Ha emberek tömegei menekülnek a terror elől, háborús övezetekből, akkor ott természetszerűleg sok a gyerek is a szerencsétlenek között.

Tegnap a 444.hu összerakott egy galériát nagyobb nemzetközi fotóügynökségek képeiből. A sorozat döbbenetes, szomorú, drámai – azt mutatja meg, hogy milyen szenvedéseken mennek keresztül ezek a gyerekek és szüleik. 

A válogatásban van Magyarországon készített fotó is, de az nem MTI kép, hanem az AFP fotója.

Ezt furcsának találtuk, úgyhogy elkezdtünk gyerekeket keresni az MTI adatbázisában, menekült témájú fotókon.

Kerestük jó sokáig, de nem találtunk olyan, a menekülteket mutató képeket, melyeken gyerekek vannak.

Sőt, nemhogy gyerekeket, de közelről látható, érzelmeket tükröző felnőtt embereket is alig találni a képeken.

Messziről fotózott, arctalan gyülekezet látható a legtöbb képen – lehetőleg legyen mellettük valami szemétkupac, legyen szinte érezhető a szaguk.

Hol vannak a gyerekek az MTI fotóiról?Arca nincs, de koszos és szemetel

Ha nincs szemét, akkor legalább rendőrök legyenek a menekültek mellett, nehogy ne tűnjenek veszélyesebbnek egy szerencsétlen üldözöttnél...

A másik kedvelt kompozíció, mikor a menekült telefonnal látható. Éééérteed! Mobilozik! Fussa neki! Sőt, okosmobilja van! Azon hívja az ISIS-t... Vagy Obamát... Vagy Putyint...

Hol vannak a gyerekek az MTI fotóiról?Szelfi, mi?

Persze más témában van gyermek bőven. Rögtön talál fókuszt gyerekeken is az MTI-fotós, ha a kormány intézkedéseivel összefüggő eseményről vagy sporteseményről tudósít.

Hol vannak a gyerekek az MTI fotóiról?Amúgy a szemük fénye a gyerek...

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Habony megaszonta hogy nem lehetnek gyerekek a képen mert azok csak empátiát keltenek az emberekben. Az empátia meg ellenség mifelénk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izo
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
agnes200
Nagyon jó cikk.

Ez megint olyan információ, ami a fideszesekhez nem jut el. Mert akkor elkezdenének gondolkozni. Sokkal kevésbé megterhelő az agyuknak, ha feketén-fehéren mutatják be nekik a világot, egyetlen aspektusból, és a félreértések elkerülése végett kissé manipulálva. Nehogy más következtetést vonjanak le, mint amit le kell vonniuk.

Komolyan, hihetetlen. És ez az én országom?!
kkalman
Orbánék annyira hülyék,hogy az sem jut el a tudatukig, hogy a struccpolitika nem vezet sehova. Az, hogy a fotókról letiltották a gyerekeket, nem jelenti azt, hogy nincsenek a menekültek között gyerekek, terhes anyák, rokkantak. Vagy ők a bújtatott terroristák?
Desischado
Csőlátás, amit nem látnak, az nincs ugye? A gyerekeket el kell tüntetni, mert még a végén részvétet keltenének, ami orbán hazugovicséknak ugye nem érdekük. Nincs szó ennek a bandának az aljasságára és az embertelenségére!
Aki Én
Egy biztos, hogy a fidesz itt is mint mindig manipulál, túloz, hazudik. De az is igaz, hogy a több tucat életerős fiatal férfit ábrázoló fotókhoz nem kérésre álltak össze. Feltűnően sok a mosolygó, erős, fiatal férfi. Szíriában valószínűleg nem lenne gond a nyugdíj.
mate03
@agnes200: ! Mond kedves Ágnes!? Mivel gondolkodnának?Akinek három gramm esze van,az nem (fidesz) szavazó!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.