Akár 250-300 ezer migráns is érkezhetne Magyarországra az év végéig, ezért van szükség a déli biztonsági határzárra – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán kedden.

Kovács Zoltán emlékeztetett: a hét végéig több mint 95 ezren lépték át illegálisan a magyar határt. Szavai szerint ezt az "áradatot" kezelni kell, ebben lehet hatékony segítség a szerb-magyar határon létesülő ideiglenes műszaki határzár.

A kormányszóvivőt azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy az MSZP szerint a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció megbukott, mert a választópolgároknak csak mintegy 12-13 százaléka küldte vissza a kérdőívet.

Kovács Zoltán azt mondta: ez még mindig "5-6 százalékkal több", mint a szocialista párt jelenlegi támogatottsága a közvélemény-kutatások alapján. Hozzátette: a konzultáció kérdőívét visszaküldő több mint egymillió ember "erősen reprezentatív minta" arról, hogy mit gondolnak a magyarok az illegális bevándorlásról.

Úgy fogalmazott: sok állítás, amellyel a válaszadók "elsöprő többségben" egyetértenek, beigazolódott, ráadásul több szempontból romlott is a helyzet, ezért a kormánynak további intézkedéseket kell tennie.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ugyanaz a kormányszóvivő vizionál háromszázezer bevándorlóról, mint aki a tájékoztatón nem tudta eldönteni, hogy kilencszáz, vagy kilencvenezer ember fog a kerítésépítésen dolgozni...

nagyon nem mindegy egyik sem...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
36
@wagabund: És ha meg is épül a szerb szakasz. Kaphatóak lesznek a románok és a horvátok is a menekültek/bevándorlók/illegális határátlépők, a szó mágia is megy rendesen, jobb és bal oldalon, átengedésére. A románok pláne élvezni fogják ezt, hisz hatalmas mecset épül náluk, de közben az USA fenekét is nyalja, csak a magyar küszködjön és fogyjon. A román, szerintem, nem tett le arról, hogy nekik a Tiszáig kell a magyar terület és a bevándorlást az USA katonáival együtt felhasználja erre. Ide is jönnek szeptemberben amerikai katonák, páncélosokkal és nekem, baromira furcsa az, hogy a gyakorlat fő eleme a folyón való átkelés. Ez nekem nagyon bűzlik.
Tibor43
Elnézést az előbbit elírtam.
Helyesen:Ha igaz,hogy naponta 1000-nél is több migráns jön,akkor 1 hónap alatt több mint 30.000-érkezne.
JAJMÁR
Reprezentatív minta arról, hogy most mennyien támogatják a kormányzó pártot, és ez a minta a Fidesz szavazóinak a véleményét, vagyis a kormányzó pártok akaratát tükrözi.
Az ország választópolgárainak a nagy többsége elutasította ezt a fajta nemzeti konzultációt, és ezzel a kormányzó pártot is. Ez a helyes következtetés szerintem szóvivő úr :)))

Azt, hogy mi az emberek véleménye a menekültekről, nem tudtuk meg, de látványosan növekszik a félelem és a gyűlölet az idegenektől. Vagyis a kormány kampánya sikeresnek mondható.
36
@Tibor43: Szerintem pl. 1000 fő/nap x 30 nap=30000 x 12hónap=360000/év
36
@Tibor43: Bocsánat. Nem akartam okoskodni. Mégegyszer bocsánat.
Tibor43
@36:
Nincs miért bocsánatot kérni. Észrevettem,hogy elírtam.
Kijavítva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.