A Nemzeti Kulturális Alap támogatta azt a Veritas Történetkutató Intézet által szervezett konferenciát, amely bár „A két világháború közötti magyar kultúráról és társadalomról” címet viselte, valójában Horthy Miklós történelmi szerepét kísérelte meg új kontextusba helyezni.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nezelodo
Ja kérem, ha Vitéz nagybányai alatt lett volna ez a mozgalmár ifjú kommunista, most nem lenne módja elmondani a sületlenségeit, és a történész úr sem mosdatna szerecsent.
papa.49
Akkor ezen az alapon a Rákosi titkosrendőrsége is csupán ,,rendet,, csinált))))))
Azért nem értem hogy ez az ember hogyan tud ilyen mélyre merülni a fekáliába, bár ha neki jól esik egészségére, csak ne kívánja hogy kövessük őt))))))))))
eugen4402
... És tessék mondani a Rákosi-Gerő-rezsim a világháború után nem rendteremtés volt? Vagy 56-57-ben Kádár és az MSZMP célja nem a rendteremtés volt? A cél mindig szentesíti az eszközt? A cél mindig a konszolidáció volt, az eszközökön lehet vitatkozni, nem így gondolja Lezsák úr?
papa.49
@eugen4402: Tudod a pacák egy oldalra gondolkozik ,,eh mit írtam gondolkozik,, nyal csupán a vastagabb koncért))))))))))))
eugen4402
@papa.49: Ez a pasi már akkor sem gondolkozott, amikor egy rádióriportban elszólta magát, hogy az első bankhitelről még azt hitte, azt vissza is kell fizetni, de megnyugodott, amikor a Princz helyettese kinevette ezért...
Azért lovagolok az "eszközökön", mert Biszku pl. nem gyilkoltatott senkit olyan ördögi módszerekkel, mint Franczia-Kiss Mihály. Nem mindegy, hogyan teremtik azt rendet...
Freewolf
Kezdjük a töri leckét azoknak, akik el vannak maradva!
Horthy a fehérterrort a kommunista diktatúra alatt elkövetett borzalmak megtorlására rendezte, valamint biztosította vele az ország szuverenitását és megkísérelte újra a területi egységét visszaállítani. A komcsi sakálok Bécsből ugattak főleg az országra és rá akarták venni az Antantot, hogy ismét rohanják le Magyarországot és őket ültessék vissza a hatalomba. Ez magyar érdek volt Horthy részéről, arról nem is beszélve, hogy a pengő bevezetése után egy gazdasági fellendülés jött.

Rákosiék a terrort és a diktatúrát a Népbíróságokon keresztül bosszúállásra használták, és aki a régi rend kiszolgálója volt, azzal kíméletlenül leszámoltak. Nem Magyarország, hanem a kommunizmus és a Szovjetunió érdekeit védték a magyarsággal szemben. Kádár ugyan ezt tette 56 után, csak már finomabb eszközökkel!

Belátható, hogy a fehérterror Magyarország konszolidációjának a kulcsa volt, a gazdasági növekedés alapja, a területi egység visszaállítására tett kísérlet, tehát magyar érdek. A másik kettő a kommunizmus és a Szovjetunió érdekeit szolgálta, így hazaárulásnak minősül. Nem csípem Lezsákot, de teljesen igaza van!
GeoCravker
@Freewolf: " A komcsi sakálok Bécsből ugattak főleg az országra és rá akarták venni az Antantot, hogy ismét rohanják le Magyarországot és őket ültessék vissza a hatalomba. "
Ülj le, egyes, Antant segédlettel speciel Hoirthy került hatalomra. Aki olyan bátran jött Szegedről, Hogy átkalt a budai oldalra. Nehogy találkoznia kelljen a fővárosből kifele vonuló románokkal.
Alkalmasint a terror sosem konszolidál. A terroristához ugyanis terrorizáltak is tartoznak. Majd beszéld meg az amerikaiakkal, hogy a 9/11 milyen fenemód hartalmas konszolidációs lépést jelentett számukra...
Egy túszdráma áldozataival folytathatod a konzultációt...
Toby
Nézd már, sorban kibukik a "demokratákból" a nyilasérzés ! Lezsák is húzza meg magát, szedik mössze a hülyéket !
feleselek
Akkor az 56 utáni Kádári "rendteremtés" is...!
wagabund
ez a faszi egy nagyívű politikus, rendkívül művelt, költő, tanító... igazi orátor...csak fingja sincs, valójában mi történt a fehérterror idején...prsze jópénzért bármit..

ajaj...asszem túldicsértem..
wagabund
@eugen4402: 8.20.
..."gyilkoltatott senkit olyan ördögi módszerekkel, mint Franczia-Kiss Mihály. Nem mindegy, hogyan teremtik azt rendet..."...
ez bizony így volt...az a szerencséjük, hogy már meghaltak, akik élőszóban is tudnának erről beszélni... mondhatni isis módszereket alkalmaztak..
eugen4402
@wagabund: Teljesen igazad van. Csak azért hivatkoztam erre a két személyre, mert esetükben nyilvánvaló, mekkora hülyeséget állított Lezsák.
pbalage
@Freewolf: valahogy elég egyoldalú nézőpontod van erről a területesdiről, a Tanácsköztársaság (nem mintha nagyon csípném a sztorijukat) pont vissza szerette volna szerezni a területeket, el is jutottak egészen a lengyel határig. Bár a románok jól elseggelték őket a Tiszántúlon.

Ha esetleg tényleg érdekel a történelem, van itt egy remekül összeszedett cikk, az a címe, hogy

Magyarország feldarabolja önmagát
pangea.blog.hu/2014/06/04/magyarorszag_feldarabolja_onmagat

nagyon érdekes.
wagabund
@eugen4402: jól hivatkoztál... (sajnos)

nem tudok szmájlit tenni..
Tényfeltáró
@papa.49: Nem merül a fekáliába, csak megtalálta a helyét, ez nála természetes.
Tényfeltáró
@Freewolf: Aki egy rohadt náci tömeggyilkost véd, az maga is rohadt náci. Pont.
Tényfeltáró
@Freewolf: Prérifarkas, te beteg. A kommunisták meg az antant együtt?
Freewolf
A szarházi genetikusan rettegők vinnyogása hangzik mindig fel, mikor Magyarország egyik legnagyobb politikusáról van szó! Soha nem vádolták meg háborús bűnökkel, de a magyarság nyakán élősködő minoritás mindent elkövet, hogy ezt belehazudja a köztudatba! Takarodna már mindegyik haza, ott nyavíkolna otthon babonás félelmei és géntörött bandájával együtt!
Freewolf
Mikor a tényekről van szó, liberálfasisztáék nagyon elcsöndesednek! Nem véletlen ez!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.