Már lassan egy hete, hogy zavargások törtek ki Röszkén, ahol összecsaptak a migránsok a készenléti rendőrökkel és a TEK-kel. A sérültek közt riporterek is voltak, többek közt Warren Richardson, egy Budapesten élő ausztrál szabadúszó újságíró is, akit később a szegedi rendőrkapitányságon hallgattak ki órákon át – írta a Budapest Beacon.

Richardson utólag úgy látja: mindkét fél kezelhette volna másképp a helyzetet.

Megértem a menekültek helyzetét, és ez tényleg frusztráló. Stabilitást keresnek az életükben, elvesztették a méltóságukat, Családjaikkal a senkiföldjén élnek, nincs otthonuk. Az embereknek családjaikkal a túlélésért kell küzdeniük. Megértem, hogy dühösek. Ők csak tranzit-országnak akarják használni Magyarországot, amin keresztül el akarnak jutni úti céljukhoz, Németországba

- mondta, de a rendőröket is megérti.

Végülis sosem voltak még olyan helyzetben, hogy egy külső problémával kerüljenek szembe. Szerintem ez nekik is egy próbatétel volt

- tette hozzá.

A rendőrség álláspontja az esetről az volt: szükséges és arányos mértékben léptek fel Röszkén a hatályos jogszabályok alapján, azt pedig határozottan visszautasították, hogy újságírókat vertek volna. Szerintük a sajtómunkások – ahogy erről tájékoztatták is őket – saját felelősségükre tartózkodtak a helyszínen.

Most pedig következzen egy válogatás Richardson képeiből, amit csak erős idegzetű olvasóinknak ajánlunk. A teljes történetét pedig itt olvashatja.

A migránsok köveket dobáltak, autógumikat gyújtogattak
Warren RichardsonA migránsok köveket dobáltak, autógumikat gyújtogattak
"Ezt abba kell hagyni. Nem éri meg" - próbálta nyugtatni a balhé kitörése előtt társait ez a férfi. Később őt is őrizetbe vették.
Warren Richardson"Ezt abba kell hagyni. Nem éri meg" - próbálta nyugtatni a balhé kitörése előtt társait ez a férfi. Később őt is őrizetbe vették.
Ez a lány rosszul lett, ezért beengedték a készenlétisek, de állítólag csak őt: családja közül senki nem mehetett vele, hiába kérték.
Warren RichardsonEz a lány rosszul lett, ezért beengedték a készenlétisek, de állítólag csak őt: családja közül senki nem mehetett vele, hiába kérték.
Készenléti rendőrök, mögöttük a TEK-esek
Warren RichardsonKészenléti rendőrök, mögöttük a TEK-esek
Pillanatkép a "csatáról"
Warren RichardsonPillanatkép a "csatáról"
Richardson azt állítja: miután lenyomták a földre, hiába mondta, hogy újságíró, fejbe rúgták és a gépét is össze akarták törni
Warren RichardsonRichardson azt állítja: miután lenyomták a földre, hiába mondta, hogy újságíró, fejbe rúgták és a gépét is össze akarták törni
Ez a lengyel újságíró sem úszta meg
Warren RichardsonEz a lengyel újságíró sem úszta meg

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Ha 2006-ban is ilyen határozottak lettek volna a rendőreink,talán nem háromszor annyi rendőr sérült volna meg ,mint "békés tüntető".
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Mézike
Pintér tökös tekeseit miért nem vetik be?
Ők lehallgatásra, besúgásra vannak képezve? A meló büdös nekik?
Mézike
@köhögő bolha: Hát na!
A finnek tüntetnek, pedig ők befogadó népek, vagy hogy is hívják az ilyet.
www.blikk.hu/blikk_aktualis/a-fenyegetesek-hatasara-hatat-forditottak-finnorszagnak-2401249
hetöndöe
Ha 2006-ban is ilyen határozottak lettek volna a rendőreink,talán nem háromszor annyi rendőr sérült volna meg ,mint "békés tüntető".
Knapp75
@köhögő bolha: Az az egyik hivatkozási alap (nem mint ha egy szélsőséges baromnak ilyesmire komolyan szüksége lenne), hogy "Európa szíve gyűlölettel van átitatva a muszlimok iránt".
Mit gondolsz, ez igaz?
wagabund
hát nem tudom...senki nem ismeri a haditudósítók küzül azt a mondást, hogy aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha megdöntik...

na, most ez történt... volt egy kis ungabunga, folyt egy kis vér... de a fotók...azok mindenért kárpótolják a zújságírót...

vagy nem? próbál valami kis előnyt kovácsolni, ami szabad szemmel már látható?
nena
@Mézike: Láttál te már Finn négert ??? :D
Toby
"Végülis sosem voltak még olyan helyzetben, hogy egy külső problémával kerüljenek szembe. Szerintem ez nekik is egy próbatétel volt." !

2006-ban is ez volt a helyzet, néhány übergyökér meg szemkilövetőzik !
CEAUSESCU
Singura modalitate de a restabili ordinea!!!
lópicigáspár
@CEAUSESCU: Kedves Kárpátok Géniusza! Ez úton tájékoztatlak, hogy rajtam kívül nem biztos, hogy helyből megérti mindenki! :-))))
Egyébként meg amelyik firkász ilyen helyre téved magától, az ne lepődjön meg, ha kap.
CEAUSESCU
@lópicigáspár: Nyugi, tudok magyarul is! Megtanultam 1989-ig! ALÁÍRÁS: SECU...
Strong
...igen ...ez aztán brutttális...

..persze csak nekünk...ugyanis az irakiak, szírek ilyenekhez szoktak mint: lefejezés, fejbelövés, felgyújtás, vízbefojtás, felrobbantás...

ezt ők importálják ide...
justhpeter
Csak azt tudnám ennek az akciónak mi értelme volt ?
izo
@Toby: Ha a te szemedet lőtték volna ki (ráadásul nem is tüntető volt az illető csak kilépett egy épületből) ,akkor nem pofáznál!
hetöndöe
@izo: Csak a mai napon te vagy az 879.,akinek kilőtték a bal szemét,987.,akinek eltörték a jobb kezét és 673.,akinek eltörték a bal lábát.Őszintén reméljük azért,hogy a biztosító és a párt fizetett ugye!
hetöndöe
@izo: Talán nem kellett volna neki rátámadni a rendőrökre,nem gondolod?
Aki korpa közé keveredik,megeszik a disznók.
Vajon miért háromszor annyi rendőr sérült meg,mint "békés" tüntető?

Nem kell a nyilas duma,már fárasztó,nem kicsit,nagyon is..
Te is tájékozodj az akkori történéseket illetően,nem kell minden fitymaszos idióta kampánynak bedőlni.
izo
@hetöndöe: Ez az ember nem volt tüntető!
hetöndöe
@izo: Szerinted és a saját bevallása szerint.Persze tudjuk,senki nem vert rendőröket,nem gyújtogatott,mégis égett fél Budapest,szétverték a tv székházat és megsérült egy rahedli ember.
Mégis kit néznek hülyének?
izo
@hetöndöe: Kár, hogy nem te léptél ki akkor az épületből!
hetöndöe
@izo: Kár,hogy téged meg nem kézigránáttal etettek.:-)
Alzheimer Fauna
Ne bántsátok a tekkeseket, tökkösök ők! Kemény legények. Jó az igaz, hogy 2012 őszén egy harcművészeti gálán gyakorlatilag mindenki csúnyán megverte őket (még egy biztonsági őr is!), de aztán rátaláltak az erőre, és bátran lefegyvereztek egy talpig felfegyverzett veszélyes Jedi lovagot... de várj, a Jedi lovagok a régi Köztársaságban a rend és a béke őrei voltak, és mivel őket a császár vogonjai csesztették... lehet hogy a TEK-kesek Sith lovagok és a gonosz, diktatúrára törekvő Darth KisG Sidius (ismertebb nevén: Palpatin KisG Szenátor) tartja a pórázukat? Ha így lenne, akkor már értem, hogy tudtak ilyen brutálisan bátran elbánni néhány fegyvertelen, kimerült, éhes, a gyerekeiket cipelő menekülttel (+ néhány munkájukat végző újságíróval...). Nem csodálkoznék, a a KisGtől kapott komondor fantázia nevű rendvédelmi szabadidőautójukat már lecserélték volna birodalmi lépegetőre... De várj, (írás közben csetelek - is -), valami hajdu54 azt írja: "Mondj kevesebbet, akkor nem tudnak beléd kötni!"
Hát jó!
Desischado
Ezek a képek sajnos jól demonstrálják, milyen káosz felé tartunk, hála a maffia kurmányunknak!
mate03
@Desischado! Na ne már!? Neked még mindig a kormányod!? Csalódtam benned:! Lehet nevetni.
apoloes
Szegény lengyel újságíró, fejbe dobtak egy betondarabbal.
Toby
@izo: Beléd is tehetek vona néhány gramm, tombakkal bevont ólmot, vagy acélmagvast, abba a buta fejedbe belefért volna, mert elég üres !
Mézike
@nena: nem de, magyar négert se, még akkor se ha itt született. Mint ahogy magyar , román stb. cigány sincs csak roma.
Bercifiu
Elmegyek már én is menekültnek,mert régen vágyon a Simens C 35 helyett egy okos telefonra, na meg egy megafonra, ingyen utazásra, meg jobb nyugodtabb környezetre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.