Közösségi oldalakon terjedő híresztelést cáfolt a honvédelmi tárca. 

A Honvédelmi Minisztérium határozottan cáfolja azt az internetes közösségi oldalakon terjedő alaptalan híresztelést, amely a sorkötelezettség visszaállításával riogat, hamis behívóparancs fénymásolatát terjesztve.

A Honvédelmi Minisztérium felhívja a média és a lakosság figyelmét arra, hogy a szóban forgó behívóparancs hamisítvány, amely alkalmas lehet az emberek nyugalmának megzavarására, bizonytalanságot keltve az olvasókban.

A Honvédelmi Minisztérium többször határozottan kijelentette, hogy Magyarországon a hatályos jogszabályok értelmében békeidőszakban nincs sorkötelezettség. Magyarország katonái – szoros együttműködésben a rendőrökkel – a jelenlegi feszült migrációs helyzetben is biztosítják minden magyar állampolgár védelmét.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@szaboria1: Igen, a felroppentett hireken szoktak letesztelni, mi a reakcioja az embereknek... Mondjuk volna egypar otletem, hogy inkabb mivel szorakozzanak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Knapp75
@Csizmás Kond: Valóban nem feltétlenül csak jobbosok akarnak fegyvert venni, viszont egy jobboldali párt szeretné ennek engedélyezését elérni. (azt is meg lehet nézni, hogy melyik "oldal" kampányolt a sorkötelezettség eltörléséért és mondjuk kik szeretnek még most is masírozgatni, vagy éppen ki gondolja azt, hogy a konfliktusok rendezésére leginkább fegyvert érdemes használni és mások élete "gond nélkül" elvehető.)

Lőfegyvert tartani meg az akar, aki élet-halál ura szeretne lenni és azt hiszi, joga van prompt igazságot osztani. Az a gond, hogy ezek az emberek is veszélyesek, nem csak a "nyilvánvaló" bűnözők, mivel hiányzik belőlük az élet tisztelete.

Egyébként a "buzeránsok" hogy jönnek ide? Biztosan minden rendben van a párkapcsolatodban?
karma1
A cim kulonben pont azt jelenti hogy behivjak a katonákat: A mondat első része hivatkozás a masodik resz tartalmára, vagyis KAMU HIR TERJED: nem lesz sorkotelezettseg! Vagyis az első mondatrész azt állítja hogy kamu az a hír, miszerint NEM lesz sorkotelezettseg! Szóval először talan Magyarul kene megtanulni a firkasznak
kkalman
@karma1: ma, 01:56 A firkászoknál nem alapkövetelmény a magyar nyelv ismerete és helyes használata. Te nem itt élsz, de ha lenne lehetőséged a nyomtatott sajtó termékeivel találkozni nap, mint nap, kiugranál a kontyod alól.
karma1
@kkalman: Sajnos, el tudom kepzelni, ezek utan...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.