Nagy indulatokat gerjesztettek a kormány menekültellenes üzenetei. Ennek jegyében voltak, akik nemes egyszerűséggel összefirkálták vagy letépkedték a "Ha Magyarországra jössz..." kezdetű óriásplakátokat. Utóbbiak közé tartozott két civil is, akik az eset után feljelentették saját magukat.

A velük kapcsolatos bírósági döntésről így írt a TASZ Facebook-oldalán:

Jó hírünk van minden plakátjavítónak és plakát letépőnek! A bíróság megszüntette a szabálysértési eljárást kollegánk, Szeles András ügyében, aki egy barátjával júniusban letépett egy bevándorló-ellenes kormányzati plakátot. A bíró indoklása szerint "Szeles András és Kalocsai Kinga Regina eljárás alá vontak magatartásukkal csupán Magyarország Alaptörvényének IX. cikkében garantált véleménynyilvánítás szabadságának alkotmányos alapjogával élt. ... A véleménynyilvánítás mindenkit megillető önkifejezésünk szabadságát biztosító alapvető jog, így amennyiben ezt korlátozzák, úgy a sérelmet szenved a társadalmi igazságosság. Az Alaptörvény hivatkozott IX. cikkének célja, hogy a közéleti szólásszabadság biztosításával a demokratikus közvélemény és az egyén számára biztosítsa a demokratikus közélet fejlődését. Lehetővé tegye az egyén számára a véleményének kifejtését, mások véleményének formálást és hogy meggyőzhessen másokat a saját álláspontjáról. Jelen esetben az eljárás alá vontak az előzőekben hivatkozott alapjogaikkal éltek, amikor politikai véleményüknek a plakát mondanivalója okán annak részbeni eltávolításával adtak hangot." A végzés ellen jogorvoslatnak nincs helye. Csodás!

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Ezért kár volt meghurcolni az aktivistákat, meg rendőri őrizetet kirendelni minden hülye plakátjukhoz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@lópicigáspár: Igazad van néha még ez nem jut eszembe.
lópicigáspár
@szaboria1: Belém, belém verték, hogy ezt jól jegyezzem meg! Egy tollvonás nekik, hogy enné meg a fene őket!
Bercifiu
ség@lópicigáspár: Már nem tudják, mert nincs 2/3, az az többség, de lehet, hogy egy pár jobbikos becsókol, s már meg is van a módosítás.
kukac50
Ezzel a kormány lejáratta magát rendesen!
Freewolf
Ez két szabálysértő! A rongálás nem a vélemény nyilvánítás szabadsága!
teuton
Hol marad "hunorti" meg "matolcsy" szokásos bejegyzése -amikor a fityisz valamilyen törvénynek vagy rendeletnek nevezett baromságáról tudósít a kormánymédia- : "JÓ HÍR!" Pedig ez valóban az !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.