Az augusztusi állás szerint szűk tízmilliárdba, vagyis 9,6 milliárdba fáj nekünk a kerítés – írja a VS.hu. A police.hu friss adatai viszont azt mutatják, hogy a fém nem szuperál úgy, ahogy azt a kormány eddig remélte.

A Magyarországra érkező migránsok száma a rendőrség statisztikái szerint ugyanis az "új időszámítás" kezdete óta nemhogy visszaugrott volna egy korábbi, nullához közeli szintre, hanem szinte minden korábbinál magasabb szintet ért el a napokban:

Tízmilliárd a semmiért? Ennyire működik a kerítés

Elképzelhető, hogy a kerítés a szerb szakaszon valamennyire működik és képes lecsökkenteni a zöldhatáron átjutók számát (a három napos visszaesés akár erre is utalhat), de egyelőre biztosan nem tudta érdemben csökkenteni az érkezők teljes létszámát. A kerítés ugyanis Románia és Horvátország felé megkerülhető, méghozzá időnként a szomszéd országok asszisztenciája mellett: a hétvége nemcsak a horvát-magyar odamondogatástól, buszoztatásról és "lefegyverzésről" szólt, hanem az embercsempészet új, román módszereiről is.

Ezért amíg a román és a horvát szakaszon nem készül el a kerítés, nem fogjuk pontosan látni, hogy jó helyre ment-e a tízmilliárd (meg amit még augusztus óta hozzátettünk a román és a horvát szakaszok építése miatt). Az is fontos kérdés, hogy földrajzilag meddig lehet kerítéssel "védekezni"? A kormány egyelőre mindenhova kerítést épít, ahol kerülési útvonalat lát, de "hol a határ"? Ukrajnánál? Szlovákiánál? Erre sincs egyelőre érdemi válasz.

A szerb szakaszon elkészült kerítés egyelőre tehát azt tudta (talán) elérni, hogy a migránsok kerülőre kényszerüljenek. A buszoztatással viszont a magyarországi átutazás és a regisztráció egy kicsit (talán) szervezettebb és kontrolláltabb lett.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A kerítés a fidesz kormányt szimbolizálja...kurva drága és nem látja el a feladatát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Tízmilliárd a semmiért? Ennyire működik a kerítés...? teszem hozzá a kérdőjelet...ha a firkász megemlítené még, hogy a görögök miatt kellett nekünk valami olyasmit felmutatni, amitől némileg korlázozzuk az ellenőrizhatetlen összevisszaságot...
hogy kikerülik a kerítést? még kikerülik...valamiért minket szeretnek..

a szomszéd országok miért is nem tesznek valamit a menekülthullám erreáramlásának megakadályozásáért? direkt erre tolják őket, aztán ránk mutogatnak..

ez nem számít?
szaboria1
Ráadásul valami kínai gagyi lett véve.
Hellcat
A kerítés a fidesz kormányt szimbolizálja...kurva drága és nem látja el a feladatát.
Peller Anikó
Mekkora szemétség ez a cikk, hiszen a kerítésen nem jön át senki !!

Igenis ellátja a feladatát Hellcat, a kerítés megvéd minket. Természetesen a kerítést nekünk kell megvédeni.
izo
@Hellcat: Mert a szoci kormányok nagyon olcsón és nagyon jól látták el feladatukat!?
verőce21
Kell a kerítés, csak nem bírjuk olyan gyorsan építeni és nem fogja őket megállítani. Mi ennyit tudtunk tenni. Nem állítják meg őket Szíriában, Görögországban, horvát stb. mi a saját lehetőségeink szerint erre vagyunk képesek, de nem gondolom nekünk kéne védeni egész Európát.
wagabund
@Hellcat: Istenem...ha a gimiben ilyen kiváló példát tudtam volna mondani a hasonlatra...

:-)
wagabund
@verőce21: pont erről (is) szólt Orbán a napirend előtt..
európa meg jó magasról tesz ránk...

:-(
pagoda
@izo: Legjobb védekezés a támadás???
verőce21
Senki sem tart be semmilyen megállapodást, csak magyaráz. Fel kell húzni a kerítést és akit vissza akarnak pakolni hozzánk, közölni kell, hogy nálunk már elvesztette a menekültstátuszt, ezért legjobb, ha Törökországba küldik rögtön.
verőce21
elvileg az van tervben, hogy a Marosig meghosszabbítják a kerítést.
De most a horvátoknál van tűzoltás, aztán jön a tűzoltás a románoknál.
justhpeter
Több száz kilométeres szélhámosság, semmi más.
papa.49
@justhpeter: Kb. 40 km van belőle össze,vissza, ha ezt elosztjuk a 10 milliárddal méterenkénti árból akár aranyból is csinálhatták volna, vagy a ,,nemzeti hörcsögünk,, gyémántjaiból is kerülhetett volna rá jó sok))))))))))))
Fütyiszek húzzatok a g..ibe))))))))))))
Alzheimer Fauna
Buta ez a kisG!
Ennyi pénzt elpocsékolni! Ő maga mondta (az örökítő anyag), hogy a "kerítés" a Btk. módosításával lesz teljes. Tehát ekkora erővel a gyoda helyett húzathatott volna krétával egy vonalat (vedd észre, hogy nagyságrendekkel olcsóbb lenne), és azt erősíthetné "jogi határzárral". Szórja az adófizetők pénzét, pedig még van olyan falu - talán -, ahol nincs futballstadion, és a lányának (a "saját lábán álló" lányának) is be kell fizetnie a következő szemesztert...
Ráadásul, most hogy uralkodása óta sikeresen megváltoztatta a geopolitikát (2010-ig Európa keleti irányban az Urálig tartott, regnálása óta kb. a Kelet-Stájer-dombságig), lehetne az országot körbekerítő krétacsík neve: Kaukázusi krétakör. S, ha már Brecht, a Kaukázusi krétakör végéről néhány sor:

"Hogy minden azoké legyen itt, akik bánni tudnak véle,
A gyermek az anya-szívűeké, hogy fölnevelődjön,
A kocsi a derék kocsisoké, hogy sebesen szaladjon,
S a völgy azoké, akik öntözik, hogy gyümölcsöt teremjen."

Szerényen hozzátenném: Az ország vezetése pedig azoké, akik méltók rá!
papa.49
@Alzheimer Fauna: Amit leírtál avval maximálisan egyet értek, igaz minden szavad))))))))
vonotok
@verőce21: Már meg ne haragudjál, de szerintem téged körbe kéne keríteni.
kkalman
A kerítés megépítése előtt többen mondták, hogy azt ki is lehet kerülni, és ki is fogják. Megépült a kerítés, és láss csodát, kikerülik. Egy okkal több az ország körbe kerítésére.
nyanya001
10 milliárd ?
Amennyivel többe került már, mint 40 milliárd, a többi az enyém lehet ?
nezelodo
Nincs baj azzal a kerítéssel, mert rendesen "javítottuk" a kereskedelmi egyensúlyt Kínával, és az importőr is kaszált egy lőrinceset.
eszegfu
@nezelodo: 4:10 Ez a legujabb mértékegység: "lőrinces"! Remek!:))))
mate03
@kkalman: ! Fülig Jimi,örök érvényű mondása! ( Mindennek van határa,de mi megkerüljük)!
eszegfu
Tételezzük fel, elfogadom az ország "körbekeritését", lesz megfelelő létszámu rendőr, katona a keritésen lévő kapukhoz...buszokra tesszük őket, regisztráció nélkül...irány a nyugati határ... ezzel megoldottuk a helyzetet?! A pillanatnyit igen. De fogalmam sincs mit teszünk a menekültekkel, ha 1x már nem engedik tovább őket az osztrák határnál?! Nagyon gyorsan valamilyen nemzetközi összefogásra lenne szükség! (Még a további kerités "projektet" sem kellene végrehajtani.) Ezt kellene szorgalmazni a magyar kormánynak, nem pedig felszólitani az EU-t cselekvésre!
wagabund
@eszegfu: a nemzetközi összefogás már megvan...

a határokon, mint láttad, a nemzetközi migránscsapat összefog, és úgy eltolja a sorfalat, hogy öröm nézni...egy átjutni akaró terroristajelölt mind a tíz ujját megnyalja az erőszak-szervezetek puhaságának láttán...

eddig nincs is semmi baj...

csak ha azonosítani kell majd... na akkor nem fogják tudni regisztáció hiányában..
szerintem az fbi-nál tanítják, milye hülye ez az európai rendszer...és alkalmatlanok mindenre..

:-(
izo
@Hellcat: Jól ellátták a feladatukat annyira, hogy csődbe vitték az országot szárnyaló világgazdaság, emberek devizahitelből vásároltak ebből rengeteg ÁFA bevétel volt stb.
Peller Anikó
@eszekfű: jól van, elindultál legalább az úton. De NEM tesszük buszokra őket, mert nem lesz kit buszokra tenni.

A kerítés, katona, lángszóró, géppuska fenyegetés azért kell, hogy ne legyen kit buszokra tenni. Pontosan összefogás jó lenne, de ez egy álom. Európa pillanatnyilag nem tud összefogni, mert a fejekben valamiféle hazug, önáltató, öngyilkos humanizmus él az arabokkal szemben. Politikusaink meg elmebetegek. De fel kell ébredni, minél hamarabb, mert az arab nép agressziót követ el hazánk (= Európa) ellen. Ha kell egész európát körbe kell keríteni és a kerítést erővel meg kell védeni, nagyon gyorsan. Enélkül elvesztünk.

Mai hírek: kilométeres sorokban jönnek szerbiába. Nem is elmebetegek a politikusaink, hanem gazemberek.
Hellcat
@izo: Szövegértésből 1es...leülhetsz. A fidesz sem látta el a feladatát meg a szocik sem...csak a fidesz sokkal drágábban. Ahogy látom te a csökött kis agyaddal viszont még mindig csak a libsibolsizásnál meg a gyurcsánybajnaizásnál tartasz...gratula.
eszegfu
@wagabund: 10:53 Első mondatodnál már-már ujjongtam! Pedig csak "beültettél az etetőszékbe"... :(((
eszegfu
@Peller Anikó: 10:54 Tévedésben vagy! Nem indultam el azon az úton! Egyébként Veled nem lehet normálisan beszélgetni...először is szándékosan irritálsz azzal, hogy nem vagy hajlandó a neveket ugy használni, ahogy...továbbá hozzám szólsz, de a válaszom már nem érdekel... egyetlen esetben sem kapok viszontválaszt! Ez nem véleménycsere, csupán a Te nézeteidnek a "kinyilatkoztatása". Ugy gondolom, ne pazarold rám a drága idődet.
eszegfu
@Hellcat: 10:27 Ezek csak a "db" számukat mutatják ugyan, a jövedelmüket nem! Pedig az is lényeges, hogy már 2012. évi számitás szerint havi 19 millióval került akkor többe... a mostanit persze sehol sem lehet megtalálni! Bizonyára nem véletlenül...
izo
@Hellcat: Azért azt te is elismered, hogy nem vitték csődbe az országot, hanem helyrehozták , lásd Görögország!
Hellcat
@izo: Ki hozta helyre? A fidesz? Na ne röhötess már...nyilván ezért hagyta itt több százezer magyar az országot mert annyire helyrehozták...
verőce21
Meg kell kérni az amerikaiakat, akik folyamatosan vonulnak be hozzánk, hogy segítsenek védeni a kerítéseket. :)
izo
@Hellcat: Miért szerinted ki hozta helyre, hogy nem jutottunk a Görögök sorsára?
Hellcat
@izo: Elárulok egy titkot...lehet nem volt ám csődközeli a helyzet csak a fidesz azt harangozta be, hogy minden választási ígérete alól kihúzhassa magát. Te ezt meg jól megkajáltad. Tudod, ha annyira szar lett volna az anyagi helyzet akkor nem stadionokra basznák el a pénzt, meg nem az új alkotmány lett volna a legsürgősebb dolog...Azzal, hogy a jól begyakorolt fidesz propagandát károgod nem sokra mész.
izo
@Hellcat: Én is elárulok egy titkot!Az IMF-hitel miért kellett, gondolkozz!
Hellcat
@izo: Aminek a felét le sem hívták? Mondom qrbáni propaganda rám nem hat!
CEAUSESCU
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
izo
@Hellcat: De a másik felét elköltötték , mert nem volt pénzük! Kevesebb ATV-t kellene nézned!
Hellcat
@izo: Köszi nem nézek tv-t. Szinte minden elemzés azt mutatta, (kivévea fideszesek) hogy fellendülés volt közvetlenül az előtt, hogy a qrbán átvette a kormányrudat. persze ők egyből elkezdtek károgni, hogy mennyire szar a helyzet ezzel felmentették magukat az amúgy is ordas nagy hazug ígéreteik alól...pl 1 millió új munkahely...elszámoltatás stb. 2x be is döntötték a forintot ezáltal kiszolgálva a bankokat...jó sokat nyertek ők a devizásokon hála a qrbánéknak. Mi is történt utána...ja új tákolmány stadionok...mutyi mutyi hátán. És a legfontosabb...emútnyócévezés...mindig másra mutogatás, felelősséget nem vállaltak shoa semmiért. Húzd már ki a fejed a qrbán seggéből aztán nézz körül. 5 éve vannak hatalmon te meg még mindig bajnaizol gyurcsányozol...szánalmas. Szólok hogy már az "EU a hibás" is lejárt azóta...most éppen az a divat, hogy a migránsokra fognak mindent...csak, szólok, nehogy lemaradj.
izo
@Hellcat: Na azzal a fellendüléses elemzéssel van a gond! Bajnai tettei: 13.havi nyugdíj és közalkalmazotti elvétele, nyugdíjkorhatár felemelése stb megszorítás megszorítás hátán..
Hellcat
@izo: Válság volt vagy nem? Csak szólok, hogy a qrbán eddig csak megszorított szinte...ami engedmény volt az is főleg a gazdagoknak kedvezett...Mondtam már, hogy húzd ki a fejed a seggéből.
izo
@Hellcat: A te fejed látom a pedig a gyurcsányiéban van! Akinek megszorítás a rezsicsökkentés, családi adókedvezmény stb!
Hellcat
@izo: A baloldalt is utálom nyugodj meg...a jobbikot is...a fideszt a legjobban. Mocskos semmirekellő tolvaj az összes. Amúgy meg sajnállak...szar lehet hülyének lenni.
volvós
FB " Varga Katalin " A fotód alapján, meg a hsz-d szerint már rég voltál
orgazmusfalva közelében...Hát menj is el szavazni az " Istenedre " !!!
panellproli
Oknyomozó riporterek feladata, hogy derítsék ki kinek a biznisze a kerítés . Nem lepne meg ha egy Pintér vagy más potentát állna a háttérben
izo
@Hellcat: Szóval mindenki h@le csak te vagy OKOS! Értem!
mate03
@izo: Bele kell hogy szóljak! 2010-választások után (Orbán Viktor Kossuth rádió! Jó kondíciókkal vettem át az ország irányítását Bajnai Gordontól!)Akkor mikor hazudott? Akkor vagy most!?
petike
@izo: Te még ahhoz is hülye vagy, hogy a hülyét rendesen leírd!
petike
@izo: Ja, és nézd meg a CHF árfolyamot 2010 márciusában, és utána augusztusban.
Bajnainál 190Ft, a geciorbánnál 230Ft. Akkor hol volt a csőd? A geciorbánnál.
izo
@petike: Azt a szót azért írják úgy, hogy ne tűnjön trágárságnak, lehet neked ez a kötőszavad a b+-el! Ha azt hiszed a magyar kormánytól függ a CHF árfolyam nem értesz a pénzügyhöz!
Hellcat
@izo: "Ha azt hiszed a magyar kormánytól függ a CHF árfolyam nem értesz a pénzügyhöz!"...mint már írtam...kormányváltás után a fidesz 2x is bejelentette, hogy "szarabb a helyzet mint gondoltuk (holott ez nem volt igaz) ezzel BEDÖNTÖTTÉK a forintot...azt ne mond már nekem, hogy ez nem a magyar kormánytól függött? A fidesz kitalálta a devizahitelt hagyta, hogy a szocik alatt mindenki felvegye majd mikor újra hatalomba került bedöntötte a forintot elszállt a törlesztője mindenkinek, jól kiszolgálták a bankokat, végtörlesztéssel magukat kihúzták a szarból, majd mikor a bankok szóltak, hogy okok most már jó lesz akkor jött az árfolyamgát. Körbe kéne nézni néha...mondtam már.
izo
@Hellcat: Írod:BEDÖNTÖTTÉK a forintot.->nehogy már be legyen döntve, nézd meg az EUR árfolyamát a CHF-hez!.A fidesz kitalálta a devizahitelt hagyta, hogy a szocik alatt mindenki felvegye->amíg kormányoztak a szocik mindenki mondta még a svájciak is le kell állni a devizahitellel! Persze jól jött a szociknak a sok befolyó ÁFA ezért nem állították le! Megyó is azt mondta 2007-ben EUR lesz (akkor devizahitel nem lenne!) de elqták a szocik!
Főlökött
@mate03: Voltak olyan 'kondíciók', melyekhez viszonylag-azonnal hozzáfért, sőt rá is cuppant rendesen. Pl.:
"A magánnyugdíjpénztári szektor több mint hárommillió tag háromezer milliárd forint feletti vagyonát kezelte – egészen 2011-ig. A kormányzat intézkedéseinek, és a pénztári kivonulások következményeként 2014. szeptember végére 61,5 ezer tag maradt a rendszerben, 205,4 milliárd forintnyi vagyonnal. "
Amúgy volt még 1-2 ilyen húzása. Belátható-tapasztalható, hogy volt kondíció az országban :)
Hellcat
@izo: Majd szólj ha már nem a qrbán seggében van a fejed...majd akkor beszélünk. Addig felesleges.
Főlökött
A téma kapcsán pedig csak épülne már végre az a kerítés, de mint olvasható volt, 1km-es szakasz készült el.
Jó-e ? Megéri-e? Majd az idő megválaszolja! A Szerb részen bevált, az ott élők tehermentesültek.
Horvátoknál is elkészül és ugyanazon ténykedéssel lezárásra kerül a zöldhatár, majd meglátjuk, mennyire fog visszaesni ezen sétafikálók száma felénk. A Horvát miniszrerelnök pedig felkötheti a rucit rendesen. Majd mehet lobbipartizni.
izo
@Hellcat: Miért nem igaz, hogy elqták a 2007-es EUR bevezetést?!
világlátó
Már nem tudom hol olvastam az alábbi mondatot, ami a számomra a humor volt a javából.
" román embercsempészek, cigány népviseletbe öltözve csempészik a menekülteket nyugatra ..."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.