Már lassan egy hete, hogy zavargások törtek ki Röszkén, ahol összecsaptak a migránsok a készenléti rendőrökkel és a TEK-kel. A sérültek közt riporterek is voltak, többek közt Warren Richardson, egy Budapesten élő ausztrál szabadúszó újságíró is, akit később a szegedi rendőrkapitányságon hallgattak ki órákon át – írta a Budapest Beacon.

Richardson utólag úgy látja: mindkét fél kezelhette volna másképp a helyzetet.

Megértem a menekültek helyzetét, és ez tényleg frusztráló. Stabilitást keresnek az életükben, elvesztették a méltóságukat, Családjaikkal a senkiföldjén élnek, nincs otthonuk. Az embereknek családjaikkal a túlélésért kell küzdeniük. Megértem, hogy dühösek. Ők csak tranzit-országnak akarják használni Magyarországot, amin keresztül el akarnak jutni úti céljukhoz, Németországba

- mondta, de a rendőröket is megérti.

Végülis sosem voltak még olyan helyzetben, hogy egy külső problémával kerüljenek szembe. Szerintem ez nekik is egy próbatétel volt

- tette hozzá.

A rendőrség álláspontja az esetről az volt: szükséges és arányos mértékben léptek fel Röszkén a hatályos jogszabályok alapján, azt pedig határozottan visszautasították, hogy újságírókat vertek volna. Szerintük a sajtómunkások – ahogy erről tájékoztatták is őket – saját felelősségükre tartózkodtak a helyszínen.

Most pedig következzen egy válogatás Richardson képeiből, amit csak erős idegzetű olvasóinknak ajánlunk. A teljes történetét pedig itt olvashatja.

A migránsok köveket dobáltak, autógumikat gyújtogattak
Warren RichardsonA migránsok köveket dobáltak, autógumikat gyújtogattak
"Ezt abba kell hagyni. Nem éri meg" - próbálta nyugtatni a balhé kitörése előtt társait ez a férfi. Később őt is őrizetbe vették.
Warren Richardson"Ezt abba kell hagyni. Nem éri meg" - próbálta nyugtatni a balhé kitörése előtt társait ez a férfi. Később őt is őrizetbe vették.
Ez a lány rosszul lett, ezért beengedték a készenlétisek, de állítólag csak őt: családja közül senki nem mehetett vele, hiába kérték.
Warren RichardsonEz a lány rosszul lett, ezért beengedték a készenlétisek, de állítólag csak őt: családja közül senki nem mehetett vele, hiába kérték.
Készenléti rendőrök, mögöttük a TEK-esek
Warren RichardsonKészenléti rendőrök, mögöttük a TEK-esek
Pillanatkép a "csatáról"
Warren RichardsonPillanatkép a "csatáról"
Richardson azt állítja: miután lenyomták a földre, hiába mondta, hogy újságíró, fejbe rúgták és a gépét is össze akarták törni
Warren RichardsonRichardson azt állítja: miután lenyomták a földre, hiába mondta, hogy újságíró, fejbe rúgták és a gépét is össze akarták törni
Ez a lengyel újságíró sem úszta meg
Warren RichardsonEz a lengyel újságíró sem úszta meg

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Ha 2006-ban is ilyen határozottak lettek volna a rendőreink,talán nem háromszor annyi rendőr sérült volna meg ,mint "békés tüntető".
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Desischado
Ezek a képek sajnos jól demonstrálják, milyen káosz felé tartunk, hála a maffia kurmányunknak!
mate03
@Desischado! Na ne már!? Neked még mindig a kormányod!? Csalódtam benned:! Lehet nevetni.
apoloes
Szegény lengyel újságíró, fejbe dobtak egy betondarabbal.
Toby
@izo: Beléd is tehetek vona néhány gramm, tombakkal bevont ólmot, vagy acélmagvast, abba a buta fejedbe belefért volna, mert elég üres !
Mézike
@nena: nem de, magyar négert se, még akkor se ha itt született. Mint ahogy magyar , román stb. cigány sincs csak roma.
Bercifiu
Elmegyek már én is menekültnek,mert régen vágyon a Simens C 35 helyett egy okos telefonra, na meg egy megafonra, ingyen utazásra, meg jobb nyugodtabb környezetre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.