Véletlen? Aligha! Nem öntik már úgy az adóforintokat Simcska Lajos médiabirodalmába: 77 százalékkal kevesebb állami reklámpénz áramlott cégeihez az idei év első hét hónapjában.

A Világgazdaság számításai szerint egy évvel korábban a listaáron számolt 19,9 milliárd forintos állami reklámbüdzséből még 36 százalékot hasítottak ki Simicska médiacégei, az idei 13,8 milliárdos állami büdzséből viszont már csak 12 százalékot.

Idén az első hét hónapban – a tavalyi év hasonló időszakához képest – egyharmaddal visszaesett az állami hirdetők listaáron számolt reklámköltése. Emögött a lap szerint az állhat, hogy változott a reklámköltés stratégiája, és nyár közepéig még nem volt látható jele az időközben felállított Nemzeti Kommunikációs Hivatal működésének.

A Világgazdaság szerint drasztikusan csökkent a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Class FM-en elköltött állami reklámbüdzsé, és a Magyar Nemzet is 75 százalékkal kevesebb, listaáron számolva alig 150 millió forint állami reklámhoz jutott ebben az évben. Egyharmadával csökkent a Metropolban megjelent állami hirdetések összege, és nagyságrendileg hasonló mértékű visszaesés következett be a Heti Válasz kiadójánál is.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
Na ezek után mondja valaki, hogy nem volt mutyi...Ilyen ez a qrbáni maffia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
@nemjoezigy: Ez fényesen bizonyítja, mekkora mutyik mennek itt. Mivel simicska "kegyvesztett" lett, most más haverok kapják a pénzt. Ennyi!
Hellcat
@nezelodo: Egyetértünk...tisztán látszik mekkora mutyik voltak...a gecizés óta ötödére esett vissza...ÖTÖDE...belegondolni is durva...
mate03
@eszegfu:! Egyszerű a válasz! Ez Orbanisztán! Nem Magyarország!
eszegfu
@mate03: Ezt hamar elintézted!:)))) Én nem jöttem rá ilyen könnyen...
nezelodo
@Hellcat: Lehet, hogy gyűjtést rendeznek a megsegítésére a Nemzeti Dakota Egyletek..
Hellcat
@nezelodo: Nagyon nem kell sajnálni szerintem...azokat inkább akik a legalsó szinteken dolgoztak neki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.