Orbán Viktor idén harmadszor hívta meg a Széchenyi-díjas tudósokat, hogy a Magyar Tudományos Akadémia alapítójának születésnapját szeptemberben egy fogadás keretében együtt ünnepeljék. Erre válaszul az egyik meghívott professzor, Fehér Márta, ennek bojkottjára szólított fel.

 A felhíváshoz elsőként csatlakozott Radnóti Sándor, Széchenyi-díjas filozófus, esztéta, aki a korábbi években is visszautasította a meghívást – írta a Népszava. Döntését többek közt ezzel indokolta:

Az ember nem ül le egy asztalhoz olyan kormányfővel, aki nyíltan uszít, pengekerítést épít a menekültek elé, illiberális demokráciáról szónokol. Ez evidencia.

Radnóti szerint emellett az Orbán-kormány súlyos ellenségeskedést szít a magyar társadalomban, hiszen minden ellenzéki pártot ellenségnek állít be, és csak azokat tekinti magyarnak, akik a jelenlegi kurzusnak a híve.

A felhíváshoz Ludassy Mária Széchenyi-díjas filozófus is csatlakozott, aki Radnótihoz hasonlóan korábban sem vett részt a vacsorákon.

145 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
"..Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket.."
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
Ez a bojkott intő jelzés lehetne O.Viktor felé, de ő az eddigi irányvonalán nem fog változtatni. Lepereg róla minden kritika, még ha az nagyon indokolt is . Nála a változtatás ilyen módszerekkel nem eszközölhető ki. Az ilyen erős akaratú ( diktátor hajlamú), mániákus emberek csak radikális eszközökkel kényszeríthető irányváltoztatásra, esetleg visszavonulásra. Veszélyes ember, mivel ha sarokba szorítják, minden eszközt felhasználhat, bárkit feláldozhat, saját érdekeinek védelmében.
eszegfu
@Sziszifusz: Tulajdonképpen jól összefoglaltad... én azért még mindig reménykedek, hogy O.V. magában azért ezeket figyelmeztető jelzésként "raktározza". Ezt neki is tudnia, éreznie kell -- és most mindegy mit is hoznak ki a közvéleménykutatók -- nem áll olyan jól, mint ahogyan "lefesti" a helyzetet!
DR Eric CARTMEN
"..Ennyire tehetségtelen, alkalmatlan kormánya még nem volt az országnak. Ellenzékben elhitették, hogy készenlétben állnak a zsenik a tudatlan posztkomcsik helyett. Lebénították a kormányokat a lekicsinylő, becsmérlő és nagyképű szövegeikkel. Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni. Lejáratnak bennünket, szégyen magyarnak lenni, lassan közmegvetés tárgyai leszünk miattuk. Ilyen gyalázatos híre még soha nem volt a magyaroknak, mert ezzel a sötét társasággal azonosítanak bennünket.."
JAJMÁR
"De a lényeg: káros téveszme munkálkodik azokban, akik azt hiszik, hogy bárkit bármilyen tisztségre kinevezhetnek. (...) A Római Birodalmat is a Caligula-félék intézkedései sodorták végveszélybe, a meggyengült birodalmat aztán darabokra szedte az ideológiai-gazdasági háború, valamint az akkori népvándorlás."
JAJMÁR
@eszegfu:08:39 Szerintem is veszi Orbán ezeket a jeleket, de közel sem úgy, ahogy mi gondolnánk.
Pl. az "illiberális" túl erősnek bizonyult, ezért most nem mondogatja. Ettől még az épül. A vacsorára pedig ha lesz, aki elmegy, akkor meg lesz tartva, és kipipálva!
glorianna
Az lenne az igazi figyelmeztetés, ha egyedül kellene vacsoráznia...
Macskaszem
Nem két embernek kéne bojkottálni, hanem az összesnek, de sajnos köztük is vannak, akik gyávaságból, érdekből részt fognak venni, még ha hánynak is utána.
darwin
@JAJMÁR: Már-már veszélyesen liberális vagyok,de nem a hülye fajtából. :)
Jó a párhuzamod,de ez a mi végjátékunk.Ha a Római Birodalmat az őrült intézkedések és az akkori népvándorlás szedte szét,akkor Orbán 50 %-ig jól csinálja.Őrült országvezetési programja van,bár a barátoknak van benne ráció.A népvándorlást próbálja megállítani,mert még a bolond is érzi,hogy ebből baj lesz.Kissé skizofrén állapotban érzem magam én is.
lópicigáspár
@glorianna: Utópia! Seggnyaló mindig lesz, legalábbis, amíg hatalmon van! Én inkább azt várom már, hogy vacsorára se fussa neki!!
EGO
Tanárok május óta nincsenek kifizetve, ezek meg mulatoznak, zabálnak, lerészegednek?!
JAJMÁR
@darwin: 09:39 Az idézetet a Caligula-félékről a cikkből hoztam ide, de ami a lényeg, hogy miért tudta szétszedni a népvándorlás a Római Birodalmat?
Mert egy erős, egységes, öntudatos ország nem esik szét.
Ha pedig egy ország megosztott, és amire hivatkoznak, hogy "keresztény, meg európai" az csak maszlag, a polgárai pedig ezrével hagyják el, akkor népvándorlás ide vagy oda, a szétesés idő kérdése.
eszegfu
@JAJMÁR: 9:23 Nem is gondolom, hogy ugy veszi a jeleket, ahogy egy átlag ember észlelné... valóban a "Caligula-féle intézkedései" pontosan azt mutatják, hogy ő mindent megtehet, ha másként nem megy "erőből"... a róla alkotott vélemények benne lehetnek az agyának egy kis részében, de nem érdekli, esetleg "csak" rosszul esik neki. A vacsorára pedig bizonyára lesz elegendő ember, aki elmegy...
glorianna
@lópicigáspár: Az már nem csak figyelmeztetés lenne, hanem megoldás.
eszegfu
@darwin: @JAJMÁR: Sajnos én is hasonlóan látom M.o-t... nemcsak elveinkben, gondolkodásunkban van már teljes "szétszakadás", hanem a gazdasági élet területén is...van jó pár "kivélezett" helyzetben lévő vállalkozás, a többi pedig éppen, hogy csak megél és ez a helyzet látszik az egészségügyben, az oktatásban is (aki "menő", annak van lehetősége a jobb dolgokat megfizetni). Számomra is világos, hogy a népvándorlást nem képes megakadályozni a kormány... és ez független attól, hogy a Fidesz, vagy más van hatalmon! Max. más kormányzása alatt talán nem estünk volna ennyire szét...nem tudom.
alterego56
Csak úgy mint a kádár rendszerben, a magyar értelmiség ma is dörgölőzik a diktatúrához. Ám van egy hatalmas különbség. Kádár hatalmát az orosz katonai megszállás hozta létre és tartotta életben, szemben Orbánnal aki egy független demokráciából gyakorlatilag "királyságot" hozott létre, többek között a magyar értelmiség zömének sunyi egyetértésével. Mély tiszteletem a kivételeknek.
Eriksson
A Szécsényi díjas tudósok az MTA alapítójának a születésnapi megemlékezésére lettek meghívva, nem orbán szülibulijára.
Igazuk lehet valahol a tudósoknak, de talán azt is figyelembe vehetnének, hogy nem ez az alkalom a legmegfelelőbb ellenérzésük kifejezésére.
Fradigege
Én elmennék. Jól berúgnék. Beszólogatnék, kérdésekkel bombáznám. Ha nem tetszene neki, verekedést provokálnék. Jó nagy kuplerájt okoznék.
szaboria1
@eszegfu: Ne álmodozzunk, hogy O Viktor egyszer is fel figyel az ilyen jelekre.
eszegfu
@szaboria1: Lehet, hogy álmodozó vagyok... azt viszont nem tudom elhinni, hogy egy embert nem zavar az ilyesféle kritika és nem fészkeli bele magát az agyába, a lelkébe, talán "rágja" is...
glorianna
@Fradigege: Ugyan. Az első kérdés után kikísérne a TEK. S még örülhetnél, ha csak ki, és nem be :)
glorianna
@Eriksson: Ennek - a dátumon kívül - semmi köze Széchenyi születésnapjához, kizárólag azt próbálja demonstrálni, hogy a vezető értelmiségiek egyetértenek a politikájával.
eszegfu
@Eriksson: 10:53 Hsz-d első mondatával egyetértek, a 2-ra kérdezem: szerinted milyen alkalom lenne a "legmegfelelőbb"? Hiszen az is elképzelhető, hogy O.V. vagy akár a kormányzat egyetlen tagja sem ismeri a magyar igazi tudós társaságot, nincs is kapcsolatuk velük... ez meg egy jó alkalom volt...nem?
Eriksson
glorianna, eszegfu
Biztos, hogy mindig mindenütt a hátsó szándékot kell keresni? A megbékélés első lépése az együttműködés, a széthúzásé meg az örökös probléma gerjesztés. Hogyne lenne így az ország kettészakadva?
Nem kell az államot szeretni, olyan úgy se lesz soha, hogy mindenkinek jó legyen. De lehet élni mellettük passzív ellenállással, mert tudhatná (főleg) a tudós társaság, hogy síppal dobbal nem lehet verebet fogni. Ez a hozzáállásuk nem javít a helyzetükön egy jottányit se. S azokén az emberekén se, akik a módszert illetően egyetértenek velük.
Eriksson
@glorianna: @szaboria1: Az előző írásom nektek szántam, tisztelettel.
szaboria1
@Eriksson: Nem tévedtél velem kapcsolatban?
eszegfu
@Eriksson: 11:33 Nem keresek én semmilyen "hátsó szándékot"! Én csak megkérdeztem: mi lenne szerinted az a "legmegfelelőbb" alkalom, amikor demonstrálhatnának? És milyen formában álljanak "passzivan" ellent? És még csak annyit kérdezek miért én tegyem meg az első lépés a megbékélésre, vagy az együttmüködésre?! Ugy, hogy nem én inditottam el sem a "széthuzást", sem az "örökös progléma gerjesztését", hanem O.V. a klf. intézkedéseivel! Ha látom -- és bár már látnám!! --, hogy törekszik legalább a mesterségesen kreált ellenség "elfelejtésére", akkor én is optimistábban bánnék a saját gesztusaimmal. Annyira viszont nem vagyok megalkuvó, hogy az országot ők akarják ily módon ketté szakitani, én viszont legyek velük lojális és türjem el?!
Freewolf
Tessék, a magyargyűlölők mentalitása. Bojkott, mert meg akarjuk magunkat védeni a vadaktól! Nekik csak a személyi igazolványukban van HUN, belül valami egészen más!
eszegfu
@Eriksson: Magamra is vettem, ahogy látod!
glorianna
@Eriksson: Akár még igazad is lehetne normál körülmények között. De itt aligha csak személyes ellenszenvről van szó. Ugyanis az utóbbi 5 év a felsőoktatásban és a K+F-ben soha nem látott megszorításokat hozott, ráadásul jónéhány Széchenyi-díjast a nagy nyilvánosság előtt hetekig tolvajozott a kormányzat, és akkor még nem beszéltünk az egyetemi autonómia de facto felszámolásáról, a Magyar Akkreditációs Bizottság sorsáról, a nemzetközi tudományos szervezetek tagdíjainak nem fizetéséről. Ezek után nem látom, mi beszélni- vagy vacsoráznivalójuk lehetne azzal az emberrel, aki mindezekért felelős.
Eriksson
@szaboria1: De, rosszat nyomtam, ne haragudj.@eszegfu: -nek szántam a választ és @glorianna: -nak.
eszegfu
@Freewolf: 11:46 Üdvözöllek ujra itt! Netán csak nem nyaraltál? A bojkottról... szerintem mondhatta volna akár Paks II., akár a stadionokat, akár a szegénységi adatokat...akkor magyar lenne? Ő is tiltakozik -- amihez szive joga --, Te meg én mondjuk itt fejtjük ki tiltakozásunkat, vagy együttérzésünket... nem?
Freewolf
@eszegfu: A magyarság elemi érdeke, hogy a horda beözönlését megakadályozza. Aki a magyarság érdekei ellen tüntet, az mitől magyar?
Eriksson
@eszegfu: @glorianna: Nem veszekedni akarok, de szokták azt mondani, hogy okos enged. Vagyok már elég öreg, tapasztaltam rengeteg dolgot. Többek között azt is, ha állandóan csak hadonászunk valaki orra előtt az előbb-utóbb megunja. És akkor nem elbújni fog.
nemkati
@Eriksson: Megbékélést 0rbánnal nem tudok elképzelni pláne nagy tudású emberektől, akik pontosan látják, miféle ember ez. Ebben a mondatban minden benne van:

"Az ember nem ül le egy asztalhoz olyan kormányfővel, aki nyíltan uszít, pengekerítést épít a menekültek elé, illiberális demokráciáról szónokol. Ez evidencia."
Freewolf
Cameron kijelentette, hogy egyetlen bevándorlót sem fogad Anglia. Lezáratta a Csalagutat és aki új honfoglalót ellát, azt megbüntetik. A franciák lezárták az olasz határt. A macedonok valamelyik nap könnygázzal és hanggránáttal próbálták a vadakat feltartóztatni. Mi ellen is tiltakozik ez a pár antimagyar? A magyarság jövője ellen!
glorianna
@Eriksson: Persze, az okos enged - de csak addig, amíg értelme van az engedésnek, lehetőség van valamiféle párbeszédre, nem kizárt a megegyezés. Aki évek óta figyeli (és elszenvedi) OV és csapata viselkedését, az tudja: ők gyengeségként dekódolják a a legkisebb engedékenységet is, és még erősebb megszorítással reagálnak. Vagyis nem a díjazottak hadonásznak OV orra előtt, hanem éppenséggel fordítva történt - és most a díjazottak nem tolják oda az orrukat a hadonászás elé. Jól teszik.
Eriksson
@nemkati: Nem kell szeretni. Én sem szeretem, és még rajtam kívül sokan. Nincs olyan ember, aki mindenkinek megfelelne. Kormányfők jönnek mennek, mi maradunk. Ezt soha nem kellene elfelejteni.
bakegya
A teknős egye is meg maffiózóival amit kifőzött az ördögkatlanjában!-rendes ember nem ül le vele -UTOLSÓ VACSORA-lenne az felcsutkai értelemben!
eszegfu
@Freewolf: 11:59 Rendben, elfogadom a véleményedet. De kérlek válaszoljál azért: ha mondjuk a Paks II. megépitése ellen bojkottál, akkor magyar? Egy megjegyzés még: mi lesz a magyarsággal, hiszen vészesen fogyunk?! És ez ugy tünik megállithatatlan! Ezzel azt szeretném mondani, hogy csak eltoljuk a magyarság "eltünését", vagyis nem feltétlenül a menekültek miatt tünik majd el a nemzet.
nemkati
@Eriksson: Nem mindenki marad. És az én életemből ez a borzalmas 6 év nagyon sok. Gondolom, máséból is. És az érzés nem csak annyi, hogy nem szeretem. Ez az ember tönkre tette az egész országot, és megmérgezte a lelkeket. Ez megbocsájthatatlan, ilyennek senki ne nyújtson békejobbot.
EGO
@Fradigege: ... aztán meg jön a TEK!
Freewolf
@eszegfu: Engem nem érdekel, ha PaksII ellen tiltakozik, hiszen ezen akár lehet tudományos vitát is folytatni, akkor az a véleménye. Tiszteletben is tartanám, ha ezt tenné, még ha nem is értek egyet vele. Ezt a beözönlő hordát támogatni viszont a magyarság elleni bűn. A népességfogyást nem úgy kell megállítani, hogy vadakat importálunk! A magyar hajléktalan és gyermek miért nem kapja meg azt az ellátást, amit a bezúduló idegeneknek megadnak? Na, ha etért tüntetett volna az a két antimagyar, akkor azt mondom a többség érdekei mellett szóltak, de mivel antimagyarok, ez meg sem fordult a fejükben. Az összes támogatójuk kimehetne hozzájuk segíteni, mi meg visszakapnánk a hazánkat!
enslaved
@Freewolf: Szerintem csak valami személyes sértődöttség áll az egész mögött, azért ez a nagy visszautasítás. Európa valóban kezdi bezárni kapuit a bevándorlók előtt, de ez csak itthon ekkora probléma, hiszen Orbán találta ki, és az már alapból nem lehet jó. Ha felemelné a minimálbért 300 ezerre, akkor az sem lenne jó, mert Orbán csinálta, az ellenzék egyből azzal jönne, hogy ők majd 400 ezerre emelik, ha nyernek:-)
izo
@eszegfu: Csak nem azt szeretnéd, hogy a menekültek "besegítsenek" a nemzet eltűnésébe, pl bűnözés stb?
eszegfu
@Eriksson: 12:00 Egyrészt a kor csupán egy állapot, nem érdem...Másrészt én sem vitatkozok, nem is annak szánom, hanem véleményt szeretnék Veled is cserélni. De ugy tünik, hogy egyetlen kérdésemre sem válaszoltál, pusztán egy népi mondás felét idézted, melynek -- és ezt mindketten tudjuk -- második része akkor Rám vonatkozik. Még mindig nem az orrod előtt hadonászok, hanem ugy gondolom következetesen u.azt kérdezem.
izo
@Freewolf: Paks 2 ellen tiltakozni szociológus, mert nagyon ért hozzá?A szociólugusokat nem a nagytudású professzorokhoz sorolnám sőt!
Freewolf
@enslaved: Mindig megvolt az a pesti magát entellektüelnek tartó réteg, aki örömét leli benne, ha rúghat egyet a többségen! Lásd Fischer "fasisztázó" Iván, Kertész "moslékzabálós" Ákos. Aztán mikor szembesítik őket a gyűlöletükkel, vinnyogva iszkolnak!
eszegfu
@Freewolf: 12:23 Hihetetlen, hogy Te képes vagy M.o. lakosságát magyarokra és nem magyarokra osztani, de ettől függetlenül megértettem a véleményedet!
Freewolf
@izo: Na még ez is! Persze én meg támogatom, bár annyi ismeretem van mint neki!
Freewolf
@eszegfu: Franco tábornok, Madrid, ötödik hadoszlop. Azok is spanyol állampolgárok voltak, meg Ibariruék is! Ismerünk ilyet!
simmering73
Megjelentek a moslékzabáló, turulban született, mélymagyar IQ bajnokok. Addig vinnyognak, míg valaki jól oldalba nem rúgja őket.
Eriksson
@glorianna: Neked is csak azt tudom válaszolni, mint @nemkati: -nak.
izo
@simmering73: Magadról beszélsz, akkor OK!
Freewolf
@simmering73: Fogsz te még vinnyogni antimagyar liberálfasiszta!
eszegfu
@Freewolf: Csak nem Ibariru a példaképed?!:))))
eszegfu
@izo: 12:35 Ennyire nem lehetsz "tompa"?! Te szólitottál meg!
Freewolf
@eszegfu: Ibarrurit nem nevezhetném annak. Egy izgága nőszemély volt, aki folyamatosan kereste a bajt és többnyire meg is találta. Ennek ellenére szép kort ért meg! Ha nem Franco győz, lehetett volna ott is kommunista diktatúra, így viszont békésen átmentek ismét királyságba!
Eriksson
@eszegfu: Bizony, hogy állapot. Ami azzal jár, hogy több mindent tapasztalt a többlet évei alatt. Jót is, rosszat is, és megélte a következményeket is. És talán másként gondolja mint a forrófejű ifjak.
Pontosan milyen kérdésekre vársz választ? Mert azt hiszem, hogy megválaszoltam mindegyiket, ha odafigyeltél egyáltalán. Ha nem is szó szerint.
eszegfu
@Freewolf: 12:43 Ezt nem mondhatod komolyan, hogy "békés átmenet" volt a királyságba Franco alatt?! Ne is válaszolj, mert szinte tudom a véleményedet... főleg ugy, hogy nagyon elkanyarodtunk a témától. Ibarirut pedig szándékosan irtam, mert egy kommunista ujságiró nő volt. :))
Eriksson
@eszegfu: Nem ez a hat év tette tönkre az országot. Ha meg akarjuk érteni az okokat, évtizedekre kellene visszamenni.
Freewolf
@eszegfu: Ibarurit először mintha én említettem volna. :-) Franco halála után békés volt az átmenet!
eszegfu
@Eriksson: 12:51 Kikérem magamnak egyáltalán azt a feltételezést, hogy nem figyeltem oda a válaszaidra! Még átvitt értelemben sem válaszoltál...de mindegy is most már. Azt hogy egy idősebb ember mit tapasztalt, mit élt át és hogy másként gondolja, mint a "forrófejü ifjak", nem lehet arra indokod, hogy nekem ne legyen véleményem, sőt arra sem, hogy azt kelljen éreznem, gondolnom, amit Neked. További szép napot!
eszegfu
@Freewolf: O.K.-- K.O-val "győztél"!!:))) Szellemes volt!
Eriksson
@eszegfu: Azt hiszem, hogy éppen most bizonyítottad hogy csak a magad véleménye számít, mivelhogy nem azt írtam szó szerint amit vártál tőlem, rögtön támadóba mentél át. Azt kéred számon tőlem, amit magad is kiolvashattál volna irományaimból. Tedd fel a téged leginkább érdeklő kérdést@eszegfu: Ha nem olvastad ki eddigi írásaimból a véleményem, akkor válaszolok NekedF_viktor stílusban: írod: mi lenne szerinted az a "legmegfelelőbb" alkalom, amikor demonstrálhatnának?
Honnan tudom én azt? Nem vagyok Szécsényi díjas tudós.
Írod: És milyen formában álljanak "passzivan" ellent?
Honnan tudom én azt? Nem vagyok Szécsényi díjas tudós.
Írod: miért én tegyem meg az első lépés a megbékélésre, vagy az együttmüködésre
Erre írtam, hogy okos enged...
Írod: Annyira viszont nem vagyok megalkuvó, hogy az országot ők akarják ily módon ketté szakitani, én viszont legyek velük lojális és türjem el?!
Kénytelen vagy vele. Mint ahogy mindenki más elviselte valahogy a rendszerváltozás utáni különböző indíttatású kormányok regnálását. Amikor is a legtöbb ember elveszítette vagyonát, egzisztenciáját, önbecsülését. S amely folyamat azóta is tart, csak az ellenségeskedés lett még egyre és egyre erősebb. Életünket nem kéne, hogy a napi politika vezérelje, aki nem tud alkalmazkodni a mindenkor fenálló helyzethez, saját magát teszi idő előtt tönkre.
Csak ennyit akartam mondani.
eszegfu
@Eriksson: 13:31 Szabad rólam ugy gondolkodnod, ahogy akarsz, sőt még "agresszorba" is átmentem! Vélelmezni mertem, hogy ha leirsz valami "ötletet", gondolatot, akkor nem kell ahhoz Széchenyi dijas tudósnak lenned, hogy 1-2 szóval leirod mire is gondoltál... mert az "irományaidból" akárhogyan is szerettem volna, nem tünt ki. F_Viktor pedig munkájából kifolyólag irja igy a hsz-it... pontról pontra, mintha egy épitmény elkészülte után ő lenne a müszaki átvevő...de igy ez világos! Abban egyetértünk viszont, hogy nem szabadna, hogy a napi életünket a politika ennyire befolyásolja! Azt is elismerem, hogy ez nem irható 100 %-ig a mostani kormány számlájára. Viszont az is tény, hogy a Fidesz most már ez ügyben "kivivta" magának az első helyet! Abban viszont nem értünk egyet, hogy "aki nem tud alkalmazkodni a mindenkori fennálló...stb.". Ugyanis szerintem hiába van meg az erre való hajlamunk...nem lehet egy sorban emliteni egy 50 eFt-os és egy 300 eFt-os keresetü emberek alkalmazkodását.
Szeparepa
Nagy szégyen minden tudósnak, aki egy asztalhoz ül ezzel a hazaáruló nemzetrontó országpusztító fosztogató maffiavezérrel...
Eriksson
@eszegfu: Áruld el, hogy lehet veled úgy beszélgetni, véleményt cserélni, hogy azt ne fogd fel személyes sértésnek, támadásnak?
És miért gondolod úgy, hogy a vélt sérelmedet rögtön meg is kell torolnod?
A keresetek mértéke nem az emberi érték mértékadója, lehet valaki úriember minibálbérrel, és lehet tahó 300 ezer jövedelemmel is. Az intelligencia a magunk belső mértékegysége.
eszegfu
@Eriksson: Sajnálom, hogy egyáltalán irtam, válaszoltam...rájöttem, hogy valóban Te egy "meglett" koru ember lehetsz. Tényleg csak magamból tudok kiindulni...anyukám is 91 éves és egyszerüen nem ismeri el más véleményét, csak a sajátját... elfogadhatatlan, érthetetlen, amit én mondok, sőt még ő sértődik meg, hogy én miért vagyok agressziv, ha egyáltalán merek valamivel is "ellenkezni" vele...hiszen ő jobban tudja, mert többet tapasztalt. Mégegyszer őszintén sajnálom a történteket!
Eriksson
@eszegfu: Nem tudod, hogy miért van az, hogy az idősebbek mindig mindent jobban tudnak? Az élettapasztalat lehet az oka. Ahhoz, hogy az ember dolgokat megértsen, egy bizonyos kort meg kell élnie. Az én gyerekeim már 40 felett vannak, de nemegyszer mondják, hogy na igen, tényleg. Mondjuk én sohasem oktattam őket, csak elmondtam mit gondolok. Ők pedig vagy megfogadták, vagy nem. Ezért furcsállottam a reakcióid, mert veled sem okoskodni akartam, csak elmondani a véleményem. Bocsi, hogy félreérthető voltam.
eszegfu
@Eriksson: Van elképzelésem... de nem az, amire Te gondolsz. Ettől függetlenül elfogadom a véleményedet. Egyébként az én gyerekeim is 46 és 42 évesek. Én azért megmaradok ilyen furcsának...
JAJMÁR
@Eriksson: Az élettapasztalat nem feltétlenül korfüggő. Minden egyes embernek van már "élettapasztalata", de minden téren senkinek sincs.
Te sem éltél át minden lehetséges helyzetet, ezért ha valóban van élettapasztalatod, akkor ezt is értened illene.
Lehet neked más a véleményed, nem gond.
Én személy szerint - még ha az élettapasztalat azt mutatja is, hogy ez nem hoz magas karriert a hasonló gondolkodásúnak-, örülök, hogy vannak nem szolgalelkű tudósaink is, akiknek fontos a szellem szabadsága. Talán még nincs minden veszve, ha a tudósaink vállalni merik a véleményüket.
Aki itt megoszt, azok nem ők.
Freewolf
@eszegfu: Nem érdekel a győzelem, amíg elmondhatom a véleményem! Ami a liberális demokráciákban egyre nehezebb!
Gömblulus
@glorianna: Egyáltalán nem kellene vacsoráznia, dagadt disznó. Mellesleg egy marha, aki kivágja maga alól a fát, és levágja az arnytojást tojó tyúkot. És ezt akarja a tudósoknak feltálalni. Komolyan mondom, néha azt hiszem Lipótmezőn ő vihette volna a fáklyát.
varirmag
Én az olyan hibbantakkal sem vacsoráznék mint ez az eszementmárta !
Aki ilyeneket mond az nem normális "" aki nyíltan uszít, pengekerítést épít a menekültek elé,"""
Persze egy normális országban , nem dumálnak hanem ha kell fegyverrel is védik az országhatárt !

Az eszementmárták általában egyedül, család és gyerek nélkül élnek,nincs kit félteni.
Lásd !! USA, Izrael stb,stb,stb
Dr. Felipe
Jól tették hogy nem mennek el a dísz(cigány)vacsorára.
eszegfu
@Freewolf: 17:01 Ne legyél már "ünneprontó"! Ez a "győzelem" a szellemességnek szólt... és mi az, hogy nem érdekel?! "Eldurrant az agyad" valamiért?!
eszegfu
@Csizmás Kond: 17:47 és Ti "ezek" közben nem u.ezt csináljátok?!
eszegfu
@Csizmás Kond: Akkor rendben (azzal együtt, hogy tudom: nem tőlem várod az "áldást"!), értem!
Csizmás Kond
Egy tanárom mondta volt, hogy a filozófia nem tudomány hanem okoskodás...elhittem neki és mindig is ehhez tartom magam.
simmering73
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Manhattan
Ilyen állásfoglalásra lenne szükség, minden józan gondolkodású értelmiségi részéről. Aki elfogadja Orbán meghívását, az legitimálja a rendszerét...
lajospapa
@Manhattan: Igen, a rendszer elfogadásához kell a biodíszlet. A hatalom sokszor él is ezekkel a díszletekkel, közben semmibe sem nézi őket. Persze a népet sem.
wagabund
..."Aztán kiderült, hogy a zsenik nem tudnak számolni, fogalmuk sincs, hogyan kell egy országot vezetni. Csak lopni tudnak és hazudni, rombolni és pusztítani, közben a saját zsebeiket megtömni"...

egy idézet az idézetből...

aszongya: "csak lopni tudnak, és hazudni... - ...közben saját zsebeiket megtömni"...

ezek valahol tényleg zsenik...a fenti tetteiket úgy szervezték meg, hogy ember nem akad, aki jogilag felelősségre tudná őket vonni...ilyen nagyarányú fityiszmutatásra még nem volt példa az ország újkori történetében...
ezek a büntethetetlen törvénytelenségek véghezvitelének zsenijei... ...minden kiadásból, legyen az akár felzárkóztatásra, gyermekélelmezésre, atomerőműre, lepukkant oktatásra, lerohadt egészségügyre, vagy a menekültek segítésére szánt adófizetői, vagy unijós forintokból jutalékot húznak...büntetlenül...
Na? Ki tud még ilyent? ugyehogy senki, csak ezek a zsenik.

emléxünk? azok a szerencsétlen szocik valami hagyó be nem bizonyított 15 millája, meg valami bkv-s igazgatók sikkasztásai miatt buktak meg...na ők az antizsenik...mint látjuk, a baloldaliak csak néznek, mint a lőtt medve.

ezt szakítottuk, azt szagolgatjuk...
Laila
Ketten nem mentek el. Nagy ügy... Ráadásul az egyik már korábban sem vett részt ezeken a vacsorákon, - tehát még csak nem is újdonság...
Ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit, aki azt gondolja, hogy emiatt Orbán szomorkodni fog, vagy megijjed, vagy észbe kap, vagy bármi. Lehet észre sem veszi.
paolo006
orbánc bekaphatja. Az összes gyökér hívével együtt. Vacsorázzon vele a bengáli tigris.
szaboria1
A történelem ismétli önmagát csak gondolkodni kell. A mi őseink miért is jöttek el az Etelközből? Vagy 56-ban miért is mentek el oly sokan?
bakegya
ÁRADNAK A NÉPEK A FELCSUTKAI MARADONA DÍSZVACSORÁJÁRA-nem kell azhoz filozófusnak lenni,a hülye is láthatja!!!
Freewolf
@simmering73: Elég egyértelműen hánytad ide liberálfasiszta magyargyűlölő!
Cicamama55
Aludtam rá egyet...:) Szóval én biztosan elmennék. Nem tartom azt szerencsés dolognak, hogy a tudományt, a tudósok munkáját, összemossák a politikával. Az ő munkásságuk, s annak eredménye teljesen független kell hogy legyen minden politikai irányzattól. Isten adta tehetség, hozzá hatalmas szorgalom eredményezi azt a mérhetetlen tudásvágyat, mellyel ők-ki-ki a saját területén- maradandót alkotnak. Az egy dolog, hogy mint magánemberek valamilyen nézetet vallanak, de a munkájukhoz szerintem ennek semmi köze, már pedig most az elért eredményeiket ünneplik. Ez a szemlélet okozza azt, hogy az emberek, még egy nemzeti ünnepen sem képesek hazánkban együtt ünnepelni. Elkeserítő ez a széthúzás!
sokanvagyunk
Hárman... :) - még egy kávéházi asztaltársaságnak is kevés.
sokanvagyunk
@sokanvagyunk: ezért nevezhetem magamat sokanvagyunknak. :)
Freewolf
@Cicamama55: Picit tovább gondolnám az eddigi megjegyzésedet!
Nem Orbán Viktor szólt az MTA meghívott tagjainak, hogy mégsem látja őket szívesen, hanem az értelmes, okos, tudós hölgyek és urak vittek politikát egy egyszerű, megbecsülést kifejező, politikai szinten az egész országot képviselő miniszterelnök meghívásába.
Innentől fogva nem az értelmüket vonom kétségbe, mivel tudományos szinten bizonyítottak, hanem a hazájukhoz való kötődésüket. Magyarországot képviselő miniszterelnöknek szóltak vissza, ezzel leköpve az egész magyarságot!
Ők az igazi szellemi kútmérgezők, megosztók és gyűlölködők! Az ilyenek miatt nincs összefogás!
Cicamama55
@Freewolf: Igen, ezt én is így gondolom.
JAJMÁR
@Freewolf: 10:47 Oszt' mire akarsz éppen összefogni? Érdekelne...
(Mer' arra már ott a cöfcöf... csatlakozz bátran!)
JAJMÁR
@Cicamama55: 09:32 Ha a hatalom legfőbb képviselője hív meg vacsorára, ott nem belemosva van a politika, hanem AZ politika! Ha az ok az MTA megalapítása, akkor a tudósok legfőbb alapvetése kell legyen, hogy lehessen önálló véleménye. Akkor pedig mondhat nemet ugye?
Mert neki az a véleménye.
A Tiéd meg az, amit fönt leírtál.
Az enyém meg az, hogy abban az országban, ahol az ország választott ME mindenható, elveszett! Ott te már nem számítasz, se én, se egy tudós, de vannak még bátor tudósaink és ez szerencsére még nem így van.
mariaberta
Díszpinty ... díszvacsora! Váljék egészségükre!!!
varirmag
FILÓZOFUSOK !!!

Ezek még életükben nem teremtettek kétfillér értéket,tele van velük egy rakás intézmény,
jól élnek az egymásnak gyártott hülyébbnél,hülyébb elméleteikből.

Orbán meg költhetné a pénzt értelmesebb dologra is,mint a semmitérő - úgynevezett- értelmiség etetésére.
radios45
Így igaz, az igaz magyar ember,nem ül le pökhendi, önmagát+kormányát fényező, országmegosztó-gyűlöletkeltő politikát folytató, továbbá népét megnyomorító, korrupt vezetővel enni, de még inni sem.
radios45
@Cicamama55: sajnos ezt a megosztottságot, széthúzást egyrészt örököltük, /zsigereinkben van/,másrészt viszont a mai modern invidualista politikusainktól vettük át, akik kihasználják a magyar nép,hiszékenységét, érzelgősségét is.
Szeparepa
Öt év lapítás után, végre a tudóstársadalom felemeli a hangját... egyik szemem sír, a másik nevet... egyfelől jó hogy legalább végre már nem tűrnek tovább... másfelől szégyen, hogy 5 évet kellett erre várni... 5 év orbáni agyhalál, agymosás, demagógia és hazugság cunami... sunyi aljas undorító diktatúra poklát és az orbáni rablóbanda fosztogatását és alkalmatlanságát, dilettantizmusát, tehetségtelenségét és alja arroganciáját kellett elszenvednünk minden területen... egymillió ember menekült el.. ennek fele fiatal... hajár orbanisztán hajrá abszurdisztán
Freewolf
@JAJMÁR: Ez tényleg elmebaj! Orbán azért hívja vacsorára ezeket a díszpintyeket, hogy a filozófiai véleményük más legyen? Mond mit szedsz?
Freewolf
@radios45: Ezek a moslékzabálók nem magyarok!
pistapapa
Megtudta a Samu bátyó,hogy nem kóser a kaja?
JAJMÁR
@Freewolf: 15:49 Abbahagyhatod. Magas ez neked, mint tyúknak az ábécé.
Cicamama55
@JAJMÁR: Én az érzéseimbe, emberi kapcsolataimba nem viszem bele a politikát. Ezért nem írtam a cikk elolvasása után rögtön, mert a hozzászólások, mások véleményei sokszor befolyásolnak egy rövid időre. Az átgondolt véleményem az enyém, amit a cikkre írtam, nem Önnel vitatkoztam. A cikkre reagáltam csak, ezt a lehetőséget pedig úgy hiszem, hogy arra találták ki!
Cicamama55
@radios45: Fő ludas a KDNP!!! A magyar nép legnagyobb félrevezetői!
JAJMÁR
@Cicamama55: 21:04 Éppen ezt írtam, hogy mindenkinek megvan a saját véleménye.
Amiért írtam neked, az a freewolf-nak írt válaszod. Annak, aki az MTA professzorait, mivel visszautasítottak egy meghívást "szellemi kútmérgezők, megosztók és gyűlölködők! Az ilyenek miatt nincs összefogás" jelzőkkel illető hozzászólására azt írtad, hogy ezt te is így gondolod. Szóval így, mint az, aki egyébként a más véleményen lévőket "moslékzabálóknak" nevezi, gondolom teljesen érzelemmentesen és politikát kihagyva és átgondoltan egyetértesz.
Persze, ez rendben van, de ennél én Téged eddig sokkal többre tartottalak. Elnézést a zavarásért.
Cicamama55
@JAJMÁR: Egyáltalán nem zavart.:) Én konkrétan a hozzám intézett /10.47/ hozzászólásával értettem egyet. Nagyon sajnálom Önt, ha a rólam alkotott képét ezzel a megjegyzésemmel össze tudtam zúzni. Akkor nem is állt az olyan kemény talapzaton.:)
JAJMÁR
@Cicamama55: 21:41 Igen, valószínűleg így van.
Engem sajnálni ezért tévedés lenne :)))
Freewolf
@JAJMÁR: Moslézabálózás a la Kertész Ákos a magyarságra! Ki a gyűlölködő senki
házi?
silber13
@Freewolf: Ki a gyűlölködő senkiházi..?? Alighanem valami önmagát farkasnak tituláló eszementről lehet szó!:-)))
verőce21
Kár pedig, hogy nem mennek el, lehet, hogy OV által sajátkezűleg töltött kolbászt és sült hurkát tálalnak majd fel.
Az esztendő elődisznótoros vacsoráját a boráról híres Óbudai kocsmában szolgálják fel, a napon, amely a miniszterelnök korlátozásokat bejelentő beszédét követi. A hurkák a konyhában mérges sistergéssel sülnek, a pincérek ünnepélyesen viszik körbe a tálakat. Van benne karaj, májas, véres és fokhagymás, aztán párolt káposzta, cékla és ecetes paprika, zsírban sült krumpli.
Elvégre szabadságharc van, Európa is megtelt gonddal, nélkülözéssel. Az olaszok, németek is rövidebbre húzzák a nadrágszíjat, vegyünk részt mi is az európai erőfeszítésekben, legyünk szolidárisak a fogyókúrára fogott Európával.
Vannak, akik annyira szolidárisak, hogy nem is vesznek részt a vacsorán.
Freewolf
@silber13: Fröcsögsz, gyűlölködsz és el akarsz küldeni! Menj te, mert ide csak magyarok kellenek!
silber13
@Freewolf: Jujj te talpig magyar! És te annak képzeled magad? Ne röhögtess már!
JAJMÁR
@Freewolf: Valójában rajtad keresztül értettem meg igazán Kertész Ákos írását. Sajnos, sajnos, sajnos - te vagy rá a pontos példa- igaza van.
(Tudom, hogy fáj neked, hisz telitalálat, ugye?)
silber13
@Freewolf: Befejeztem veled a dumát, mert holmi sakál porontyokkal nem tárgyalok!:-)))
Freewolf
@JAJMÁR: Ilyenek a hungarofóbok! Nem akarsz Kertész Ákosnak segíteni rettegni?
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
silber13
@Freewolf: Nem csoda! Könnyű, hiszen én vagyok Albert Schweitzer!:-)))
hetöndöe
@Freewolf: Még szerencse,hogy nem hozzád a hasonló agyhalottak határozzák meg,hogy ki is a magyar.
Freewolf
@hetöndöe: Te nem vagy magyar, az már biztos! Kicsit azért érted a magyart?
hetöndöe
@Freewolf: Te meg néger vagy,a koponyád belsejében biztosan.:-))))))))))
Freewolf
@hetöndöe: Majd lassan írom, hogy megértsd! Te kicsit érteni magyar?
hetöndöe
@Freewolf: Nem baj,csak egészség legyen,meg a kincstári klaviatúra el ne kopjon,na meg a túlóráidat is fizessék ám ki.:-)
Egyébként az ápolók jól vannak?:-))
silber13
@Freewolf: 08.26 11:48-ra : Látod farkaska, mégis kitört belőlem a felebaráti szeretet, mert ostoba képeden látszik, hogy lövésed sincs Schweitzerről, azaz rólam. Hát segitek kicsit: A gabomi Lambaréne SC igazolt játékosa vagyok, egyszersmint a környék Nagy Fehér Varázslója.Ja? A térkép bizton segít, de nem ajánlom, hogy arra menj!:-)))
Freewolf
@silber13: Vagy jó anyagot szedsz, vagy a természet furcsa tréfát űzött a szüleiddel! :-)))))))))))
silber13
@Freewolf: Talán tanulnál az itteni irományaid bevitele helyett. Hátborzongatóan buta és primkó emberke vagy! Ami meg a szüleimet illleti,na attó neked coki, mert nem élnek,te tahó!!
Freewolf
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
silber13
@Freewolf: Megmobndtam, a szülaimet hagyd ki a piszkos szövegedből! Másodjára mondom!
Freewolf
@silber13: Engem meg kímélj meg a mocskodtól! Ha nem kezdesz ki velem, én nem szólok egy retardálthoz! Egyébként nem emlegettem a szüleid másodjára!
silber13
@Freewolf: Helyes Csikaszka! Felejs el! Erkölcsi hullákkal nincs beszédem!
Freewolf
@silber13: Látod, ez az! Egy értelmes ember érvelne, tényeket hozna, nem pedig hörög! Libsikém, megint megbuktál!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.