Európa védtelen a közel-keleti és az észak-afrikai emberáradattal szemben, miközben a NATO révén részese a világ egyik legerősebb hadseregének – mondta Földi László biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

A szakértő szerint fokozza a problémát, hogy Törökország iszlám országként nem tagja ugyan az Európai Uniónak, viszont a második legnagyobb NATO-hadsereggel rendelkezik, és ha egy iszlám országot ilyen tömeggel integrálnak uniós szinten Európában, az megint komoly kihívást jelent majd.

Angela Merkel német kancellár tisztában van azzal, hogy ha Németország lezárja a határait a menekültek elől, akkor a Balkánon háború lesz – mondta Földi László, hozzátéve, szerinte a kancellár pontosan tudja, hogy "már háború van, csak még a fegyverek az asztal alatt vannak". Európában azt kellene megoldani, hogy a fegyverek az asztal alatt maradjanak – mondta.

A szakértő szerint a NATO-nak már nem Európa határainál, hanem Afrika partjainál kellene megállítania a bevándorlási folyamatot, de az Egyesült Államok ebben még nem érdekelt.

Ha továbbra is ellenőrizetlenül árad a tömeg a kontinensre, az Európa halálát fogja jelenteni – vélte. Hozzátette: ha az európai országok nem tudnak közös politikát kialakítani, akkor kerítéseket fognak építeni, és az unió felbomlik, hiszen nem lesz esélye egy közös védekezésnek.

Földi László szerint már nem az unió védelme, hanem Európa védelme a lényeg, amelybe a Balkán országai is beletartoznak.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
Földi Lászlónak igaza van. Háborúban áll a kormány a magyarok többségével és Európával is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
...és? mégis, mi a megoldás? azt én is tudom, hogy valahogy...de hogy?

talán a beáramlás leállításával kellene kezdeni...de azt sem akarják...csak kérdés, miért?

a nato meg tök alkalmatlan mindenre... csak szép egyenruhák, meg csillogó autók gyűjteménye...
nyanya001
Még nincs, mert ha lenne, Orbán s bandája már a Sesel szigeteken lenne !
Vagy valamelyik, Európától messze eső offshore szigeten ahol a milliárdjaik lapulnak !
solidedge
Földi Lászlónak igaza van. Háborúban áll a kormány a magyarok többségével és Európával is.
karma1
@nyanya001: Jaj, Nyanyam Draga, eszedbe ne jusson ajanlgatni nekik Uj-Zelandot! Mi jo messze vagyunk egyenlore a bumm! lehetosegetol, de ide folyamatosan erkeznek Sri Lankarol, Samoarol, Fidjirol, Polinezia osszes szigeterol a bevandorlok. Igaz, nem akkora mennyisegben, mint Europaba, de ez sem semmi, ha azt vesszuk, hogy itt csak 4 es felmillio ember el...:o(((

Neeeem koll az orbanc...
vukkocska
Földi Lászlónak az agyában van a háború. Némelyik embernek mindegy, csak szerepeljen? Okostojás.
Freewolf
Létezik megoldás, de nem impotenskedni kellene a vezetőknek, hanem Orbánt követni! Van izraeli és amerikai megoldás is! Magas fal és tűzparancs! A nagy demokratáknak szabad?
vonotok
Lacika! a Te agyadban és beteg főnököd agyában van háború.
perfekt
Földi -nek igaza van!Már most megszállta Európát,az -az erő--ami el is pusztítja ,amennyiben a sok nem tiszta állatbarát, még hívja is őket.
Aki Én
@Freewolf: Van neked bármi fogalmad, mi lenne ha elkezdenénk lövöldözni a határon? Komolyan mondom, pont mint az oviban...
Freewolf
@Aki Én: A két demokrácia, USA és Izrael már példát mutatott!
karma1
@Freewolf: Amerika es Mexico kozott valoban van hatar,... Es naponta hany embert lonek le?
Israel rossz pelda, mert ok haboruban allnak Palesztiniaval azota, amiota megalakult Palesztina... Ha egy orszag deklaraltan ellenseges a szomszedjaval, akkor azert ott egeszen mas a helyzet...

Ettol fuggetlenul Palesztinabol is es Mexicobol is naponta jarnak at melozni a masik orszagba, ez utobbiak tomege pofatlanul feketemunkara, ami az allamot adobeveteltol ejti el... Megsem lovik halomra a hataratkeloket... Rossz pelda...
Aki Én
@Freewolf: 12:37 Állandóan őket szidod, most meg róluk vennél példát? Húha... Most akkor jól teszik, vagy nem? Ellenség, vagy jó példa?
Ezt a hozzáállást megszoktam már a szektától. Mindig az a jó amit éppen gondolnak, nem gond az ellentmondás sem.
varrólány
Ez megint olyan" hangulatkeltő "cikk, hogy legyen mit megcáfolni! Békés tanulni dolgozni vágyó emberek , és de még látszik is rajtuk?! Na ugye!
Mindig olyan látszattárgyalások vannak elmondják mit és hogyan kell de most már sürgősen . És aztán ennyi, kész csapó! !!
Ez olyan mintha én is hónapok óta mondnám a családnak majd lesz vasárnapi ebéd elmondom hogy mi , el is magyarázom hogyan főzöm csak épp sosem készül el!
Toby
Ezt a bukott "hírszerző műveleti senkit" ki, mikor, milyen végzettség alapján nevezte ki szakértőnek ?
Vagy nem volt képes elhelyezkedni a tisztes polgári életben és vissza akar kapaszkodni ?
Freewolf
@karma1: Talán, ha a kerítésen átmászókra koncentrálnál. Azok ellen tűzparancs van mind két országban!
Freewolf
@Aki Én: Példát átvenni, ha az hasznos, akár az ellenségünktől is lehet!
Aki Én
@Freewolf: Tudom, tudom. Ez olyan mint a lopás. Egyiknek megbocsátom, a másiknak nem.
Freewolf
@Aki Én: Miért van az, hogy az USA-nak és Izraelnek szabad kerítést építeni, Orbánra meg fújnak! Mi csak védekezünk a vadak ellen. Aki a kerítésen átdobja a gyerekét, nem tudom emberként kezelni!
Aki Én
@Freewolf: 15:27 Nekik sem szabadna, de a kettőt ne mossuk össze. Nem a kerítéssel van baj, hanem a hasztalanságával és a körülötte lévő újabb mutyival. Nekik ez a fontos nem mi. Téged sikeresen megvezetnek, rajtad röhögnek.
karma1
@Freewolf: Az izraeli kerites azert van, mert Izrael sohasem ismerte el a Palesztin allamot: ok HABORUBAN VANNAK, deklaraltan.

Amerikaba pedig sokkal egyszerubben be lehet jutni meg a mexikoiaknak is, nehogy mar egy olyan keritest feltetelezz, mint amilyen a Vasfuggony volt a ket nemet allam kozott!
Fradigege
Elmehetne recska államtitkárnak. Az még úgy sincs.
libellle
@Freewolf: tegnap, 11:37 Hmmm ... tüzparancs, na nehogy az legyen a vége a magyar kormánynak, hogy valakik ki adják a tüzparancsot rájuk és az ilyen senkiháziakra mint ez a félkegyelmü is.
Freewolf
@libellle: Félre értettél. Nem gondolom, hogy a magyar kormánynak tűzparancsot kéne kiadnia. Egy egységes EU-s álláspont kellene a bezúdulás megfékezésére. Ha másképp nem megy, akár fegyverrel, mert jogunk van védekezni!
libellle
@Freewolf: Ja ja putin legyen a vezérünk orbán gyóntatónk és már all is a legnagyobb diktatura. Akkor aztán lehet a tüzparancsokat osztogatni a történelem ezeket a kreténeket már sokszor megszülte
Freewolf
@libellle: Vannak ilyen kretének. Mondjuk Bush Irak lerohanására adott parancsot!
Freewolf
@karma1: Mikor üzent Palesztina Izraelnek hadat? Erről én nem tudok!
simmering73
Látom van aki legálisan tarthat magánál dizájner drogot.
Rejtö Jenö
@solidedge: Igazad van. Sajnos a sok sötet Magyar (tiszt. a kiv.) mig nyafog, sirankozik a töket a muschijat vakarja addig forrong a talaj nyugaton es fegyverkezik a nep. Nem ismerem ezt a Földi Laszlot de az igazat mondja amit nem akar a Magyar tudomasul venni! Haboru lesz bazzatog mar meg es ha nem keszültök fel ra, akkor kapkodhatjatok a fejeteket!
karma1
@Freewolf: Nem uzent nekik, csak egyszeruen nem fogadja el a Palesztin allam letezeset, es ennek szellemeben is viselkedik veluk szemben.
karma1
@Freewolf: Egyebkent te is tudod, hogy miert es miota (szinte a kezdetek ota) megy a bruszt a ket allam kozott a teruletekert, a haboru mar mindket allamnak leteleme. Igy aztan mindegy, csak menjen a haboru, nekik addig jo... Hulyek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.