"Nem igazán tudok mit kezdeni az engem ért internetes támadásokkal. Így utólag is úgy gondolom, hogy jó döntést hoztam" – mondta a 24.hu-nak Szatyor Miklós, a pécsi állatkert igazgatója, aki végül megölte a tőlük elszökött farkast.

Ebben az sem ingatja meg, hogy már 9700-an aláírták az Állatvédő Liga online petícióját, amiben arra kérik Páva Zsoltot, Pécs fideszes polgármesterét, hogy mentse fel tisztségéből Szatyort.

Fotelszakértők és kommenthuszárok írogatnak mindenfélét, olyan emberek, akiknek halvány lövésük sincs az egészről. Olyasmiről formálnak véleményt, amiben nem vettek részt. Kreált dolognak tartom ezt az egészet

- tette hozzá.

Az igazgató egyébként újabb részleteket is megosztott az állat lelövéséről:

Az első lövés után még szaladt a farkas, azt tudom. Mi meg utána. Biztos, hogy talált az első lövés is, mert utána bizonytalan, imbolygó mozdulatokat tett. Megállt egy fa mellett és a végső, halálos lövést ekkor kapta.

Szatyort egyébként azért is bírálják, hogy több fényképen halott állatok bőrével pózol, ezekre a vádakra is reagált:

Ők állatkerti állatok voltak, nálunk pusztultak el végelgyengülésben, szerintem sokkal furább lenne, ha kidobnánk őket. Az értékesebb állatainkat sok esetben felajánljuk a Magyar Természettudományi Múzeumnak. Nyilván egy tigrist nem fogunk az állati hulladéktelepre egy az egyben kidobni, a bőrét, koponyáját megtartjuk, erre egyébként külön hatósági engedélyt is kell kérni.

Egyébként Szatyornak úgy tűnik, nincs oka aggodalomra állását illetően, ugyanis Páva Zsolt az alábbi kommenttel osztott meg egy cikket az ügyről Facebook-oldalán:

Az emberi élet védelménél nincs fontosabb! Én még nagyon is jól emlékszem az 1995-ös tragédiára. Úgy látszik, mások már nem. Szerencsére sokan vannak azok is, akik józanul képesek gondolkodni.

Páva ezzel arra utalt, hogy 1995-ben is megszökött egy farkas a pécsi állatkertből, majd elkóborolva négy gyermeket és két felnőttet támadott meg. Egyikük, egy idős hölgy a helyszínen bele is halt sérüléseibe.

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,Egy állat kiszabadulásánál az a protokoll, hogy az altatólövedékkel ellátott személy mellett éles lőfegyverrel rendelkező személynek is lennie kell"
"Arról nem tehetek, hogy éppen én találkoztam az állattal. "
Nem egymás mellett kellett volna lenniük éppen az ilyen eshetőség miatt?
Ennek annyi esze van, mint egy szatyor lepkének. Neki kellett volna leginkább harcolni az állatért.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mariaberta
A farkast meggyászolom, aki kiírtotta elítélem, ne legyen nyugalma egész életében!
mariaberta
@Mézike: És miért tudott megszökni? És az alatt az idő alatt amíg ki nem lőtték, bántott valakit? Ha egy állatkertben ilyen a biztonságos őrzés, akár egy tigris is meg tud szökni. Nem kilőni kell, hanem biztonságos őrizet kell.
Yoda69
Szerintem is azt kellene megvizsgalni, hogy szabadulhatott ki, es ha ennek van felelose akkor azt firtatni.
Az allat kilovese velhetoen jogos volt, bar probalkozhattak volna elobb altato lovedekkel is.
Mézike
@verum: @mariaberta: Jólvanmánna! Azért ne egyetek meg jó? :-)
Utána olvastam. Igazatok van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.