Az LMP szerint a 3-as metró szerelvényeinek felújításával csak konzerválják a jelenlegi állapotokat a metróvonalon. Csárdi Antal, az LMP fővárosi közgyűlési képviselője szombaton Budapesten sajtótájékoztatón bírálta a BKV és az orosz cég között megkötött szerződést, azt állítva, hogy a felújítással csak elodázzák 5-6 évre a probléma megoldását. 

Az ellenzéki önkormányzati képviselő szerint az aláírt szerződésből kiderült, miért volt sürgős az aláírása, hiszen az orosz fél csak 20 százalékos jótállást vállalt a szerelvényekre.

Csárdi Antal szerint ez azt jelenti, hogy ha a felújítást követő években ki kell vonni egy felújított szerelvényt a forgalomból, akkor az orosz fél csak a felújítás 20 százalékát fizeti majd vissza, míg a többit a budapesti adófizetők. Szerinte ez érthető is az orosz fél részéről, hiszen a 40 éves alvázak a jótállási futamidő végére már 60-65 évesek lesznek, ezért nem vállalják a teljes körű jótállást.

Az LMP-s politikus felhívta a figyelmet arra, hogy – a futamidőt tekintve – az új szerelvények olcsóbbak lettek volna, és ezek jótállása legkevesebb 30 évre szólt volna, míg a felújítottaknak korlátozottan 25 évre. Szerinte azért történhetett meg mindez, mert Orbán Viktor miniszterelnök így megbeszélte meg Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Csárdi Antal azt kérte a miniszterelnöktől, legközelebb inkább tokaji aszút vigyen az orosz elnöknek, ne pedig a budapestiek biztonságát ajándékozza oda.

68 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
@Mobil123: A lettektől korszerűbb technikai tartalommal, kisebb energia felhasználással, kisebb karbantartási költséggel rendelkező szerelvényeket kaptunk volna vissza, de az ,,fújj,, nem kell, csak a nyekernyikov csinálhatja, a hazugovicsnak))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mobil123
Mondtam én hogy a magyar vezetés nem tud az oroszok nélkül már levegőt sem venni!!! Putyin elvtárs már a zabálja fel a spejz tartalmát!!
papa.49
@Mobil123: A lettektől korszerűbb technikai tartalommal, kisebb energia felhasználással, kisebb karbantartási költséggel rendelkező szerelvényeket kaptunk volna vissza, de az ,,fújj,, nem kell, csak a nyekernyikov csinálhatja, a hazugovicsnak))))))))))
wagabund
ez a Csárdi jól megmondta a miniszterelnöknek...az meg szégyenében nehogy kárt tegyen magában...
...gondolom ez a hármas metro felújítás még otthon is beszédtéma...
-mit adhatok szivem? van egy kis hideg sült, vagy paprikás krumpli, ahogy szereted...
-haggyálmár ezzel a vacsorával...holnapra el kell készülnöm a válasszal valami csárdinak, aki nem hagy élni a metro miatt...
-nem mindegy szívem? a büdös életben nem fogunk utazni rajta..
-most hogy így mondod...mégiscsak add azt a hidegsültet...megéheztem...maj a titkárom ír valamit holnap...
Mobil123
@justhpeter: na ez egy jó kérdés ! Biztos ő is benne van a susmusba, mert különben már krákogott volna egy sajtótájékoztatón.
Mobil123
@papa.49: De putyin elvtárs az putyin elvtárs ! nem lehet széllel szemben pisilni Te is tudod ! ha már aláírtuk Paksra a hitelt meg még kitudja mi van annak a szerződés apróbetűs végtelen hosszú részében amit Mi adófizetők a büdős életben nem tudunk meg csak érezni fogjuk a péntztárcánkon.
intrepid
Mióta leszopta Vitya a nagy orosz medvét, az azt írat alá vele, amit csak akar.
papa.49
@justhpeter: A sarlósnak NEM LEHET SZAVA, Ő CSAK EGY KÉZI BÁBÚ)))))))))))
soljanka
@justhpeter: tarlós azt szólja hozzá, amit a főni kiad neki.
nezelodo
@intrepid: Látom betéve tudod a lengyel vezető lapok vezércikkeinek a lényegét, amit akkor írtak amikor az aktus képletesen megesett a dakotánk és Putyin között. Ráadásul az ezidőtájt emlékeztek meg a katyni mészárlás szomorú eseményéről, ami az Orbán új-régi barátai lelkén száradt.
spu00
Ez a Csárdi mindenhez ért, de semmit sem tud felmutatni. Olyan , mint a szoci közgazdászok, mindenről csak véleményük van, tenni semmit sem tudnak.A Lettek miért nem felebeztek?
kkalman
Ezután azt hiszem, jogos a kérdés, Paks 2-re hány százalék garanciát vállaltak az oroszok? Ha igen, akkor Putyin az új господин (Mr) 20 %.
Desischado
Nagyon kemény mutyiszaga van az egésznek! Ebből vajon mennyit tettek zsebre?!
karma1
GYerekek! Oromhir! Spu dupla 00 visszatert koreinkbe,... ! Mit visszatert? LEERESZKEDETT hozzank!

Igaz, valakinek vedeni kell a vedhetetlent!
bakegya
@Szeparepa: árulhatja!-mert a marha magyarjai rászavaztak.
Az egész ország minimál-béres,gazdasági elvándorló,háztáji megtűrt nyugdíjas-szemben a hazugovics-mészárossal akik ketten egy hatalmas kopjafa tetejéről köpnek az egész VILÁGRA MOST MÁR-a pénzeszsákoló haverjai,az állampénzből és vagyonból megajándékozott oligarhái röhögnek a markukba.kELETEN HAMISKÁRTYÁZGATNI PRÓBÁL CSAKKK-NYUGATON PÁVÁSKODNI-de mindegyikbe bele törik a bicskája-mert már-és azok nem lesznek akkora marhák se de finomkodók se mint a birka magyar...
IDEGEN NÉPEKKEL FENYEGETI A MI HAZÁNKAT!-ez a mi valódi ellenségünk nem más.
varirmag
Csárdi Antal érthetőbben is fogalmazhatna !
Amit az oroszok nem ujítanak fel , arra nem is vállalnak garanciát !
Mi ebben a furcsa, ez is csak egy s..gfej , hablatymarci,aki utálja a "kollégáját".
Toby
@spu00: Világosoggyá' má' meg, vaze, mutsd ide ki, hogy mindenki lássa, az eltelt 5 év alatt hány szoci indítványt fogadott el a koszos csürhe ?
Csak úgy kérdezem,...
mate03
@kkalman!:Itt az legújabb bizonyíték,hogy Viktor eladta az országot az Oroszoknak! Lehet ezt csűrni-csavarni! Paks-2-vel indított,a 3-metróval folytatódik! Közben az állam adósság,még soha nem volt ekkora mint most!Hiába DÜBÖRÖG A GAZDASÁG!!!
eszegfu
@spu00: 22:01 A közgazdászoknak teljesen mindegy a párt kötödésük, ők nem tudnak "semmit sem felmutatni"... ugyanis nekik nem ez a dolguk! Ők nem "termelő" dolgozók. Max. "bemutatni" tudnának esetleg valamit...
1magyar
@kkalman: Paks2-vel mi lesz ha ennyi víz lesz a Dunában mint most?
Egyébként ezekre a roncsokra kár 20 forintot költeni, magyarok is tudnának ennél különb újat készíteni.
profon
Ha csak kicsivel kerül többe mint az új, akkor rendben :)
egyvandor
A 3-as metró a (már nem mondják ki nyíltan, most éppen nincs rá szükségük) panelprolikat szállítja. azok meg annyit is érnek. Ner tagokat célzottan nem ér sérelem, viszont forrás a banda fenntartására "osztjónapot".
egyvandor
Az orosz függés kialakulás óta elcsendesedtek a jobbikosok és a fideszesek az oroszok második világháború utáni közép európai szerepét illetően.
egyvandor
@magyarbakancs
Az országra mi állunk jót. A ner banditák tenni valója biztonsági ügyben csak annyi, hogy ha esetleg már nem működne a polttisztító akkor politikai menedék mögé tudjanak bújni.
Tényfeltáró
@papa.49: Meg ha nagyanyádnak töke lett volna...
Tényfeltáró
@papa.49: az ő szóhasználatukkal: fideszbérenc.
kkalman
@1magyar: ma, 09:44 Már Paks 1-nek is gondot okoz a Duna ingadozó, nyaranként alacsony vízállása. Paks 2-nek egy duzzasztót kell építeni a Dunán, hogy állandó vízszint legyen a reaktorok hűtéséhez.
Lepényleső
Örömmel veszem tudomásul,hogy ovi csak 25,és nem 30 évvel számol,ámbátor én az eddigi
éveket is sokallom amit nyögünk miatta.
Tényfeltáró
@Lepényleső: Jelenleg a lottó ötösre nagyobb az esély, minthogy ez a szörny megépül.
spu00
@karma1: Valahogy rosszul fogalmaznak, nem én védem a védhetetlent, hanem Önök támadják a védhetetlent, s pont ezért eredménytelenek Önök.Talán magyarázzák már el, hogy a sikeres 8 év alatt, mikor dübörgött a gazdaság, tele pénzel, miért nem újították fel a már akkor is rozoga 3-st.Ráadásul,ha megtették volna, akkor lehetne valami pozitívum is arról az időszakról.
profon
@spu00: Bajnai átadja a kormányzást. Frank: 284 ft Euro: 270 ft.
spu00
@Toby: Csak úgy válaszolva, nem volt egy értelmes javaslatuk sem, ugyan azon vonalon vegetáltak az ellenzékkel, csak a pénz költés volt a vesszőparipájuk, ők csak ehhez értettek, s értenek.Mint az elmúlt 100 évük igazolja. A hősies 133 napjuk eredménye az ellopott arany eladása, majd 1996-ban lopás nélküli állami aranytartalék eladása. Önök szavazták meg akkor is ezeket, talán mesélje el, hogy mire volt jó.Tényleg, akkor a parlamentben ez szavazás alapján történhetett meg?
spu00
@eszegfu: Érdekes, Matolcsy közgazdász, s mégis az általa felmutatott tevékenységét az egész ország élvezi, pozitív értelemben. Mutasson egy szoci közgazdász pozitív tevékenységét.
spu00
@profon: Hányszor támadták meg a Forintot a 8 év alatt, s az hány milliárdba került az országnak? S hányszor az elmúlt 5 év alatt? Próbáljon meg ez irányú ismereteket szerezni,s utána véleményezni. Javaslom Szanyi professzor " Nemzetközi Pénzügyek " című tankönyvét.
Nem a mostani írta, tudtommal a papája, de nem volt jobboldali.Ma is érdemes forgatni.
Toby
@spu00: Akadna néhány kérdésem:

- ki döntötte el, hogy melyik ellenzéki javaslat "értelmes" és melyik nem ?
- miért van az, högy a több mint 260 népszavi kezdeményezésből összesen eddig 6 (HAT ! )
db. ment át a "Nemzeti" Választási gyülekezeten ?
- miért baj, ha a pénzköltés a vesszőparipájuk ?
- Mit művel az MNB ? Úgy viselkedik, mint egy kereskedőház ! Milliárdok villákra és palotákra ! Ez a dolga ?
- Ami a lopást illeti annak a fogama nem változott a fidesznyk uralom alatt sem, csak kibővült és kiteljesedett ! Vajon miből, milyen pénzből csinált orbánc milliárdost a gázszerelő cimbiből ?
Vajon mire kellett az elzsarolt manyup-pénz, ha csak nőtt az államadósság addig soha nem látott mértékben orbánc alatt ?
- A szocik elismerték a hibáikat - orbánc soha nem fogja, helyette megy a permanens hazudozás, ezekhez kellett megszerezni az írott - és elektronikus sajtót ! Kiknek a pénzéből vásárol pártsajtó-rendszert ?
- Működnek a reformok ? Amennyiben így lenne, a jó cégérnek nem kell( ene) reklám és nem csak rogánék, lézerék éreznék !
- A mini ducénak vajon miért nem fontos az egészségügy talpontartása, miközben hónalj alatt sóhajtoznak látványosan, hogy szakorvosok hagyják el az országot ?
- Vajon mitől éltek jobban az emberek Gy.F. alatt és mitől nem orbánc alatt ?
- Orbánc-banda ellenzékből óvégatott a felvett hitelek végett. Orbáncék is vettek fel hiteleket, többet, mint a szocik - Paks II is egy jó adag hitel !
- Mi lesz 2020 után, amikor már nem érkezik az uniós infúzió Gecisztánba, hl vanak az ezt pótló beruházások, hol vannak időarányosan a 1 millióhoz közeli munkahelyek ?

Csak úgy...Szent István ünnepén kérdezem !
profon
@spu00: Ne magázz ! :) A forintnak Kósa Lajos, Rogán Antal és Matolcsy György tette a legrosszabbat. Szanyi professzorról annyit, hogy van az a pénz amiért a hajam korpás.
De értem mire gondolsz, csak a probléma súlypontját jómagam máshova helyezném.
Mézike
@spu00: Milyen matolcsi tevékenységet élvez az egész ország?
Ha esetleg mahozisták vagyunk...
Te lehet az vagy , de nekem rendben van a kicsiny lelkecském.
spu00
@Toby: Mindig a regnáló többség dönt, de ebbe belejátszik, hogy mennyire illeszkedik a kormány programba,költségvetésbe.Lehet, hogy az ötlet jó, de adott szituációban nem valósítható meg. Ha megfigyelte volna, az ellenzék mindig csak egy témában emeli fel a szavát, de megvalósítása egy sor más témába zavarna bele.Pl. béremelések: Lehetne nyomtatni pénzt dögivel, de nincs mögötte érték, meglódul az infláció stb.
-Vagy technikai hibákkal adják be, vagy az Alkotmány nem teszi lehetővé, pl költségvetési téma.
Elsőként meg kell teremteni a pénzügyi feltételeket. De ne hozza a stadion építéseket, mert az a hozzá nem értést mutatná.
- 2013-ig az MNB függetlensége miatt nem lehetett számon kérni, ugyan Önök nem is tették, pedig évi 200 milliárd vesztességet termeltek, melyet a költségvetésből kellett fizetni.
Jelenleg2-300 milliárdos pluszt termelnek, ami 2013-s áron 500 milliárd plusz.. Az MNB jelenleg az állami vagyont növeli, nem egyéni érdekből.Tudomásom szerint most is független, de Önöket nem érdekli, még akkor sem amikor MNB tulajdonokat vertek dobra 2013 előtt.
A lopásokról akkor beszéljünk amikor valaki konkrét feljelentést tesz . Jelenleg nem tudok ilyenről, mivel az ellenzék csak sejtet, de nem tud elő állni semmivel.
Mutasson egy szoc-lib milliárdost aki 1.200 embert foglalkoztat folyamatosan.
spu00
@Toby: Folyt.köv.
Manyup pénz egy külön téma, de azért mondja meg mennyit fizetnek a megmaradt 60 ezer embernek, akik most mentek nyugdíjba.Nem akarom bántani, de Önnek nincs fogalma a magán és az Önkéntes nyugdíj fizetés témájáról.A szoci magánról.
- Milyen hibákat? A csődbe vitt országot? Mutasson valamit amit a 8 év jobban teljesített.
Számolja meg melyik média kinek a tulajdonában van, s ki , miről beszél.
-Ön megnézte, hogy a 8 év és a jelenlegi időszak alatt pl mennyi protézis került beépítésre, miből hány műtét esett az adott időszakra.A mostani kormány eddig 500 milliárdot költött fejlesztésre, 8 év alatt mennyi volt?
Tényleg mitől volt jobb a GyF korszak? 6-7%- s infláció, csökkenő GDP, 7-'%-s kamat, 22.000Ft-s segély stb. 11,3% munkanélküliség. Mielőtt szólna közmunka 53.000, talán több, mint a segély, nem tudom.
Az év végi számok a perdöntőek, de ha nem ismeri a számokat, akkor nehéz vitatkozni, nem voltak hitel felvételek, cserék igen, s ha megnézi, akkor az 1.430 milliárdos kamat fizetés helyett jelenleg 960 milliárd a tény. Az örökség 1.430 milliárd.
Paks nem állami hitel, s az nem terheli a kormányt, mert az megtermeli a törlesztés feltételeit. Ismerni kellene a feltételeket.
Köszönöm, hogy tisztességesen írt a kollégáival ellentétben.
spu00
@profon: Ha ismerné a nemzetközi pénzügyek folyamatát. akkor nem mondana olyant, hogy ellenzékben levő politikusok mondatai döntötték be a Ft-t. Pl Kósa egy város polgármestere
nem mérhető semmilyen kijelentésével a nemzetközi pénz piacon, ez egy politikai kijelentés a szocik részéről melyet Önök bevettek, s rögződött, még ha nem is igaz.Tudja lenin mondta annak idején, hogy az értelmiség hasznos idióták, de jelen állapotban az mszp Önökre értve használta, használja, s mint láthatja célt is értek vele. Nem akarom Önt, Önöket bántani ezzel, nem tehetnek róla, nem ismerik a pénzpiac működését, honnan is ismerhetnék, de magukévá tették, s a szocik célba értek vele.prof.Szanyiról, mint a téma elismert szakértőjéről írtam. Hogy mitől korpás az Ön haja?
spu00
@Mézike: Látom a kicsi lelkecskéjébe az értelem nem fér bele.Tanulni kell, s akkor talán a lelkecskéje befogadóbb lesz, s csak olyanhoz fog hozzá szólni amihez ért is.
eszegfu
@spu00: 18:01 Ha jól emlékszem, az itteni moderálási elvek szerint tegeződni kell! A hsz-dre meg csak annyit mondhatok: kérlek ne nyilatkozzál az egész ország nevében Matolcsyi "munkásságáról"! Ha Te élvezed, nekem semmi kifogásom, magánügy. Én viszont egyáltalán nem látom pozitivumát! Pl. a devizahitelesek "megmentésénél" a kereskedelmi bankok (ugye az MNB kivételével minden pénzintézet az) az MNB-től a deviza tartalékokból vásároltak devizát a napi árfolyamon. Ebből az MNB-nek nagyon nagy nyeresége keletkezett, de ezt nem adta oda a ktv-nek -- a szabályok szerint, mert ha vesztesége lenne, akkor a ktv. pótolná az MNB hiányát! -- hanem vett ingatlanokat, alapitványokat, iskolákat hozott létre. Ez ha Neked pozitivum, akkor Te egy árva kukkot sem értesz a közgazdasághoz!
profon
@spu00: Valami csodálatos, ahogy a magázással és mondatainak szinte kenetteljes hangsúlyaival próbál nyomatékot adni érveinek uram. Mivel nem ismer természetesen nem is tudhatja, hogy milyen pénzügyi ismeretekkel rendelkezem. Mivel több országban is sikeresen dolgozik a cégem, van némi rálátásom az osztrák, német, olasz és svájci piacokra és az ottani adózási és egyéb költségvetési terhelésekre. A magyar modell nem segíti a fejlődést és aljas emberi érzésekre, valamint korrupcióra épül. Ha Ön nem vállalkozó akkor megbocsájtható, hogy ezt nem látja.
spu00
@profon: A mondatai elárulják ismereteit, az hogy hová szállít, nem sokat számít.Én egy nyugat-európai cég vez.ig.-ja voltam, jelenleg 74 évesen élek itthon, s van rálátásom a kinti és a jelenlegi állapotokra itthon.Önök nincsenek tisztában az ország korábbi állapotával, s lehetőségeivel. Nem lehet a 2010 előtt történteket meg nem történté tenni, s elfelejteni, s új lapot nyítni. A múlt terheit mindig magunkal visszük, ha akarjuk, ha nem. S ezt csak hosszú terhes munkával tudjuk megváltoztatni. A magyar model egyedül álló, nézzen Görögországra, s mélyedjen magába.Ha ez nem elég, nézze meg az EU-s költségvetés elöző 7 évének, s a jelenlegi 7 év vállalásait.Az elöző 16% gazdaság fejlesztést vállalt, a jelenlegi 60%-t. Jó ébredést kivánok Önnek, s a hasonlóan gondolkodóknak.
profon
@spu00: Amennyiben igaz amit magáról állít, akkor érthetetlen az álláspontja. Egyébként apámmal egy idős. Tudja a világ mióta Ön nem aktív, exponenciálisan változik és az elmúlt 15-20 évben legalább 3-4 nagyobb paradigma váltás is volt amit a jelenlegi kormány nem vesz tudomásul. De lehet, hogy a svájci és a német partnereim látják rosszul és nem Ön.
Mézike
@profon: Igen. :-)
Bár kissé összerezzentem @spu00: reagálásától...
Mézike
@spu00: Jajj! Most már nagyon rezeg lelkecském kicsiny húrja...
karma1
@profon: Latom, Csillagom, Te mar orokeletu leszel e Foldon, mert elkezdtel dupla nullaval tav-bajcsevegni, ami azt jelenti, hogy ugy ki leszel oktatva minden politikai aspektusbol, hogy a fal adja a masikat!!...:o)))

Azert szerezz be Magad kore nehany nyugtato port, sort, bort, palinkat,... Ebben a sorrendben...Mr. WC-t pedig ne probald meg felvilagositani, mert ez kb. akkora feladat, mint mokkaskanallal kimeregetni a Csendes Oceant,...
A magazasrol pedig NEM leszel kepes leszoktatni, mert ez az alapveto kicsi kerdes mar nehany eve a fule mellett megy el gyorsvonati sebesseggel...:o)))
eszegfu
@spu00: 21: Csak egy kérdés: nyugat-európai cégnél voltál vezérigazgató m.o-n (vagyis a magyar törvények szerint itt müködött), vagy ny-európában?
eszegfu
@profon: Maximálisan osztom a véleményedet! Valóban, aki nem aktiv (vagyis már nem adózik), nincs benne a gazdasági élet (vásárlásai kivételével) gyakorlatában. A klf. statisztikát láthatja ugyan, de a számok annyira már nem "rengetik" meg, talán nem is érzi milyen változások vannak e mögött. Az én anyukám is mondhatom: elégedett a mai dolgokkal. "Van nyugdijam, van mit ennem, van fedél a fejem felett... akkor mi bajom lehet?"
Toby
@spu00: 1/ nem orbánnyalogány, plakát - és párthazugságokra voltam kíváncsi !
2/ Gyurcsány alatt jobban éltünk, mint most - személyesen is !
3 / a "lehet, hogy az ötlet jó..." vizsgálatáig sem juutottak el, elég volt, hogy balról jött és máris lesöpörve ! A Jobbk is így járt az első 3 évben, de rájött a törpe duce ( és tanácsadói) hogy sajátjukként kell beállítani a jobbikos ötleteket, máris működk az elfogadás !
4/ Szó nincs és nem is volt inflációgerjesztő pénznyomatásról, a középfokű közgáz sulikon is oktatják ennek gazdasági buktáit, hisz volt rá példa !
5/ Számszerűen mennyi "technikai hibás" szoci indítvány volt, hogy mindet lesöpörték, mert balról jött ?
6/ "Elsőként meg kell teremteni a pénzügyi feltételeket. De ne hozza a stadion építéseket, mert az a hozzá nem értést mutatná." Hogyan sikerült megteremteni egy mészáros mangalicza felemelésének "pénzügyi feltételeit" egy LED-tiborcz vagy egy andy-vajna felemelésének pénzügyi feltételeit ?
Elhiszem, hogy a stadionépítések sorozatára egyszerűen nincs értelmes, logikus válasz, egy beteges közpénzszórást nem lehet megmagyarázni !
7/ Az egyéni képviselői indítány parlamenti rendszere miért helyezte előtérbe a hawerok és cimborák egyéni gyarapodásásnak törvényesítését, a köz érdeke helyett ?
8/ "A lopásokról akkor beszéljünk amikor valaki konkrét feljelentést tesz ." Nem egészen ! A lopás akkor is lopás, ha egy polt féle gyülekezet védóhálót húz az érinthetetlenek köré, ugyanez a helyzet hűtlen kezeléssel, továbbá a tettenért hivatali visszaélésekkel - lásd trafik - és földmutyik !
Csak kirívóan ostoba ember próbálja megmagyarázni a bantu négetrnek, hogy ez egyikse sem takar bűncselekményt ! Nem véletlenül tett feljelentést egy volt bíró, aki ma ügyvéd - naná, hogy polt beletette bűntől bűzlő mocskos mancsait - nem is lett büntető eljárás !
9/ Mi szükség volna egy ügyészségi maszatoló védelemre, ha ezek az esetek nem takarnának mocskos sunyiságokat ?
10/ "Mutasson egy szoc-lib milliárdost aki 1.200...
Toby
Lemaradt még 7 pont, de ennyi is elég !
Mézike
@Toby: Nagyon szépen össze szedegetted , de el se fogja olvasni.
Neki magasabb eszméi vannak!
spu00
@profon: Lenyűgözött a paradigma és az exponenciális változások elmúlt időszakban való létének megvalósulásáról írt tájékoztatásával, nem tudok magamhoz térni. Elképeztetett.Tudja én már öreg vagyok nem értem már a történéseket.Már 2000-ben repatriáltam, s az eltelt 15 év nyomot hagyhatott.Talán mesélhetne nekem, nekünk, hogy mit ért paradigma, vagy exponenciális változásnak a 94-98 és 2002-2010 közötti időszak az állami vagyon kiárusítása, a mérhetetlen mennyiségben felvett hitelek, a bezárt kórházak, iskolák, elbocsájtott 10 ezer pedagógus, 6%-al emelkedett munkanélküliség,2006-tól történő GDP csökkenések, 600.000 hektár 600 fő részére történő bérbe adása/ értelem szerűen szociális célokból/ esetében. Nem kell folytatni ennyi untig elég.
Tudja, ne a svájci partnerét kérdezze, mert őt csak a saját nyeresége érdekli, s minél rosszabb itt, Ő annál többet keres.Ön sajnos ugyan úgy viselkedik , mint a 90 előtti kommunista vezetők, kint nyaltak, itthon meg harcoltak ellenük. De jól megéltek belőle.
profon
@spu00: Elnézését kérem de ez az önhöz intézett utolsó válaszom, ugyanis a többiek ( értse, más itt kommentelő emberek ) felvilágosítottak, hogy az Önnel való szélmalomharc, súlyosan károsíthatja az idegrendszeremet. Kérem megértését !
spu00
@Toby: Sajnos Ön nem védhetetlen, hanem menthetetlen. Önt ezek szerint csak egy Gy.F és Bajnai szintű újbóli kormányzás menthetné meg, de ezt azért nem kívánom az országnak. Van azon kívül is probléma és ehhez is hosszú idő kell a megoldásához.. Ha jobban élt Gy.F alatt, akkor csak a haverja lehetett, vagy most is az.Kérem ez gusztus dolga, de egy demokráciában bőven belefér.
spu00
@profon: Látja, itt jön be az OPNI bezárása az általam felsoroltak között. Csak a baj, hogy nem tudom eldönteni, hogy ez most exponenciális, vagy paradigma változás következménye, ne talán tán uram bocsá, talán vertikális. Döbbenetemet oldja fel megbízható magyarázatával, legyen belátó egy öreg emberrel, ne a tudatlanság vezesse napjait.
Tényfeltáró
spu klozett! Lófaszt voltál te nyugati cég vezérigazgatója. Keresd meg azt a CAVINTONT de gyorsan, rajtad talán még segít. Elvetemült fityiszes vagy csupán.
Toby
@spu00: Nekem ne urizálj - ócsójános', a gondosan megválogatott és szerkesztett mondataiddal semmilyen nyomtékot nem tudsz adni, hogy a baromságaid életszerűek legyenenek !
A közpénz elherdálása egyedüli vívmány a mini duce rezsimjének, a cimbik soha nem látott mértékű anyagi kiemelése, a termőföldek haweri szétosztása, idióta hobbiberuházások, miért nem Gyurcsány alatt távozott 500,000-700,000 magyar kölföldre ? Átadnak egy röntgengépet valamelyik kórházban és napokig szól a nyálas tömjénezés róla, aki kezelné, az külföldön boldogul, annyira jól telejsítene az ország önállóan, hogy Albánia szintjén mozognánk az uniós támogatások nélkül, átadnak egy 8-10 fős szerelőműhelyet és maga a Nemzet Esze megy le átadni, ha nem lenne 7-8 multi cég az országban, mi állnánk sorba kifelé a drótkerítés mentén !
A nyugati értelmes sajtó nem csak a rezsim politikai gyakorlatát kritzálja, hanem a kiválasztott haweri, kedvezményezett cégek tisztességtelen előnyhöz juttatását is, amint azt nem oly' régen A. Goodfriend is elmesélte - tolmács nélkül !
Már 5. éve tart a fidesznyik nagybárók és nagyhercegek kitermelése és megrősítése, miközben évente 13,000-15,000 kisvállalkozás megy padlóra, mert a pénz csak egy utat ismer - a hawerit !
Az egész ország a trafik-és földmutyik rendszerével működtethető, a gátlástalan kiválasztottság elvén !
spu00
@Toby: Ön tényleg menthetetlen, vagy ilyen sokat fizetnek Önnek? Nem semmi! Legalább a tényekkel lenne tisztában, akkor nem kellene hazudnia.
spu00
@Tényfeltáró: Ugyan az mint a Tobynak, de azért néha mossa ki a száját.
Toby
@spu00: Osotobább vagy, mint sokévi átlag, előadod a bölcset, miközben akkora nulla vagy, mint a nickedben lévő kettő ! Vélhetően jól boldogulsz a nyalogány módszerrel, különben nem tépnéd az ótvaros szájnyílásodat !
Tényfeltáró
@spu00: A köpetemet pedig rád üríteném, de az neked olyan lenne, mint a szenteltvíz, mocskos fityiszes.
spu00
@Tényfeltáró: @Toby: Hiába, a patkányok is akkor támadnak, ha sarokba vannak szorítva. Önöknél egyáltalán van tükör? vagy van, de fekete? Azt már nem merem megkérdezni, hogy Önök egyáltalán emberből vannak?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.