Az augusztusi állás szerint szűk tízmilliárdba, vagyis 9,6 milliárdba fáj nekünk a kerítés – írja a VS.hu. A police.hu friss adatai viszont azt mutatják, hogy a fém nem szuperál úgy, ahogy azt a kormány eddig remélte.

A Magyarországra érkező migránsok száma a rendőrség statisztikái szerint ugyanis az "új időszámítás" kezdete óta nemhogy visszaugrott volna egy korábbi, nullához közeli szintre, hanem szinte minden korábbinál magasabb szintet ért el a napokban:

Tízmilliárd a semmiért? Ennyire működik a kerítés

Elképzelhető, hogy a kerítés a szerb szakaszon valamennyire működik és képes lecsökkenteni a zöldhatáron átjutók számát (a három napos visszaesés akár erre is utalhat), de egyelőre biztosan nem tudta érdemben csökkenteni az érkezők teljes létszámát. A kerítés ugyanis Románia és Horvátország felé megkerülhető, méghozzá időnként a szomszéd országok asszisztenciája mellett: a hétvége nemcsak a horvát-magyar odamondogatástól, buszoztatásról és "lefegyverzésről" szólt, hanem az embercsempészet új, román módszereiről is.

Ezért amíg a román és a horvát szakaszon nem készül el a kerítés, nem fogjuk pontosan látni, hogy jó helyre ment-e a tízmilliárd (meg amit még augusztus óta hozzátettünk a román és a horvát szakaszok építése miatt). Az is fontos kérdés, hogy földrajzilag meddig lehet kerítéssel "védekezni"? A kormány egyelőre mindenhova kerítést épít, ahol kerülési útvonalat lát, de "hol a határ"? Ukrajnánál? Szlovákiánál? Erre sincs egyelőre érdemi válasz.

A szerb szakaszon elkészült kerítés egyelőre tehát azt tudta (talán) elérni, hogy a migránsok kerülőre kényszerüljenek. A buszoztatással viszont a magyarországi átutazás és a regisztráció egy kicsit (talán) szervezettebb és kontrolláltabb lett.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A kerítés a fidesz kormányt szimbolizálja...kurva drága és nem látja el a feladatát.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
izo
@Hellcat: Írod:BEDÖNTÖTTÉK a forintot.->nehogy már be legyen döntve, nézd meg az EUR árfolyamát a CHF-hez!.A fidesz kitalálta a devizahitelt hagyta, hogy a szocik alatt mindenki felvegye->amíg kormányoztak a szocik mindenki mondta még a svájciak is le kell állni a devizahitellel! Persze jól jött a szociknak a sok befolyó ÁFA ezért nem állították le! Megyó is azt mondta 2007-ben EUR lesz (akkor devizahitel nem lenne!) de elqták a szocik!
Főlökött
@mate03: Voltak olyan 'kondíciók', melyekhez viszonylag-azonnal hozzáfért, sőt rá is cuppant rendesen. Pl.:
"A magánnyugdíjpénztári szektor több mint hárommillió tag háromezer milliárd forint feletti vagyonát kezelte – egészen 2011-ig. A kormányzat intézkedéseinek, és a pénztári kivonulások következményeként 2014. szeptember végére 61,5 ezer tag maradt a rendszerben, 205,4 milliárd forintnyi vagyonnal. "
Amúgy volt még 1-2 ilyen húzása. Belátható-tapasztalható, hogy volt kondíció az országban :)
Hellcat
@izo: Majd szólj ha már nem a qrbán seggében van a fejed...majd akkor beszélünk. Addig felesleges.
Főlökött
A téma kapcsán pedig csak épülne már végre az a kerítés, de mint olvasható volt, 1km-es szakasz készült el.
Jó-e ? Megéri-e? Majd az idő megválaszolja! A Szerb részen bevált, az ott élők tehermentesültek.
Horvátoknál is elkészül és ugyanazon ténykedéssel lezárásra kerül a zöldhatár, majd meglátjuk, mennyire fog visszaesni ezen sétafikálók száma felénk. A Horvát miniszrerelnök pedig felkötheti a rucit rendesen. Majd mehet lobbipartizni.
izo
@Hellcat: Miért nem igaz, hogy elqták a 2007-es EUR bevezetést?!
világlátó
Már nem tudom hol olvastam az alábbi mondatot, ami a számomra a humor volt a javából.
" román embercsempészek, cigány népviseletbe öltözve csempészik a menekülteket nyugatra ..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.