A Kúria szerdán kihirdetett ítéletében fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet, miszerint Lázár Jánosnak ki kell adnia azoknak a szállodáknak a nevét, ahol 2013-as utazásai során Milánóban és Zürichben megszállt. A Fővárosi Ítélőtábla márciusban hozta azt a döntést, hogy a Miniszterelnökségnek ki kell adnia a hivatalt vezető Lázár János két utazásának részleteit. Az ítélet szerint a hivatalnak meg kell mondania, hogy Lázár János egy svájci és egy olaszországi útján pontosan mely szállodákban szállt meg, és hogy azok egyenként mennyibe kerültek. A Miniszterelnökség felülvizsgálati kérelmét Kúria most elutasította, és kimondta, hogy a hotelek nevét ki kell adni. A bíróság emlékeztetett arra, hogy az információszabadságról szóló törvény egyértelműen meghatározza, hogy közérdekű adatnak minősül minden olyan információ, amely a közfeladat ellátásával kapcsolatos.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
És remélem az is kiderül, kire költött százezreket egy-egy éjszakára. Remélem nagyon tehetséges a szakmájában, mert ez nagyon sok pénz.
Hellcat
Nem is értem hogyan húzodhatott ez egyáltalán ilyen sokáig...Normális országban már rég lemondott volna az ilyen patkány aki gyanúba keveredik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.