"Akit lerohannak, az senkit nem tud befogadni" – áll Orbán Viktor miniszterelnöknek a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) csütörtöki számában megjelenő vendégkommentárjában, amelyből a konzervatív német lap szerdán közölt részleteket online felületén.

A FAZ ismertetése szerint a miniszterelnök írásában figyelmeztetett, hogy "robbanás" fenyegeti egész Európát, és védelmébe vette az ideiglenes műszaki határzár felépítését.

Orbán Viktor azt írta, hogy az Európai Unió "elhibázott bevándorláspolitikát" folytat, és "felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt".

Hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a külső határok védelme. "Ezért fontos az a kerítés, amit mi, magyarok építünk. Nem jókedvünkből tesszük, hanem mert szükség van rá" – írta a kormányfő.

Hozzátette: "eléggé lehangoló, hogy rajtunk, magyarokon vagy éppen a spanyolokon kívül senki nem akarja megvédeni Európa határait".

A FAZ online felületén megjelent előzetes szerint Orbán Viktor vendégkommentárjában kiemelte, "az emberek azt akarják, hogy urai legyünk a helyzetnek, és védjük meg a határainkat".

Minden egyéb kérdésről "csak azután érdemes beszélni, ha feltartóztattuk az áradatot" – írta a miniszterelnök.

Orbán Viktor az előzetes ismertetés alapján aggasztónak nevezte, hogy az európai eszme kisebbségbe kerülhet saját kontinensén.

Vagy nem aggasztó-e önmagában is, "hogy az európai keresztény európai kultúra már arra is alig képes, hogy saját keresztény értékrendjében tartsa Európát?" – vetette fel a kormányfő a német lapban csütörtökön megjelenő írásában.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hazugovics ha nem lettetek volna balfaszok nem rohant volna le senki benneteket, egyébként az olaszok, a görögök sokkalta nagyobb nyomás alatt vannak, mégse felejtik el, hogy a menekültek is EMBEREK!!!Az országon egyébként meg nem érezni hogy lerohanták volna!!!))))))))))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Ruby
A keresztény értékrendet elsőként a saját állam polgáraidon kéne gyakorolni!
DR Eric CARTMEN
A püffedt pávatáncos megint kiment égetni az országot ! A magyarok szégyene !! Magát már nem tudja lejáratni, mindenki tudja már mifajta ez a zsebre dugott kézzel mászkáló,grimaszokat vágó bugris. Az a szerencse, hogy egyenlőre még a szotyit nem köpködi.
Január
Úgy gondolom, hogy az Eu. vezetés most szembesült igazán a problémákkal, és megoldást most sem ad, csak ködösít. Oldják meg az államok úgy, ahogy tudják- szerintük.
A sok szerencsétlen, átvert menekült pedig szintén most szembesül azzal, hogy nem egészen úgy van, ahogy a hazájukból az elindulásuk előtt tájékoztatták őket. . Ezért is nagy a csalódottság a keserűség bennük.
Rózsika Hatházi
Pár nappal ezelőtt, kupakos Lala volt Kálmán Olga vendége. Szerinte, már az év elején tudtak a menekültáradatról. Hiába kérdezte, a műsorvezető, hogy mit tettek ellene, a kupakos, csak mellébeszélt.
Kérdem én: ha január óta tudtak róla, miért most ötletelnek, mi a bánatért nem csináltak, az égegyadta világon semmit? Miért hagyták, hogy eddig fajuljanak a dolgok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.