Tegnapi záróárfolyamnál 6 százalékkal alacsonyabban adta el MNV a hatalmas állami OTP-részvénycsomagot. És igen, a befolyt 75 milliárd forint jelentős része stadionépítésre megy majd. A Reuters szerint 5322 forintos áron adta el a teljes állami OTP-részvénycsomagot az MNV Zrt. Ez hat százalékkal alacsonyabb, mint a szerdai záróárfolyam. Hogy ki a vevő, azt még mindig nem tudni. Közzétette viszont az állami vagyonkezelőcég, hogy mi állt a trazakció hátterében. "A 2015. évi költségvetés bevételi előirányzatainak teljesítése érdekében" történt az eladás, derült ki a szövegből. Ez arra utal, hogy jelentős részben ez a részvénycsomag-értékesítés áll a korábban a költségvetésbe beírt 169 milliárdos MNV-s fantombevétel mögött. A befolyt 75 milliárd forint egyébként a részvények nyilvántartási értékénél tízmilliárd forinttal magasabb – a szerdai piaci árfolyammal számolt értéknél viszont ötmilliárddal alacsonyabb. A pénzt a Beruházási Alapba irányítják majd. Ebből olyan...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Azért nyomják a milliárdokat a betonépítményekbe, hogy a növekvő gazdaság látszatát keltsék. Az állami beruházások százmilliárdjai nélkül csak vegetálnánk, mert Orbán csak a szájkaratéhoz ért.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Azért nyomják a milliárdokat a betonépítményekbe, hogy a növekvő gazdaság látszatát keltsék. Az állami beruházások százmilliárdjai nélkül csak vegetálnánk, mert Orbán csak a szájkaratéhoz ért.
vukkocska
Az állam bukott? Mióta van az államnak pénze. Az a mi pénzünk.
szaboria1
Na akkor megvan miért kellett tegnap felfüggeszteni az OTP kereskedését a tőzsdén.
kamazuka
Jó érzéssel tölt erl,hogy mint állam,s mint adófizető 5 milliártdot buktam ezen a fiaskón.Ha innen nézem akkor a kormány herdálja a lakossági megtakarításokat,a befizetett adókat,talán még a hozamokat is.5 milliárdból egy kórházban szép dolgokra futotta volna.
Lehet hogy nyereséges volt az üzlet csak így könyebben meg a propagálása a lenyúlásnak.
Én mindenesetre állom szavam ,OTP ügyfél nem leszek soha.
MMMM valahogy nincs bizodalmam hozzá.
Talán éppen az ilyen ügyletek végett?
Gusztustalan.
Sziszifusz
Valami nagyon bűzlik ebben az ár alatti, részvénycsomag eladásban.
Miért ilyen váratlanul és milyen okból adták el ? Ki a vevő ? A befolyt pénzt mire költik ?
Az OTP-vel kapcsolatban várható valamilyen negatív történés ?
Egy biztos, nagyon zavaros ez az akció .
papa.49
A ,,családi ezüst,, maradékát is el kell adni, hogy az eszement fociőrült hobbiját teljesíteni lehessen)))))))))))))
human
@Sziszifusz: Nagyon kell a pénz, hogy azt állami megrendelésekre költsék, mert e nélkül a gazdasági mutatók elég gyengék lennének.
human
@vukkocska: Látom kicsit téged is összezavart Orbán. Az állam mi vagyunk és nem ő. A kormány viszont valóban ő maga. Mikor a kormányt bírálják, Orbán politikáját bírálják és nem az államot.
human
@vukkocska: Pontosabban téged is csak próbált összezavarni, de sikertelenül szerencsére.
vukkocska
@human: na azért, hogy korrigáltál :)
Toby
...még senki nincs sitten a patkányok közül ?
Bandura
Gyáva népnek nincs se kormány, se hazája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.