Az LMP szerint a 3-as metró szerelvényeinek felújításával csak konzerválják a jelenlegi állapotokat a metróvonalon. Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón bírálta a BKV és az orosz cég között megkötött szerződést, azt állítva, hogy a felújítással csak elodázzák 5-6 évre a probléma megoldását. 

Az ellenzéki önkormányzati képviselő szerint az aláírt szerződésből kiderült, miért volt sürgős az aláírása, hiszen az orosz fél csak 20 százalékos jótállást vállalt a szerelvényekre.

Csárdi Antal szerint ez azt jelenti, hogy ha a felújítást követő években ki kell vonni egy felújított szerelvényt a forgalomból, akkor az orosz fél csak a felújítás 20 százalékát fizeti majd vissza, míg a többit a budapesti adófizetők. Szerinte ez érthető is az orosz fél részéről, hiszen a 40 éves alvázak a jótállási futamidő végére már 60-65 évesek lesznek, ezért nem vállalják a teljes körű jótállást.

Az LMP-s politikus felhívta a figyelmet arra, hogy – a futamidőt tekintve – az új szerelvények olcsóbbak lettek volna, és ezek jótállása legkevesebb 30 évre szólt volna, míg a felújítottaknak korlátozottan 25 évre. Szerinte azért történhetett meg mindez, mert Orbán Viktor miniszterelnök így megbeszélte meg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Csárdi Antal azt kérte a miniszterelnöktől, legközelebb inkább tokaji aszút vigyen az orosz elnöknek, ne pedig a budapestiek biztonságát ajándékozza oda.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Mobil123: A lettektől korszerűbb technikai tartalommal, kisebb energia felhasználással, kisebb karbantartási költséggel rendelkező szerelvényeket kaptunk volna vissza, de az ,,fújj,, nem kell, csak a nyekernyikov csinálhatja, a hazugovicsnak))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@spu00: Nekem ne urizálj - ócsójános', a gondosan megválogatott és szerkesztett mondataiddal semmilyen nyomtékot nem tudsz adni, hogy a baromságaid életszerűek legyenenek !
A közpénz elherdálása egyedüli vívmány a mini duce rezsimjének, a cimbik soha nem látott mértékű anyagi kiemelése, a termőföldek haweri szétosztása, idióta hobbiberuházások, miért nem Gyurcsány alatt távozott 500,000-700,000 magyar kölföldre ? Átadnak egy röntgengépet valamelyik kórházban és napokig szól a nyálas tömjénezés róla, aki kezelné, az külföldön boldogul, annyira jól telejsítene az ország önállóan, hogy Albánia szintjén mozognánk az uniós támogatások nélkül, átadnak egy 8-10 fős szerelőműhelyet és maga a Nemzet Esze megy le átadni, ha nem lenne 7-8 multi cég az országban, mi állnánk sorba kifelé a drótkerítés mentén !
A nyugati értelmes sajtó nem csak a rezsim politikai gyakorlatát kritzálja, hanem a kiválasztott haweri, kedvezményezett cégek tisztességtelen előnyhöz juttatását is, amint azt nem oly' régen A. Goodfriend is elmesélte - tolmács nélkül !
Már 5. éve tart a fidesznyik nagybárók és nagyhercegek kitermelése és megrősítése, miközben évente 13,000-15,000 kisvállalkozás megy padlóra, mert a pénz csak egy utat ismer - a hawerit !
Az egész ország a trafik-és földmutyik rendszerével működtethető, a gátlástalan kiválasztottság elvén !
spu00
@Toby: Ön tényleg menthetetlen, vagy ilyen sokat fizetnek Önnek? Nem semmi! Legalább a tényekkel lenne tisztában, akkor nem kellene hazudnia.
spu00
@Tényfeltáró: Ugyan az mint a Tobynak, de azért néha mossa ki a száját.
Toby
@spu00: Osotobább vagy, mint sokévi átlag, előadod a bölcset, miközben akkora nulla vagy, mint a nickedben lévő kettő ! Vélhetően jól boldogulsz a nyalogány módszerrel, különben nem tépnéd az ótvaros szájnyílásodat !
Tényfeltáró
@spu00: A köpetemet pedig rád üríteném, de az neked olyan lenne, mint a szenteltvíz, mocskos fityiszes.
spu00
@Tényfeltáró: @Toby: Hiába, a patkányok is akkor támadnak, ha sarokba vannak szorítva. Önöknél egyáltalán van tükör? vagy van, de fekete? Azt már nem merem megkérdezni, hogy Önök egyáltalán emberből vannak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.