4,6 milliárd forinttal tartozik a közműszolgáltatóknak a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), ami a hazai oktatási intézmények működtetéséért felel.

A Vs.hu írása szerint július 30-án a somogyi Mernye, Tab, Igal és Kaposmérő iskoláiban kikapcsolta a gázt az E.ON, mert nem sikerült megállapodnia az iskolákat fenntartó a számlatartozások rendezéséről. Péntekre visszakapcsolták a gázt, aminek alapján valószínűleg születhetett valamiféle megállapodás, ennek részleteiről azonban nem tudni.

A KLIK adóssága májusban 11,9 milliárd, júniusban 9,6 milliárd forint volt. Ebből 4,6 milliárd a közüzemi tartozások összege, 2,3 milliárd 60 napon túli – derült ki az Államkincstár adataiból.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hofipisti
Ez a nagy trükk! Államosítjuk a közműveket, s így az állam - ez esetben a KLIKK - nem fizeti a számlát. Majd a gombnyomogatók döntenek: az államnak nem kell saját magának fizetni - fölösleges adminisztráció - s így neki(k) minden ingyen lesz.
Mikor meg már minden (állami) szolgáltató tönkremegy, lehet hivatkozni a rohadt EU-ra, világpiacra, stb., akik legyőzik a rezsicsökkentést. Újabb ellenség lesz a láthatáron!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
de az olimpiára van pénz...mert az fontosabb...
Hofipisti
Ez a nagy trükk! Államosítjuk a közműveket, s így az állam - ez esetben a KLIKK - nem fizeti a számlát. Majd a gombnyomogatók döntenek: az államnak nem kell saját magának fizetni - fölösleges adminisztráció - s így neki(k) minden ingyen lesz.
Mikor meg már minden (állami) szolgáltató tönkremegy, lehet hivatkozni a rohadt EU-ra, világpiacra, stb., akik legyőzik a rezsicsökkentést. Újabb ellenség lesz a láthatáron!
eszegfu
@Hofipisti: Nyilván, hiszen a "fülkében" már nincs forradalom, ott már győztek...Csak egy költői kérdés...nem hasonlit ez egy picit a szocializmusra, amikor minden állami tulajdonban volt?
Gonoszgólya
Gyertek fideszbarmok, magyarázzátok meg miért is van ez így jól!!!
Sehol senki? Farkaskoma? Tigrisbasztató? Miért kussoltok???
human
@eszegfu: Áááá. A fidelitas provokátorfigyelő kezdeményezése sem hasonlít még csak elnevezésében sem az átkos rendszerre.
Fradigege
Ezért nem ártana felelőst találni.- Például egy Balogh Zoltánt. Az oktatás oda tartozik. Az nem működik, hogy adóságot csinálunk és nem történik semmi. Ekkora adóságért az egész aparátust lefejezik. Ha valaki csődbe visz valamit azt meghurcólják. Csak Tiborczkát nem vagy Andyt, meg Lőrinc haver strómant. Vannak nevek a krvnytkt!!!
papa.49
A ,,kanári sárga, ájtatos esztergányoló,, most miért nem danászva mondja el a okokat???))))))))))))))))
Ja üres a kassza, ne ki a felelős, hát persze a tanárok, mert tartják a markukat a LEDOLGOZOTT PÉNZÜKÉRT!!!Tudnék mondani olyan cifrákat hogy kitiltanának, de nem mondok)))))))))))))
köhögő bolha
Majd megmentik a mi pénzünkből azok,akik ellopták a pénzt, lesz nagy öröm a hodályban!
Desischado
Ugyan kérem, bagatell! Az a fő, hogy például luxe verdákra vannak százmilliók! Az oktatás, na azzal nem kell foglalkozni Abszurdisztánban! Hogy az ég szakadna rájuk! Mocsok maffia banda! Amire kéne pénz, arra bezzeg nincs! De a saját zsebük tömésére, meg az önfényezésre mindig van!
eszegfu
@human: 20:42 Akkor bizonyára tévedtem...:)))
eszegfu
@Gonoszgólya: 20:29 Egy cseppet mintha bepöccentél volna...
mate03
@eszegfu:! Inkább a Rákosi féle diktatúrára,és a kora Kádár korszakra!Annyi a különbség,hogy a fekete autó helyett,a munkahely vesztés jön! Bár előfordult néhány,nagyon gyanús halál eset is a közelmúltban!
eszegfu
@mate03: 9:06 Talán mindegy is mihez hasonlitható a mai rendszer...sajnos igy is, ugy is elég ocsmány!
JAJMÁR
Az a felelős, aki kitalálta a Klik-et! Természetesen hatástanulmányok nélkül. Fölösleges, pazarló, de munkát akadályozó minden téren ez az intézményhálózat, semmilyen pozitívuma nincs.
eszegfu
@JAJMÁR: Hogy gondolod, hogy "semmilyen pozitivuma nincs"?! Pedig van...egyszerüen nem fizetik sem a szolgáltatókat, sem az óraadó pedagógusokat (na jó kicsi csuszással, azért ezt kifizetik) marad a pénz a ktv-ben! Ez kész spórolás, nem? Régen az önkormányzatok ha nem volt pénzük a bérre, stb-re hitelt is felvettek, amig megjött a ktv-ből az esedékes pénz.
gazdag dezső
Lehet hogy rosszul gondolom ? Ha igen,hát valaki mondj el ez a KLIK
gazdag dezső
Lehet hogy rosszul gondolom ? Ha igen,hát valaki mondj el ez a KLIK Magyar szervezet ?A neve alapján nem annyira Magyaros,de hogyan is lehet ilyen ,hogy nem fizetnek a szolgáltatásért ?
JAJMÁR
@eszegfu: 09:42 Ühüm, ez igaz. Az is valószínű, hogy a sárga irigység ette őket, hogy az önkormányzatok gazdálkodhatnak ezzel a pénzzel, mert nemcsak hitelt tudtak felvenni, de egy-két nap "parkoltatás" a számlán kamatot hozott. Ez is nekik kell, de "ha már lúd, legyen kövér", parkoltatják fél évig.
eszegfu
@gazdag dezső: 9:47 Klebersberg Kuno romániai születésü magyar jogász, gróf, müvelődésügyi, vallás-közoktatásügyi miniszter volt. Az ő Nevét viseli a KLIK. A többi kérdésedre megtalálhatod a választ a hsz-kben.
Gonoszgólya
@eszegfu: " Egy cseppet mintha bepöccentél volna..."
Csodálkozol?
EZEK osztják az észt mindenkinek / a nekik is kevésből/ , de az ILYEN híreknél mélyen kussolnak a férgek.
Aztán a következő kimagyarázható hírnél már mintha semmi sem történt volna addig, megy a verbális seggnyalás keresztcsontig, és még ők vannak megsértődve ha valaki számon kéri rajtuk a fene nagy baromságukat...
Undorító agydöglött népség, kb. annyira értelmesek és következetesek mint egy két napos szikkadt tehénlepény...
Bár annak azért van haszna is.
Ellentétben EZEKKEL.
eszegfu
@Gonoszgólya: 17:38 Annyira nem...Abban valóban igazad van, hogy az értelmen kivül tényleg nem következetesek. Ez többek között elég nagy hiba... ugyanis, ha valamit az ember akár rosszul is csinál, de azt következetesen, mert ő ugy gondolja helyesnek, az nálam egy jó pont. Ja és a tehénlepénynek tényleg van haszna.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.