen egyből Ausztriába vagy Olaszországba mennek, miért iktatnának be még egy problémás országot
Anna Mária
@Sanyi2015: Látom, az értő olvasás nehézséget okoz, így hát csak egyetlen kifogásodra reagálok. Nem a statisztikából olyasmi nem olvasható ki, hogy a győri Audi német igazgatójának a státusza azonos lenne az afrikai menekültekével.
A cikk szeretné neked elmagyarázni, hogy mi a bevándorló és a menekült közötti különbség, de hogy ez nem sikerült, nem a cikk szerzőjének a hibája.
human
Repülőre csak a már menekültnek nyilvánított személyek jöhetnek. Ehhez először végig kell menni a bürokrácia lépcsőin. Namost ha a házamtól 50 km-re lefejezik a hozzá hasonló nem fanatikus hívőket, akkor nem az lesz az első gondolatom, hogy de jó lenne hónapokat várni egy engedélyre. Ha az ember az életét félti, akkor az anyagi dolgok értéktelenné válnak és mindent odaadna csak mihamarabb biztonságba kerüljön.
eugen4402
@human: Ez ilyen tragikusan egyszerű... Ennek ellenére száz és ezer ostoba lángelme próbálja kitekert elméletekkel tévútra terelni a menekültek ügyét. Sőt, némely szélsőjobbos teoretikusok halállal fenyegetik az idáig már eljutott menekülteket is.
coyote3
Mindig elcsodálkozom kósa laja végtelen butaságán ls szervilitásán...:)
1magyar
Igaza van, ha az embercsempészeknek adott pénzből repülőjegyet vennének jobban járnának.
Anna Mária
@1magyar: Picit gondolkozz el azon, mik a feltételei annak, hogy valaki felszállhasson egy repülőjáratra. Ha ezt sikerül összeraknod, rögtön rájössz, hogy Kósa ostobaságot beszélt.
1magyar
@Anna Mária: Soha nem utaztam még repülővel, nem hinném, hogy nagyon sok kitétel van, gondolom repülőjegyet kell venni, vízumot ha olyan országba mennék.
Anna Mária
@1magyar: Oké, akkor csak egy példa: egy háború sújtotta országban élsz vidéken, valahogy elvergődsz a lebombázott nagyvárosba, ahol korábban működött utazási iroda. Hmm, csak a füstölgő helyét találod, repülőjegy nuku. Keresed annak az országnak a külképviseletét, ahol vízumot kaphatnál: hát, be van zárva, a dolgozókat hazahívta a kormányuk. Mész tovább, hátha: a repülőteret fegyveresek őrzik, a közelébe sem jutsz. Stb., stb...
Kb. így megy ez...
eugen4402
@Anna Mária: Ha megengeded, folytatom: az a szerencsétlen, aki eddig a pontig jutott, ahol Te abbahagytad, leül egy utcakőre és tanácstalanul felnéz az égre, hátha onnan meghallja a sugallatot, vajon most mit tegyen. Haza nem mer menni, mert ott már csak az AKM-ek torkolattűze várja, felkeresi hát egy rokonát, aki ismer valakit, aki az ütött-kopott Toyota kisteherautóján néha elvisz néhány embert a legközelebbi határig, hogy utána mi lesz, nem érdekli, csak innen el, minél előbb, minél messzebbre...
Hari
Akkor Kósa úr szervezze meg, ne csak mondja. A tett halála az okoskodás.
Abzug62
Amnéziában szenved Kósa! Repülőjeggyel?! Aztán annak idején az NDK-ból hányan menekültek át az NSZK-ba repülőjeggyel?! Tudhatná, hogy olyan helyeken,mint pl. Szíria a menekülteknek esélyük sem lenne a repülőtérre bejutni. Persze a "zembereket" meg lehet etetni ezzel a baromsággal...
vizinyuszi
@Sanyi2015: Narancsos Sas koma abban hatalmas tévedésben van, hogy ezek menekültek lennének. Amelyik valóban háborús övezetből botorkált ide, már az sem menekült, mert abban a pillanatban vesztette el menekült státuszát, amint kitette a lábát a szomszédos, biztonságos országból.
A többi pedig soha nem is volt menekült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.