Az MSZP budapesti elnöke szerint tudásválságot okozott a kormány: az oktatási rendszer "tudatos szétverése" a legnagyobb akadály az emberek boldogulása, jóléte előtt.

Kunhalmi Ágnes erről vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt, ahol hangsúlyozta: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Hoffmann Rózsa korábbi és Czunyiné Bertalan Judit jelenlegi köznevelésért felelős államtitkár "ellenállás, érvelés és értelem nélkül" hajtotta végre Orbán Viktor politikáját, "az ország elvágását a világtól".

A Tárki kutatására hivatkozva azt mondta: "Kettőből egy középiskolás el akar menni Magyarországról". A szocialista politikus ezt úgy értékelte: a Fidesz nem érti a gyerekek, a fiatalok problémáit. Kitért arra is: a kormány "több tízmilliárd forintot" vont el a felsőoktatásból, és nemcsak a tandíjat vezette be, hanem a szénszünetet is megtapasztalhatták az egyetemek.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központról azt mondta: annak célja eredetileg a hatékony, minőségi oktatás megteremtése lett volna, ehhez képest a Klik-nek állandó fizetési problémái vannak, előfordult, hogy "tömegek után nem fizettek járulékokat", elmaradtak fizetések, juttatások. Hozzátette: az iskolákban már nemcsak kréta- és papírhiány van, hanem "a tanításhoz szükséges legfontosabb, legelemibb eszközök" is hiányoznak, és ez a legjobb iskolákat is érinti. Úgy fogalmazott: amióta bevezették a Pedagógus Önértékelési Csoportokat, "a Klik az új III/III-as ügyosztállyá vált".

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Sikerult az oktatas szintjet a banyaszbeka s@gge ala szoritani...Igaz, a (rabszolga)kozmunka elvegzesehez nem is kell tul sokat tudni, a fizetest at lehet venni egy X beirasaval is...:o((
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Freewolf
@silber13: Megváltoztatni nem tudom, és nem értek egyet vele! Mit tegyek még? Kérjem fel, hogy távozzon?
silber13
@Freewolf: Hova távozzon?:-)))))) Ez a fityiszes felkészültség.. ! Nem semmi!:-))))
Freewolf
@silber13: Ez több, mint bűn! Ez hiba!
vitriol
@Freewolf: lássuk be, amihez hozzányúlnak, abból rögtön egy nagy rakás szar lesz, Persze lehet azt mondani, hogy "az elképzelés jó volt", de eddig még az sem volt jó, mert a fideszes elképzelés : "merjünk nagyot álmodni", -- de ezeknek csakis hülye álmaik vannak!!!
Lackó50
@karma1: Ha a koromra vagy kíváncsi, 1950-ben születtem és nem a Kádár rendszer iskoláiról beszéltem, mert akkor a magyar gyerekek több nemzetközi versenyen nyertek. Akkor még működtek az iskolák. Általánosban még én is két műszakban jártam iskolába. Egyik héten délelőtt, a másikon délután, mert annyian voltunk, hogy el kellett osztani a gyerekeket. Én a Gyurcsány féle oktatásról beszéltem, amikor több iskolát bezártak. Ezt lehet tagadni, de itt Szegeden is tudok több iskoláról, amit megszüntettek és más iskolákba osztották szét a gyerekeket. Az előző rendszer a lehetőségeihez képest sokkal többet fordított az oktatásra. Sorosról meg jobb ha nem beszélünk. Ő semmit nem csinál úgy, hogy abba ne azt nézze milyen hasznot lehet húzni belőle. Jelenleg is nagy összegekkel támogatja a menekültek EU-ba vándorlását és nekem senki ne mondja, hogy ezt az akciót az emberbaráti szeretet vezérli. Neki milliárdokat megér, ha az EU-t tönkre teheti és utána mint a jó nagybácsi majd kölcsönöket nyújt horribilis kamatokért, nehogy vissza lehessen fizetni. De ebbe most nem megyek bele, mert ez már nem ehhez a témához tartozik.
karma1
@Lackó50: En a 22.49-es hozzaszolasodra reagaltam, amiben MSZP-ztel, es ez nekem meg a Kadar rendszert jelenti erosen...Gyurcsany nem nagyon hangsulyozta a part-hovatartozasat. Viszont teljeen ertheto, hogy deficites iskolakat bezartak , atcsoportositottak, hiszen a Ratko korszak utan kozel nem szuletett annyi gyerek, mint akkor, igy nem is volt szukseg annyi iskolara. De a KLIK megalapitasa (vizfej adminisztracio az iskolak feje folott a nagy semmiert), a Tankonykiado megszuntetese ill. allamositasa, minimumra lecsokkentett tankonyv-valasztekkal, amiket rosszul irtak meg, nem lektoraltak megfeleloen, mert nem volt ra ido a sebteben bevezetett torvenyek, valtoztatasok miatt, - es meg sorolhatnam, mi mindennel, de az elso 4 ev garnituraja MEGOLTE a fiatalok jovojet - ezen a velemenyemen nem tudsz valtoztatni, mert a csaladtagjaimon latom, akik eszerint a rendszer szerint kell, hogy felsotagozatra, gimnaziumba es egyetemre jarjanak. Mindegyikuk nehezsegekkel kuzd, es nem a tanulmanyi eredmenyeik miatt, mert szerencsere nagyon jo tanulok, az egyetemista unokahugom iskolaelso az egyetemen...Evtizedek kellenek majd ahhoz, hogy kijavitsak ennek a 4 evnek a hibait...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.