4,6 milliárd forinttal tartozik a közműszolgáltatóknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), ami a hazai oktatási intézmények működtetéséért felel.

A Vs.hu írása szerint július 30-án a somogyi Mernye, Tab, Igal és Kaposmérő iskoláiban kikapcsolta a gázt az E.ON, mert nem sikerült megállapodnia az iskolákat fenntartó a számlatartozások rendezéséről. Péntekre visszakapcsolták a gázt, aminek alapján valószínűleg születhetett valamiféle megállapodás, ennek részleteiről azonban nem tudni.

A KLIK adóssága májusban 11,9 milliárd, júniusban 9,6 milliárd forint volt. Ebből 4,6 milliárd a közüzemi tartozások összege, 2,3 milliárd 60 napon túli – derült ki az Államkincstár adataiból.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Ez a nagy trükk! Államosítjuk a közműveket, s így az állam - ez esetben a KLIKK - nem fizeti a számlát. Majd a gombnyomogatók döntenek: az államnak nem kell saját magának fizetni - fölösleges adminisztráció - s így neki(k) minden ingyen lesz.
Mikor meg már minden (állami) szolgáltató tönkremegy, lehet hivatkozni a rohadt EU-ra, világpiacra, stb., akik legyőzik a rezsicsökkentést. Újabb ellenség lesz a láthatáron!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gazdag dezső
Lehet hogy rosszul gondolom ? Ha igen,hát valaki mondj el ez a KLIK Magyar szervezet ?A neve alapján nem annyira Magyaros,de hogyan is lehet ilyen ,hogy nem fizetnek a szolgáltatásért ?
JAJMÁR
@eszegfu: 09:42 Ühüm, ez igaz. Az is valószínű, hogy a sárga irigység ette őket, hogy az önkormányzatok gazdálkodhatnak ezzel a pénzzel, mert nemcsak hitelt tudtak felvenni, de egy-két nap "parkoltatás" a számlán kamatot hozott. Ez is nekik kell, de "ha már lúd, legyen kövér", parkoltatják fél évig.
eszegfu
@gazdag dezső: 9:47 Klebersberg Kuno romániai születésü magyar jogász, gróf, müvelődésügyi, vallás-közoktatásügyi miniszter volt. Az ő Nevét viseli a KLIK. A többi kérdésedre megtalálhatod a választ a hsz-kben.
Gonoszgólya
@eszegfu: " Egy cseppet mintha bepöccentél volna..."
Csodálkozol?
EZEK osztják az észt mindenkinek / a nekik is kevésből/ , de az ILYEN híreknél mélyen kussolnak a férgek.
Aztán a következő kimagyarázható hírnél már mintha semmi sem történt volna addig, megy a verbális seggnyalás keresztcsontig, és még ők vannak megsértődve ha valaki számon kéri rajtuk a fene nagy baromságukat...
Undorító agydöglött népség, kb. annyira értelmesek és következetesek mint egy két napos szikkadt tehénlepény...
Bár annak azért van haszna is.
Ellentétben EZEKKEL.
eszegfu
@Gonoszgólya: 17:38 Annyira nem...Abban valóban igazad van, hogy az értelmen kivül tényleg nem következetesek. Ez többek között elég nagy hiba... ugyanis, ha valamit az ember akár rosszul is csinál, de azt következetesen, mert ő ugy gondolja helyesnek, az nálam egy jó pont. Ja és a tehénlepénynek tényleg van haszna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.