Átláthatatlanul jutottak négy év alatt 200 milliárd forint támogatáshoz a látványsportágak a Transparency International szerint. A Transparency International munkatársa, Mucsi Gyula ennek apropóján végzett egy többhónapos kutatást, amelyben a magyar sportfinanszírozás korrupciós kockázatait vizsgálta, az ebből készült jelentést részletezte a csütörtöki sajtóeseményen. Elsősorban a TAO-pénzekre és a stadionépítésekre hegyezte ki a dolgot. Mivel céges magánadományként vannak kezelve, így sem a vállalatoknak, sem a sportkluboknak nem kell részletesen elszámolniuk a támogatásokkal, ám a korrupcióellenes nemzetközi szervezet szerint ezek valójában átirányított közpénzek. Az állami ellenőrző intézmények jelentései közben nem nyilvánosak. Még ezek között is a felcsúti Puskás Akadémia viszi a prímet, amely “minden képzeletet felülmúló” pénzhez jutott, négy év alatt 9,2 milliárd forinthoz.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Horizont
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
@Horizont: ..Csak @nyáznék,,,,de már azt is unom.Inkább kihagyom a h.sz-t.
Butautáló
@Horizont: Egyet sajnos kihagyott Kedves!
Tesznek valamit ellene a Magyarok? Nem!...
Butautáló
@Horizont: Az az igazság, hogy amit leírtál, azt szóról-szóra én is így gondolom. Nagyon kevés a Gyurcsányhoz hasonló legény a vidéken...most egy sem jut eszembe. Ráadásul Ő látja egyedül reálisan a lehetőségeket. Ha Ő marad a vezető, ma Magyarország egy Kánaán lenne. Az lenne az öszödi-beszéd öröksége. De a csuti félre tudta lökni és Magyarország nem jó hely lett. Ezért nem élek már ott. És nem is fogok. De szeretném még látni a FideSS bukását és a híveik pofáját akkor!
Szeparepa-
Egy nemzet javainak fosztogatása, pazarlása, önkényesen, hatalommal visszaélve: hazaárulás... hazaárulásért kötél jár...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.