Az MSZP budapesti elnöke szerint tudásválságot okozott a kormány: az oktatási rendszer "tudatos szétverése" a legnagyobb akadály az emberek boldogulása, jóléte előtt.

Kunhalmi Ágnes erről vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján beszélt, ahol hangsúlyozta: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Hoffmann Rózsa korábbi és Czunyiné Bertalan Judit jelenlegi köznevelésért felelős államtitkár "ellenállás, érvelés és értelem nélkül" hajtotta végre Orbán Viktor politikáját, "az ország elvágását a világtól".

A Tárki kutatására hivatkozva azt mondta: "Kettőből egy középiskolás el akar menni Magyarországról". A szocialista politikus ezt úgy értékelte: a Fidesz nem érti a gyerekek, a fiatalok problémáit. Kitért arra is: a kormány "több tízmilliárd forintot" vont el a felsőoktatásból, és nemcsak a tandíjat vezette be, hanem a szénszünetet is megtapasztalhatták az egyetemek.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központról azt mondta: annak célja eredetileg a hatékony, minőségi oktatás megteremtése lett volna, ehhez képest a Klik-nek állandó fizetési problémái vannak, előfordult, hogy "tömegek után nem fizettek járulékokat", elmaradtak fizetések, juttatások. Hozzátette: az iskolákban már nemcsak kréta- és papírhiány van, hanem "a tanításhoz szükséges legfontosabb, legelemibb eszközök" is hiányoznak, és ez a legjobb iskolákat is érinti. Úgy fogalmazott: amióta bevezették a Pedagógus Önértékelési Csoportokat, "a Klik az új III/III-as ügyosztállyá vált".

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Sikerult az oktatas szintjet a banyaszbeka s@gge ala szoritani...Igaz, a (rabszolga)kozmunka elvegzesehez nem is kell tul sokat tudni, a fizetest at lehet venni egy X beirasaval is...:o((
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...ééértem már...tudásválság...ezért szólalnak meg egyre ritkábban...
karma1
Sikerult az oktatas szintjet a banyaszbeka s@gge ala szoritani...Igaz, a (rabszolga)kozmunka elvegzesehez nem is kell tul sokat tudni, a fizetest at lehet venni egy X beirasaval is...:o((
Toby
@karma1: Lasan ismét "illik" gyűlölni az értelmiségieket, mert "osztályellenségek" a mocskos rezsim koszos szemében !
Butautáló
A valódi FideSS kártételt majd ennek a generációnak a felnövésekor tapasztalja meg Magyarország!
vonotok
És mi a fészkes fenét tesz az MSZP, hogy megszűnjön az Orbán diktatúra. Még mindig csak a saját sebeit nyalogatják, vagy van értelmes elképzelésük egy normálisabb jövőről???
Lackó50
Ez a" bagoly mondja verébnek" játék. Az MSZP bezárt egy csomó iskolát, elbocsátott embereket, a FIDESZ meg rászabadította az országra a KLIK-et. Egy impotens bandát, akinek fogalma nincs az oktatás jelentőségéről. Ráadásul Klebelsberg Kuno-ra hivatkoznak, akinek rengeteg iskolát és klinikát (Szegeden és Debrecenben) köszönhetünk!!! Aki valóban kiállt az oktatás és az egészségügy oldalán és tett is érte! ezek meg csak rombolni tudnak. Forrásokat elvonni és tönkre tenni azt is amit már eddig elértünk. Én a helyükbe a számra nem merném venni ennek a nagy embernek a nevét. Sajnos most nagyon hiányzik egy ilyen formátumú politikus az életünkből.
Desischado
Van ebben logika kérem. A maffia bandának ostoba rabszolgák kellenek, nem pedig értelmes, gondolkodó emberek!
karma1
@Lackó50: nem tudom, hany eves vagy, de az atkos rendszerben az iskolak kivaloak voltak, es el sem tudom kepzelni, milyen ikolabezarasokrol beszelsz, mivel a Kadar-rendszerben Ratko-gyerekek voltak, tanultak, ha nem tudnad. Amikor en elso osztalyba kerultem, 49-es volt az osztalyletszamunk, es meg 6 hasonlo letszamu osztaly indult.
A Kadar-rendszerben Jani ba' nagyon gyorsan megkerdezte volna, hogy miert is akar valaki bezaratni egy sulit, mert az Oreg nagyon sokat adott a kepzesre, foleg az ingyenessegre... orban kizarolag Kadarnak koszonhette, hogy oda jutott, ahova, meg Soros Gyorgy alapitvanyanak, akit most ezerrel tamad a fideSS-csurhe... Egy olyan videki gyereknek, mint orban, a mai politikai, oktatasi rendszerben eselye sincs bejutni magasabb iskolaba, es nemcsak az iskolak megszuntetese miatt, hanem a maradek fizetosse tetele okan.
karma1
@Lackó50: De a mostani baloldal elvtelen, celtalan tokolodeseben nagyon egyetertunk: Nincs egy markans egyeniseg, Gyurcsanyt leszamitva... (Fosik is tole rendesen orban...:o))))
Freewolf
Kunhalmi Ágika akkor papoljon az oktatásról, ha megszerzi végre a diplomáját, amit büfé és ruhatár szakon végez!
adrenalink
@Freewolf: KósaLajcsinak sincs, pedi ő frakcióvezető...
Freewolf
@adrenalink: Frakció szak nincs az egyetemen, de pedagógia igen, amibe Ágika belemártja a csőrét tudatlanul!
adrenalink
@Freewolf: Lajos meg a köz.gázzal próbálkozott, de csak a Forintot tudta bedönteni...:-) De a fityisznek így is jó. Legfeljebb majd neki is vesznek egyet, mint kiaf@szomtominak...
Freewolf
@adrenalink: Ne hamukálj már! Kósa milyen forintot döntött be?
Freewolf
@adrenalink: Nyilatkozott. A hiszti beindult, de aztán vége is lett! Nem a nyilatkozatok döntik el a gazfdaságot!
silber13
@Freewolf: Ismered te Kósa Lalika épületesnél épületesebb megnyilvánulásait?Halvány fogalmad sincs Kósa irodalmi hülyeségeiről, a kóser kaja készítéséről, stb, stb! Nem, csak visongsz itt azokat a dolgokat óbégatod, amit hét végén nagy erőfeszítésekkel a szádba rágtak.
silber13
@Freewolf: Az a probléma, hogy Kunhalmi bizony elvégezte az egyetemet, a nyelvvizsga hiánya miatt nincs diplomája. De te ezt nem akarod, vagy inkább az agyadat elborító narancs köd okán nem is akarod felfogni. Mellesleg neked van valami iskolád, vagycsak valamifélenarancsos pártiskolai okításban részesülsz még most is?:-))))
perfekt
Nem értettem egyet-és nem is fogok sohasem-hogy egyik barom-politikus idétlen megszólalásait,egy másik degenerált politikus ostobaságaival tegyük hitelessé.Homokozós szint.
Freewolf
@silber13: Gyors és gépkocsi rakodó szakon végeztem az élet iskolájában!
Kunhalmi Ágikának akkor sincs diplomája és épp a pedagógiába vinnyog bele szegény egyszerű lélek!
silber13
@Freewolf: Csak szajkózod, csak szajkózod...:-)))))))) Merő véletlenségből Kúnhalmi nem " liberálfasiszta?" hogy a kedvenc szövegeid egyikével éljek:-)))
Freewolf
@silber13: Nem tapasztaltam a megnyilatkozásaiból, hogy az lenne. Szegény, egyszerű lélek, mondhatjuk egy marionett!
adrenalink
@Freewolf: 10:08-ra Ha bedönteni nem is, de hátráltatni tud egy-egy "ütős" nyilatkozat. De ezt egy 1bites agyú fityiszesnek nehéz elmagyarázni...
karma1
@Freewolf: Nyugi, hoffman rozsacskanak sem volt diplomaja,oszt megis szetkurta a kozoktatast - az o uralmaval kezdodott el a magyar pedagogusszakma tokeletes lejaratasa, es persze a felsofokon vegzett hulyites... Cikizd csak Kunhalmit, ez telik toled, a narancskod tenyleg mindent betakar...
silber13
@Freewolf: Bizonyára emlékszel Némethnére! Kétlem, hogy miniszter létére volt érettségije! De ez neked oly mindegy! Fő, hogy jó bólogató volt!
Freewolf
@adrenalink: Bárki tud így nyilatkozni. Fletó pl elkúrta!
Freewolf
@karma1: Onnan, messzi idegenből tényleg reálisan tudod megítélni a hazai helyzetet. :-)
Freewolf
@silber13: A kétség még nem bizonyosság!
Ágikáról nem változott a véleményem. Biztos ügyes kislány az ágyban, de politikusnak egy nulla!
karma1
@Freewolf: Ha nem volna csaladtagom, baratom otthon, akikkel napi szinten tartom a kapcsolatot, es nem ismernem az eletuket kivul-belul, akkor azt mondanam, hogy tenyleg messze vagyok... De az internet koraban teljesen mindegy, hogy hol elsz...(Eszak Koreaban mondjuk nem tudnal rakapcsolodni arra az egyetlen internetvonalra, amit kinyiltszem elvtars kisunokaja birtokol, dehat te nem is ott vagy... Vagy igen?)
Freewolf
@karma1: Én például itthon élek, de ha az oktatásról kérdeznének, csak pár dolgot tudnék felsorolni. Nem vállalkoznék átfogó értékelésre.
karma1
@Freewolf: En sem, de annakidejen olvastam hoffman rozsa idiota nyilatkozatait, amit azota mar o is cafolt sajatmaga a KLIK-kel kapcsolatban , es persze van egyetemre jaro unokahugom, az osszes belso ellentmodassal egyutt latom az O helyzetet is...
Freewolf
@karma1: A KLIK nem volt egy pazar húzás. A szervezéssel van itt baj, nem az elképzeléssel.
adrenalink
@Freewolf: 13:50--re Van egy aprócska probléma! Fletó hál' Istennek megbukott, fityisznél meg mindenki felfele /miniszter, államtitkár, főtanácsadó/ bukik:-)
teuton
@Freewolf: Akkor csak 1 dologban mondj velemenyt, miert akar az iskolasok 50%-a külföldre menni? Mert a körülmenyek ott -a fidesz-media szerint- allitolag sokkal rosszabbak... Vagy hallottal mar valamelyik orszagban röghözkötesröl? Ott a net, keresgelj!
silber13
@Freewolf: Értem. Ezzel részedről el1 van boronálva a dolog. Az, hogy egy buta liba került miniszteri beosztásba, az nálad természetes. Nem emlékszel a " Tisztelt bíróság" szövegére a libának?
Freewolf
@silber13: Megváltoztatni nem tudom, és nem értek egyet vele! Mit tegyek még? Kérjem fel, hogy távozzon?
silber13
@Freewolf: Hova távozzon?:-)))))) Ez a fityiszes felkészültség.. ! Nem semmi!:-))))
Freewolf
@silber13: Ez több, mint bűn! Ez hiba!
vitriol
@Freewolf: lássuk be, amihez hozzányúlnak, abból rögtön egy nagy rakás szar lesz, Persze lehet azt mondani, hogy "az elképzelés jó volt", de eddig még az sem volt jó, mert a fideszes elképzelés : "merjünk nagyot álmodni", -- de ezeknek csakis hülye álmaik vannak!!!
Lackó50
@karma1: Ha a koromra vagy kíváncsi, 1950-ben születtem és nem a Kádár rendszer iskoláiról beszéltem, mert akkor a magyar gyerekek több nemzetközi versenyen nyertek. Akkor még működtek az iskolák. Általánosban még én is két műszakban jártam iskolába. Egyik héten délelőtt, a másikon délután, mert annyian voltunk, hogy el kellett osztani a gyerekeket. Én a Gyurcsány féle oktatásról beszéltem, amikor több iskolát bezártak. Ezt lehet tagadni, de itt Szegeden is tudok több iskoláról, amit megszüntettek és más iskolákba osztották szét a gyerekeket. Az előző rendszer a lehetőségeihez képest sokkal többet fordított az oktatásra. Sorosról meg jobb ha nem beszélünk. Ő semmit nem csinál úgy, hogy abba ne azt nézze milyen hasznot lehet húzni belőle. Jelenleg is nagy összegekkel támogatja a menekültek EU-ba vándorlását és nekem senki ne mondja, hogy ezt az akciót az emberbaráti szeretet vezérli. Neki milliárdokat megér, ha az EU-t tönkre teheti és utána mint a jó nagybácsi majd kölcsönöket nyújt horribilis kamatokért, nehogy vissza lehessen fizetni. De ebbe most nem megyek bele, mert ez már nem ehhez a témához tartozik.
karma1
@Lackó50: En a 22.49-es hozzaszolasodra reagaltam, amiben MSZP-ztel, es ez nekem meg a Kadar rendszert jelenti erosen...Gyurcsany nem nagyon hangsulyozta a part-hovatartozasat. Viszont teljeen ertheto, hogy deficites iskolakat bezartak , atcsoportositottak, hiszen a Ratko korszak utan kozel nem szuletett annyi gyerek, mint akkor, igy nem is volt szukseg annyi iskolara. De a KLIK megalapitasa (vizfej adminisztracio az iskolak feje folott a nagy semmiert), a Tankonykiado megszuntetese ill. allamositasa, minimumra lecsokkentett tankonyv-valasztekkal, amiket rosszul irtak meg, nem lektoraltak megfeleloen, mert nem volt ra ido a sebteben bevezetett torvenyek, valtoztatasok miatt, - es meg sorolhatnam, mi mindennel, de az elso 4 ev garnituraja MEGOLTE a fiatalok jovojet - ezen a velemenyemen nem tudsz valtoztatni, mert a csaladtagjaimon latom, akik eszerint a rendszer szerint kell, hogy felsotagozatra, gimnaziumba es egyetemre jarjanak. Mindegyikuk nehezsegekkel kuzd, es nem a tanulmanyi eredmenyeik miatt, mert szerencsere nagyon jo tanulok, az egyetemista unokahugom iskolaelso az egyetemen...Evtizedek kellenek majd ahhoz, hogy kijavitsak ennek a 4 evnek a hibait...:o(((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.