Akár 250-300 ezer migráns is érkezhetne Magyarországra az év végéig, ezért van szükség a déli biztonsági határzárra – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán kedden.

Kovács Zoltán emlékeztetett: a hét végéig több mint 95 ezren lépték át illegálisan a magyar határt. Szavai szerint ezt az "áradatot" kezelni kell, ebben lehet hatékony segítség a szerb-magyar határon létesülő ideiglenes műszaki határzár.

A kormányszóvivőt azzal kapcsolatban is kérdezték, hogy az MSZP szerint a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció megbukott, mert a választópolgároknak csak mintegy 12-13 százaléka küldte vissza a kérdőívet.

Kovács Zoltán azt mondta: ez még mindig "5-6 százalékkal több", mint a szocialista párt jelenlegi támogatottsága a közvélemény-kutatások alapján. Hozzátette: a konzultáció kérdőívét visszaküldő több mint egymillió ember "erősen reprezentatív minta" arról, hogy mit gondolnak a magyarok az illegális bevándorlásról.

Úgy fogalmazott: sok állítás, amellyel a válaszadók "elsöprő többségben" egyetértenek, beigazolódott, ráadásul több szempontból romlott is a helyzet, ezért a kormánynak további intézkedéseket kell tennie.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
ugyanaz a kormányszóvivő vizionál háromszázezer bevándorlóról, mint aki a tájékoztatón nem tudta eldönteni, hogy kilencszáz, vagy kilencvenezer ember fog a kerítésépítésen dolgozni...

nagyon nem mindegy egyik sem...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
eszegfu
Neked adom ezt az "elsöprő többséget", ami a 8 mill. szavazóképes lakosságból szerinted több, mint 1 millió! Ez az igazi jackpot! Komolyan hiszed, hogy ezzel a létszámmal már "mindent visztek"?!
solidedge
Ilyen ellenzék mellett ha csak egy támogatója lesz a Fidesznek, akkor is elsöprő fölényben lesznek.
human
@solidedge: Szerintem az emberek is változtak. A megszokott ellenzéki aktivitás már nem elég. Radikális lépésre várnak és mivel nem kapják meg, hát passzívak maradnak. Orbán mer radikális lenni és így meg is tud tartani 1,2 millió szavazót.
wagabund
ugyanaz a kormányszóvivő vizionál háromszázezer bevándorlóról, mint aki a tájékoztatón nem tudta eldönteni, hogy kilencszáz, vagy kilencvenezer ember fog a kerítésépítésen dolgozni...

nagyon nem mindegy egyik sem...
Lepényleső
...és még mindig nincsenek annyian,mint amennyien miattatok elmenekültek innen.
Horovitz Ernő
@solidedge: BINGÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ! :)
Bonus: a 300 ezerrel nagyon keveset mondott
Gyorsítani kell azt a kibatyott keritést, egyre büdösebb van...
Anna Mária
Teljesen mindegy, mit mond egy magyar kormányszóvivő.
36
@wagabund: Bocsánat a kifejezésért, de tökéletlen egy társaság a mai magyar kormány, de ugyanígy az egész EU. Csak duma és duma az egész. Azt a rohadt kerítést, már rég meg kellett volna építeni és nem szájhősködni. Most akkor épül, vagy nem épül az a kerítés? Szerintem, az osztrákok lezárják a határt, aztán lehet menni brüsszelbe sírdogálni, hogy "megtámadták" magyarországot. Erre képes a nemzeti kormány.
nyanya001
Még ennyien akarnak menekülni az országból ?
Hari
@human: van egy esély, ti. A fák nem nőnek az égig.
Tibor43
Ha igaz,hogy naponta 1000-nél is több migráns jön,akkor 1 hónap alatt több mint 300.000 érkezne.
A "szóember" év végéig becsülte,hogy 250.000-300.000 menekült érkezik...
Valami nem stimmel...
36
@wagabund: És ha meg is épül a szerb szakasz. Kaphatóak lesznek a románok és a horvátok is a menekültek/bevándorlók/illegális határátlépők, a szó mágia is megy rendesen, jobb és bal oldalon, átengedésére. A románok pláne élvezni fogják ezt, hisz hatalmas mecset épül náluk, de közben az USA fenekét is nyalja, csak a magyar küszködjön és fogyjon. A román, szerintem, nem tett le arról, hogy nekik a Tiszáig kell a magyar terület és a bevándorlást az USA katonáival együtt felhasználja erre. Ide is jönnek szeptemberben amerikai katonák, páncélosokkal és nekem, baromira furcsa az, hogy a gyakorlat fő eleme a folyón való átkelés. Ez nekem nagyon bűzlik.
Tibor43
Elnézést az előbbit elírtam.
Helyesen:Ha igaz,hogy naponta 1000-nél is több migráns jön,akkor 1 hónap alatt több mint 30.000-érkezne.
JAJMÁR
Reprezentatív minta arról, hogy most mennyien támogatják a kormányzó pártot, és ez a minta a Fidesz szavazóinak a véleményét, vagyis a kormányzó pártok akaratát tükrözi.
Az ország választópolgárainak a nagy többsége elutasította ezt a fajta nemzeti konzultációt, és ezzel a kormányzó pártot is. Ez a helyes következtetés szerintem szóvivő úr :)))

Azt, hogy mi az emberek véleménye a menekültekről, nem tudtuk meg, de látványosan növekszik a félelem és a gyűlölet az idegenektől. Vagyis a kormány kampánya sikeresnek mondható.
36
@Tibor43: Szerintem pl. 1000 fő/nap x 30 nap=30000 x 12hónap=360000/év
36
@Tibor43: Bocsánat. Nem akartam okoskodni. Mégegyszer bocsánat.
Tibor43
@36:
Nincs miért bocsánatot kérni. Észrevettem,hogy elírtam.
Kijavítva.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.