"Akit lerohannak, az senkit nem tud befogadni" – áll Orbán Viktor miniszterelnöknek a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) csütörtöki számában megjelenő vendégkommentárjában, amelyből a konzervatív német lap szerdán közölt részleteket online felületén.

A FAZ ismertetése szerint a miniszterelnök írásában figyelmeztetett, hogy "robbanás" fenyegeti egész Európát, és védelmébe vette az ideiglenes műszaki határzár felépítését.

Orbán Viktor azt írta, hogy az Európai Unió "elhibázott bevándorláspolitikát" folytat, és "felelőtlen minden európai politikus, aki a jobb élet reményével kecsegtetve arra bátorítja a bevándorlókat, hogy mindent hátrahagyva, életük kockáztatásával Európa felé vegyék az irányt".

Hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a külső határok védelme. "Ezért fontos az a kerítés, amit mi, magyarok építünk. Nem jókedvünkből tesszük, hanem mert szükség van rá" – írta a kormányfő.

Hozzátette: "eléggé lehangoló, hogy rajtunk, magyarokon vagy éppen a spanyolokon kívül senki nem akarja megvédeni Európa határait".

A FAZ online felületén megjelent előzetes szerint Orbán Viktor vendégkommentárjában kiemelte, "az emberek azt akarják, hogy urai legyünk a helyzetnek, és védjük meg a határainkat".

Minden egyéb kérdésről "csak azután érdemes beszélni, ha feltartóztattuk az áradatot" – írta a miniszterelnök.

Orbán Viktor az előzetes ismertetés alapján aggasztónak nevezte, hogy az európai eszme kisebbségbe kerülhet saját kontinensén.

Vagy nem aggasztó-e önmagában is, "hogy az európai keresztény európai kultúra már arra is alig képes, hogy saját keresztény értékrendjében tartsa Európát?" – vetette fel a kormányfő a német lapban csütörtökön megjelenő írásában.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Hazugovics ha nem lettetek volna balfaszok nem rohant volna le senki benneteket, egyébként az olaszok, a görögök sokkalta nagyobb nyomás alatt vannak, mégse felejtik el, hogy a menekültek is EMBEREK!!!Az országon egyébként meg nem érezni hogy lerohanták volna!!!))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Hazugovics ha nem lettetek volna balfaszok nem rohant volna le senki benneteket, egyébként az olaszok, a görögök sokkalta nagyobb nyomás alatt vannak, mégse felejtik el, hogy a menekültek is EMBEREK!!!Az országon egyébként meg nem érezni hogy lerohanták volna!!!))))))))))))))
bakegya
Ekkora hülyeséggel érvelni!?-lökje már le valaki a "cölöp"tetejéről!!!-ennek a kutyafaxának esze ágában sincs együttműködni ekkora bajban sem???
MAGYAROK KI EZ AZ EMBER???
bencemacska
Ha nem jelenti be a határzár építését, negyed ennyi menekült sem jött volna augusztusban!
Csizmás Kond
@bencemacska: Hát persze ezek direkt gátfutók akik csak ott hajlandóak átmenni ahol akadály van...
...csak képzeld el amikor télen valahol havazást jelentenek be akkor is mindenki azon az úton akar közlekedni ?
kamazuka
Viktor!Minket nem rohant le senki.Csak a helyzet kezelése t9rténik balf...z módon.
Egy kics odafigyeléssel aranybányát csinálhattok ebből a történetből.
De nem akarja,nem kell neki!
Lehetne példa értékűt alkotni!
bencemacska
@Csizmás Kond: Te nem hiszed el, hogy csak az embercsempészek kerestek azon, hogy még a határzár elkészülte előtt ide érjenek.
Erre még ő is rájött, ezért jelentette be posványoson, hogy nem november 30, hanem augusztus 31 a kerítés felépítés határideje!
Álmodott még egyet, aztán már két kerítés lesz. Most megint meggyorsul a menet, mert csak egy akadályt akarnak megmászni.
Decemberben meg már a tél miatt nem jönnek, ki lehet jelenteni : Hasznos a kerítés! De nem teszi hozzá: „(Jobb felől üt) nekem fütyöl, / (Bal felől üt) s nekem fütyöl")
bencemacska
@kamazuka: Hazug a mondat! Helyesen:"...senkit nem akar befogadni"
papa.49
@nyanya001: Helyes a pali meglátása, remélem ott is fogja végezni)))))))))))))
Csizmás Kond
@bencemacska: A kerítés nem azért épült, hogy ne lehessen bejönni Magyarországra...
Az embercsempészeknek pedig mindegy hogy a muki hol megy át, ő telefonnal operál...
A nyilvántartást pedig a dublini lószar tartalmazza amit igyekeznek betartani, különben eddig a németek meg az osztrákok tele lennének menekültekkel, szóval nem tudom ki az értetlen és ki fújja csak a féloldalú izéket...
Dr. Felipe
G vicctor kommunista spicli elvtárs védi a határt, akkor vajon hogy került 3 ezer menekült a keletibe? Sokakat meg már el is szállítottak a németek.
A tyúkszaros kerítés pontosan annyitisér mint aki kitalálta.
Fradigege
Zsírmorét sem fogadják be sokan. Jár a szája, így magyarok, úgy magyarok és semmi. Ott van Sándor Mária. Egyből nettó 200 ezerre kellene a nővérek fizetését felemelni. De inkább lerohanják egy etikai vizsgálattal, aztán visszatáncolnak. Lehet, 47 ezres fizetést osztogatni a haveroknak és a csókosoknak. +ne nyerjen mostmár semelyik oligarchája közbeszerzést. Mi is befogadóbbak lennénk veled szemben, köcsög felcsúti!
justhpeter
@nyanya001: Reményeim szerint is két út áll még előtte: a hágai nemzetközi bíróság és a tébolyda. Jelenleg mindkettőt reális lehetőségnek érzem.
Pozitív, hogy ezzel a fideSS szégyenletes története is véget fog érni, a megélhetési oligarcháik lassú folyamatban tönkre fognak menni, a seggnyalóik egy része eltűnik a süllyesztőben, másik részük köpönyeget vált, úgy mint a rendszerváltás után.
fug
Orbán, te hazug, tolvaj, sikkasztó, csaló, rabló, jogfosztó, népellenes, nemzetgyilkos, embergyilkos menj a FAZ-ba!!!

TE EBBŐL NEM FOGSZ KIJÖNNI JÓL!
Ma még csak egy nép, de nemsokára egy egész világ gyűlölni fog téged, és nincs az az emlék, ami megszépítené veled kapcsolatban a sok rosszat, amit elkövettél!!!
Negatív példa leszel, a világ összes történelemkönyvében, már ha megemlítenek egyáltalán...
Te azt hiszed, ha papokkal, vagy akár a Pápával mutatkozol, ők megvédenek téged?
Felejtsd el!!!

Egy gázos pasi vagy, komám.
Miért?
Mert rohadtul rossz ember vagy, és nincs benned semmi jó!
Gonoszság, 1996-tól orbán a neved!

Mene, mene, tekel, ufarszin
Ruby
A keresztény értékrendet elsőként a saját állam polgáraidon kéne gyakorolni!
DR Eric CARTMEN
A püffedt pávatáncos megint kiment égetni az országot ! A magyarok szégyene !! Magát már nem tudja lejáratni, mindenki tudja már mifajta ez a zsebre dugott kézzel mászkáló,grimaszokat vágó bugris. Az a szerencse, hogy egyenlőre még a szotyit nem köpködi.
Január
Úgy gondolom, hogy az Eu. vezetés most szembesült igazán a problémákkal, és megoldást most sem ad, csak ködösít. Oldják meg az államok úgy, ahogy tudják- szerintük.
A sok szerencsétlen, átvert menekült pedig szintén most szembesül azzal, hogy nem egészen úgy van, ahogy a hazájukból az elindulásuk előtt tájékoztatták őket. . Ezért is nagy a csalódottság a keserűség bennük.
Rózsika Hatházi
Pár nappal ezelőtt, kupakos Lala volt Kálmán Olga vendége. Szerinte, már az év elején tudtak a menekültáradatról. Hiába kérdezte, a műsorvezető, hogy mit tettek ellene, a kupakos, csak mellébeszélt.
Kérdem én: ha január óta tudtak róla, miért most ötletelnek, mi a bánatért nem csináltak, az égegyadta világon semmit? Miért hagyták, hogy eddig fajuljanak a dolgok?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.