Alföldi Róbert interjút adott a 7óra7 nevű színházzal foglalkozó blognak. A szakmai kérdések mellett a közélet is terítéken volt.

Azt látom magam körül, hogy nagyon sok ember van, aki változtatni akar, és képes küzdeni számára fontos ügyekért. A mániákusan megőrzött szakmai hitelüknek köszönhető, hogy egyáltalán működik még ez az ország, hogy működnek a színházak, a kórházak, az iskolák.(...) Szerintem az az igazán nagy tragédia, hogy négymillió ember nem megy el szavazni, vagy hogy egy kétmilliós városban háromszázezer szavazattal lesz valaki polgármester. Akik nem mennek el, azok végtelen zsákutcának látják az egészet, és nem bíznak abban, hogy tehetnek bármit is

- mondta a színész-rendező.

A felvetésre, hogy mennyire van az alkatában a harcos közéleti aktivitás, így felelt:

Belesodródtam ebbe a szerepbe a Nemzetivel. (...) Csakhogy nálunk most az a helyzet, hogyha tisztességesen végzed a dolgod, az már pont elég ahhoz, hogy barikádharcos legyél. (...) úgy gondolom, hogy a szakmában nagyon kevesen mondják ki a véleményüket. És az is nagyon fontos, hogy legyen ellenvélemény, legyen polémia, más hangokat is lehessen hallani. Éppen az általános apátia miatt, ami azért van, mert sokan félnek, hogy baj lesz, ha kimondják a véleményüket.

Alföldi arra is felelt, hogy leülne-e valaha beszélgetni Vidnyánszky Attilával:

Én soha nem értékeltem le az ő munkáját. Kétfélét gondolunk a színházról, a különbség az, hogy én tisztelem az ő szakmaiságát, ő viszont nem tiszteli az enyémet. Az biztos, hogy a jelenlegi helyzetben nagyon elgondolkodnék, hogy egyáltalán leüljek-e vele. (...) változnunk kellene mindkettőnknek, és tudnánk beszélgetni, de csak akkor, ha a szakmaiságot egyikünk sem kérdőjelezi meg. Ráadásul azt gondolom, hogy annak kell gesztusokat tenni, aki erősebb hatalmi helyzetben van.

A teljes interjú Alföldi Róberttel itt olvasható.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Érdekes akik a feszbukon büntetlenül lebuzizzak es szidják Alfoldit, a Propira már nem merik betolni a képüket... Pedig Alföldi minden szava igaz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Desischado
Igaza van Alföldi Róbertnek! Amíg nem mennek szavazni sokan, nem szabadulunk a maffia bandától! De addig a sok hülye nem kap észbe, amíg késő nem lesz!
karma1
Érdekes akik a feszbukon büntetlenül lebuzizzak es szidják Alfoldit, a Propira már nem merik betolni a képüket... Pedig Alföldi minden szava igaz...
Yoda69
Ez sajnos igaz. Raadasul a roman halottak viszont szavazhatnak a fideSSre. Igy garantalt orban 3. valasztasi gyozelme. De ha ez kell a magyarnak, akkor megkapjak.
En kulfoldi magyarkent is elmegyek szavazni a fideSS ellen, pedig nekem igazan tokmindegy lenne ki rabolja ki az orszagot. Csodalom hogy az 4 millio agyhalott ennyire erdektelen ez ugyben.
eszegfu
A hiradóban hallottam, hogy a Nemzeti Választási Iroda vezetője okt. 26-ig kb. 460 ezer (!) levelet akar kiküldeni a külföldön élő magyaroknak. Ebben a levélben felhivják a figyelmüket, hogy lakcimük, nevük , esetleg ha elhunyt az illető, akkor a hozzátartozók jelentsék be adataikban "beállt" változásokat. Ezt nem gondolhatják komolyan?!
Freewolf
Mitől tragédia? Ők egyetértenek a Fidesszel és a lábukkal szavaznak! Ekkora tábora van a Fidesznek, csak, hogy rápirítsak a matekosokra!
karma1
@Freewolf: Te a merhetetlen lustasagot, butasagot a fideszhez valo huseggel, egyetertessel azonositod? Komolyan?
magyarbakancs
Alföldi úr!
Kire szavazunk?
Tolvaj bal oldalra?
Liberális f*szkalapokra ki nem tudja eldönteni mit akarnak.
Jobbikra ki fél fasiszta meg nyilatkozásai van még a cuki kis kutyás propaganda ellenére is.
Fideszre .akinek a keze olyan enyves ,hogy már 100 méteröl a kezéhez tapad minden.
Tessék választani.
Hellcat
@magyarbakancs: Ettől még el kéne menni szavazni...már csak azért is, hogy ne legyen tejhatalma ennek a patkány pártnak.
Hellcat
@magyarbakancs: Így (mint legutóbb is) simán rámondhatják, hogy aki otthon maradt az minket támogat és BUMM ott a kétharmad...jól meg kéne osztani az arányokat, hogy legalább egy picit rákényszerüljenek a közös munkára, de szerintem ezt már régen elbasztuk mert hagytuk, hogy ez a patkány banda bebetonozza magát.
JAJMÁR
Egyetértek Alföldivel, sajnos ez a helyzet ebben az országban.
Szerintem az is a baj, hogy bizonyos baloldali alapértékeket sokan, bizonyos személyekkel végérvényesen összekötöttek.
A személyekben csalódtak. Így aztán kidobják az alapértékeket.
(Van ebben is manipuláció) Vagyis a mostani hatalom győzelme teljes!
Igaz ára van. A baloldali értékek kidobásával a jobboldal is értéktelenné vált. Eltorzult minden!
Ezért nem megy el 4 millió ember szavazni, mert az egész csak egy ócska színjáték!
eszegfu
@Hellcat: @magyarbakancs: Tulajdonképpen igaz, nem tudunk kire is szavazzunk, kinek adjunk "bizalmat". Viszont, ha nem megyünk el, akkor "a hallgatás beleegyezés" jelszóval, ujra elviszik a "többséget". Nekem is az a véleményem: saját taktikájával kell visszaütni a Fidesznek, vagyis legyen jó megosztott a parlament, kényszerüljön akár nagy koalicióra! Akkor legyen nagy arca majd, ha nem tudja megszavaztatni a 2/3-os törvényeit!
Hellcat
@eszegfu: A beton megkötött, 1x már csaltak következmény nélkül...úgy érzem ehhez már késő...
eszegfu
@Hellcat: Na persze én ebben is skrizofén vagyok! Egyik énem tudja, látja a "bebetonozott" dolgokat, a másik viszont ennek ellenére is reménykedik!
Hellcat
@eszegfu: Reménykedni lehet. :) Az sosem árt.
adrenalink
@eszegfu: "legyen jó megosztott a parrlament" A jobboldal eddig is egyben volt, és Orbán alatt marad is! A DK megalakulásával nem lett több szavazó, csak az MSZP tábor osztódott ketté. Alakulhat akármennyi pártocska a baloldalon, nem fogja a 4 millió passzív embert megmozdítani, sőt! Látva ezt a kínlódást örülhetünk, ha nem nő a számuk, és nem lesz megint 2/3-os fityisz uralom...
eszegfu
@adrenalink: Igazad van... de én nem arra gondoltam, hogy a "passziv embereket" valami párt mozgassa meg, hanem mi magunktól mozduljunk meg! Figyeljük, hogy a választások előtt kik vannak a "palettán", esetleg kik a szimpatikusak (mert ugye nekem pl. igéretekkel már tele van a padlásom!) és menjünk el választani!
adrenalink
@eszegfu: Pedig az egyelőre még csak 4 millió passzív ember mozgósítása nélkül nem lesz változás, ami a mostani, elhasználódott, hitelét vesztett pártokkal tuti, hogy nem fog sikerülni...
eszegfu
@adrenalink: Én is látom, de már ott tartok, hogy Gizi nénire, a takaritónénire is szavaznék!:(((
adrenalink
@eszegfu: Én viszont csak egy szakemberekre építő pártot tudnék preferálni, "Gizi nénivel" ott lennénk, ahol a part szakad...
eszegfu
@adrenalink: Ez is igaz... mert a pártok támogatása nélkül nagyon kevés, aki függetlenként bejuthatna a parlamentbe. Sajnos ahhoz is pénz kell...:(((
magyarbakancs
@Hellcat:Meglátásom szerint Orbán kormányt demokratikus úton nem lehet leváltani.
Amennyiben igaz, hogy a halottak is szavazhatnak a határon túlról, mert nem ellenőrzi senki sem, hogy az illető él még.
Határon túli kettős állampolgárok levélben szavazhatnak,a kint dolgozó magyar állampolgárok meg utazhatnak a kijelölt külföldi választó kerületben.
Mondjuk néhány 100 kilométert.
Meg van ez csinálva.
Ezt a kormányt csak valamilyen felkeléssel, forradalommal lehet leváltani demokratikusan soha.
Hellcat
@magyarbakancs: Egyetértek...sajnos kénytelen vagyok...mint írtam a beton megkötött...ezt nem lehet szép lassan elbontani ezt kirobbantani kell onnan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.