Szeptember 1-jén indul a tanév, ennek apropóján a hirado.hu kiszámolta, mibe is kerül mindez egy kétgyerekes családban.

A lap által bemutatott szülők gyerekei egy fővárosi, két tanítási nyelvű iskolába járnak – a kiadásokat irodaszerekkel, tankönyvekkel, ebédbefizetéssel és osztálypénzzel együtt számolták ki.

Két gyermekünk beiskolázása irodaszerek tekintetében tételesen a következőt jelenti: 8 db grafitceruza, 2 db golyóstoll, 6 db színes golyóstoll, 2 db vonalzókészlet (tavaly elhagyott, összetört pótlás), 36 db kis alakú füzet, 4 db nagy alakú füzet, 1 körző, 2 csomag A4-es fénymásoló papír, 2 csomag írólap, 6 db gumis mappa, 4 db stift ragasztó, radírok, hegyező, 1 ív A4-es pauszpapír. Ez idáig 21980 Ft, vegyesen nagyáruházban és papírboltban vásárolva. Ehhez jön még egy új táska maximum 15 ezerért, a kinőtt fehér pólók kb. 2000 Ft, kinőtt sportcipők 15-20 ezer Ft, osztályköltségre befizetendő kb. 2-3 ezer Ft, ebédbefizetés 18 ezer 660 Ft és persze a tankönyvek ami a mi estünkben 35 ezer Ft.
Azaz 100 ezer 640 forint. Lefaragni az irodaszerek költségéből tudnánk úgy 2-3 ezer Ft-ot – ez a rosszabb minőségű, kis idővel pótlásra szoruló füzeteket érintené –, spórolhatnánk a sportcipők árából, talán megúszhatnánk 12-15 ezer Ft-ból. Így talán 10 ezer Ft-tal kevesebbet kellene kiadnunk, hiszen a könyvek ára, az ebéd ára adott

- részletezték a költségeket.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
@Január: Nem de engem az bosszant, hogy mi és még sokan mások mindent kínyögünk akik pedig rázzák a rongyot ingyen kapnak szinte mindent azért hogy felnőjön egy szintén ingyenélő nemzedék...
Mézike
@Toby: Persze hogy működnek, csak nem nekünk.
Itt mindeninek joga van , csak a dolgozónak nincs joga semmihez.
Január
@Mézike: Ebben tökéletesen igazad van.
Van olyan, hogy csak azért kér egy bizonyos dolgot, mert megkaphatja, aztán majd idővel eladja, - ugyanis ez a cél ,és azért, hogy ne adják másnak. Ez nagyon felháborított, mert annak a másnak talán az élete függhet ettől a dologtól. Engem ez is bosszant. Ilyenek a törvények.
Január
@Január: ...és ez nem kétfilléres dolog. Jobban oda kellene figyelniük az illetékeseknek...
Grafix69
Itt is annyiba kerül csak itt az állam oda is adja ,ja meg nem egy havi keresetem csak egy heti se.Orbanisztán jobban teljesít, mondjuk a politikusoknak nem nagy gond ez a pénz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.