Orbán Viktor idén harmadszor hívta meg a Széchenyi-díjas tudósokat, hogy a Magyar Tudományos Akadémia alapítójának születésnapját szeptemberben egy fogadás keretében együtt ünnepeljék. Erre válaszul az egyik meghívott professzor, Fehér Márta, ennek bojkottjára szólított fel.

 A felhíváshoz elsőként csatlakozott Radnóti Sándor, Széchenyi-díjas filozófus, esztéta, aki a korábbi években is visszautasította a meghívást – írta a Népszava. Döntését többek közt ezzel indokolta:

Az ember nem ül le egy asztalhoz olyan kormányfővel, aki nyíltan uszít, pengekerítést épít a menekültek elé, illiberális demokráciáról szónokol. Ez evidencia.

Radnóti szerint emellett az Orbán-kormány súlyos ellenségeskedést szít a magyar társadalomban, hiszen minden ellenzéki pártot ellenségnek állít be, és csak azokat tekinti magyarnak, akik a jelenlegi kurzusnak a híve.

A felhíváshoz Ludassy Mária Széchenyi-díjas filozófus is csatlakozott, aki Radnótihoz hasonlóan korábban sem vett részt a vacsorákon.

145 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
"..Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket.."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
silber13
@Freewolf: Megmobndtam, a szülaimet hagyd ki a piszkos szövegedből! Másodjára mondom!
Freewolf
@silber13: Engem meg kímélj meg a mocskodtól! Ha nem kezdesz ki velem, én nem szólok egy retardálthoz! Egyébként nem emlegettem a szüleid másodjára!
silber13
@Freewolf: Helyes Csikaszka! Felejs el! Erkölcsi hullákkal nincs beszédem!
Freewolf
@silber13: Látod, ez az! Egy értelmes ember érvelne, tényeket hozna, nem pedig hörög! Libsikém, megint megbuktál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.