Az év végére az illegális határátlépők száma elérheti a 140-160 ezret is – erről Kósa Lajos, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke beszélt az M1 aktuális csatornán kedden. 

A kormánypárti politikus közlése szerint kedden az illegális bevándorlók száma meghaladta a 80 ezret.

Kósa Lajos szerint minden jel arra utal, hogy sokan szervezett embercsempészek segítségével indulnak útnak, ők 3-6 ezer dollár közötti összeget fizetnek azért, hogy a jobb élet reményében zömében Ausztriában, Németországban vagy a skandináv államokban telepedhessenek le. Hozzátette: akiknek valóban politikai menedékjogra van szükségük, azok ebből az összegből akár repülővel is érkezhetnének.

Arról is beszélt, hogy a migránsok hiába kapnak Görögországban a schengeni térségbe történő belépésről okmányt, azt gyakran megsemmisítik. Nehezíti a helyzetet az is, hogy az Európai Unió több tagállama nem biztonságos országnak minősítette Görögországot, ahová így ezekből az országokból a migránsok nem küldhetőek vissza.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
nincs mese, hálót kel kifeszíteni a ferihegyi repülőtér fölé is, hogy ne csak úgy érkezgessenek a repülőgépek, inkább fogja meg őket a csibedrót.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eugen4402
@Anna Mária: Ha megengeded, folytatom: az a szerencsétlen, aki eddig a pontig jutott, ahol Te abbahagytad, leül egy utcakőre és tanácstalanul felnéz az égre, hátha onnan meghallja a sugallatot, vajon most mit tegyen. Haza nem mer menni, mert ott már csak az AKM-ek torkolattűze várja, felkeresi hát egy rokonát, aki ismer valakit, aki az ütött-kopott Toyota kisteherautóján néha elvisz néhány embert a legközelebbi határig, hogy utána mi lesz, nem érdekli, csak innen el, minél előbb, minél messzebbre...
Hari
Akkor Kósa úr szervezze meg, ne csak mondja. A tett halála az okoskodás.
Abzug62
Amnéziában szenved Kósa! Repülőjeggyel?! Aztán annak idején az NDK-ból hányan menekültek át az NSZK-ba repülőjeggyel?! Tudhatná, hogy olyan helyeken,mint pl. Szíria a menekülteknek esélyük sem lenne a repülőtérre bejutni. Persze a "zembereket" meg lehet etetni ezzel a baromsággal...
vizinyuszi
@Sanyi2015: Narancsos Sas koma abban hatalmas tévedésben van, hogy ezek menekültek lennének. Amelyik valóban háborús övezetből botorkált ide, már az sem menekült, mert abban a pillanatban vesztette el menekült státuszát, amint kitette a lábát a szomszédos, biztonságos országból.
A többi pedig soha nem is volt menekült.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.