Az egyik óvoda jó ötletnek gondolta, hogy elviszi a gyerekeket migránsnézőbe, illetve háláajándékokat készíttet velük a határzárnál dolgozó katonáknak. A TASZ szerint nem kellett volna, bepanaszolják őket.

A társaság az alábbit írta oldalán:

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) és az Eötvös Károly Intézet (EKINT) szerint az óvoda akciója megsértette a gyerekek és szülők emberi méltóságát és lelkiismereti szabadságát. A két szervezet ezért panasszal fordult az óvoda fenntartójához, az ombudsmanhoz, és az oktatási jogok biztosához.

A szervezetek az alábbiakat sérelmezik:

A katonáknál tett látogatás a híradások tanulsága szerint a menekülthelyzet kapcsán a katonák alkalmazásának szükségességét, a militáns „megoldásokat” népszerűsítette óvodáskorú gyerekeknek. A szülők kizárólagos joga azonban eldönteni, hogy a békés megoldásokat, vagy a katonai konfliktuskezelést, életformát népszerűsítő nevelésben részesítik-e gyermekeiket – önkormányzati óvoda ebbe nem avatkozhat bele. Ráadásul a gyerekek személyiségi jogai azzal is sérülhettek, ha róluk szülői hozzájárulás nélkül felvételeket készítettek és tettek közzé a sajtóban és a közösségi médiában.

Az akcióval egyet nem értő szülők ráadásul tiltakozni sem tudnak: az érintett, alig ezer fős településen egyetlen óvoda működik, a gyermekeket konfliktus esetén nincs hová vinni. Ebben a helyzetben tehát lényegében kizárt, hogy az érintett gyermekek szülei közül bárki, még ha sértve is érzi jogait, panasszal lépjen fel az óvodával szemben.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KERKA
Az óvónő jelen esetben sík hülye, de az óvoda vezető a felelős azért, hogy a gyerekeket hova viszik el az óvodán kívülre. A vezető óvónő pedig nyílván jó pontnak veszi, ha a gyerekekkel ünnepelteti a kormányunk politikáját. Benyali fideszes. Ez a jellemző ma már a pedagógusokra, az állandó megfelelési kényszer.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
DND
most dobtam egy hatast...
nagyon beteg a magyar
ezek az erdekes szervezetek csak azert vannak, hogy masokat szivassanak
namihami
Nem lehet elég korán rászoktatni a "zembereket" vezéreink imádatára.
Az, hogy az óvónéni hülye, az ebben az esetben szinte részletkérdés, a baj az, hogy már a gyerekeket is próbálja igazítani a Gazdái talpának szapora és alapos nyalására.
Ha csak ő teszi, szíve joga, de a gyerekek és a nem ebbe az irányba igazodó szülők kényszerítése...
Viktorunknak sikerült a feltétlen vazallus és gerinctelen rétegét kinevelni, akik ráadásul próbálják az utánuk következőket is erre "nevelni".
zöldszem
"Nem az a dolgunk, hogy megtanítsuk gyermekeinket szembenézni egy kegyetlen és szívtelen világgal. Az a dolgunk, hogy olyan gyerekeket neveljünk, akik kevésbé kegyetlenné és szívtelenné változtatják a világot. "

L. R. Knost
soljanka
Teljes mértékben igazuk van.
A gyereket bárhová elvinni csak szülői engedéllyel lehet.Viszont a kiszolgáltatott szülő nem mer ellentmondani.
Ha a szülő el akarja vinni a gyerekét katonát nézni, akkor tegye. Ha el akarja vinni menekültet nézni, akkor tegye.
Amúgy láttam képeket, ahol szülők gyerekekkel adtak almát, sütit a menekülteknek.
Meg, akik a rendőröknek vittek kávét, szendvicset.
De az ovi legyen kedves és készítsen gesztenyéből figurákat, fessen ujjal szőlőt, ragasszon faleveleket, énekeljen, verseljen, sétáljon az erdőben, játsszon.
KERKA
Az óvónő jelen esetben sík hülye, de az óvoda vezető a felelős azért, hogy a gyerekeket hova viszik el az óvodán kívülre. A vezető óvónő pedig nyílván jó pontnak veszi, ha a gyerekekkel ünnepelteti a kormányunk politikáját. Benyali fideszes. Ez a jellemző ma már a pedagógusokra, az állandó megfelelési kényszer.
lópicigáspár
A szarvasi arborétum ilyentájt sokkal szebb, mint a kerítés, de akkor is, legalább kimozdultak valahová az ovi falai közül. Idióta népség vagyunk, a világon nincs ennyi feljelentés mint nálunk! Az AVH korszak úgy látszik az unokáink unokáinak is a vérében fog maradni! Mikor jutunk végre oda, hogy mindenki a saját dolgával foglalkozna és nem a másik kertjében sepregetnénk!
Knapp75
Annyira veszélyesek a menekültek, hogy óvodások is csak az óvónénik felügyelete mellett látogathatják őket!!
világlátó
@zöldszem: Egyetértek !Az óvoda vezetésének talán valaki elmagyarázhatná, micsoda ostobaságot követett el.
zöldszem
@világlátó: egy újabb idézet!
"Elmebeteg emberek irányítják világunkat elmebeteg célokkal. ... legelmebetegebb, hogy aki erről beszél, azt azonnal elmebeteggé nyilvánítják."
/John Lennon/
Volt már egy ilyen korszak, ahol a gyerekek(is) éltették a vezért. Félelmetes, hogy ismét ilyen kort élünk. És ehhez a pedagógusok minden további nélkül asszisztál: Szomorú!!!
Hofipisti
A nyelvelés csúcsa, az emberi morál alja! Pedagógus az ötletgazda? Bizonyára képviselő akar lenni 2018-ban. Hajrá Magyarország!
aremy
nincs egy idősek otthona a faluban na mert akkor őket is ki fogják hajtani
no iljen a NAGYON magyar.
Lepényleső
Kiváló pedagógus,a jövőre készíti fel az ifjúságot. Hol itt a baj?-holott ez a kezdet.
vonotok
Aki ezt kitalálta a szögesdrótra kéne felhúzni !!!
TASzSz
Oszt' mé' baj a'? Há' úgyse láttak még VASFÜGGÖNYT!
Freewolf
Csak Izraelben szabad az ovisokat a galil rohamkarabéllyal megismertetni, itt még a hazájukat védő katonákat se nézhetik meg az elmebetegek szerint!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.