A magyar reformok működnek, ezt egyre többen ismerik el külföldön is – mondta Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A nagyobbik kormánypárt képviselője arra reagált, hogy a Moody's nemzetközi hitelminősítő stabilról pozitívra javította Magyarország hitelminősítési kilátását. A politikus úgy fogalmazott: ez már a felminősítés előszobája.

Felidézte: a héten már az Európai Bizottság is közzétett egy jelentést, amelyben Magyarországon stabil növekedést, stabil költségvetést, a foglalkoztatottság bővülését jósolta.

Ezek a jelentések is igazolják, hogy a magyar reformok működnek, ezt egyre többen ismerik el külföldön is, és a Magyarország iránti bizalom egyre erősebb – mondta Halász János.

Hangsúlyozta: a hitelminősítők, az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap (IMF), a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az elemzők, a pénzügyi piacok és a nemzetközi partnerek sorra ismerik el az ország és a magyar emberek teljesítményét. Véleménye szerint ez a teljesítmény kiemelkedő, miközben öt évvel ezelőtt még Görögországgal együtt emlegették Magyarországot csőd közeli országként. Görögország azóta is elhúzódó, egyre mélyebb válságban van, "követi az IMF receptjét, a brüsszeli receptet, a megszorítások politikáját" – mondta.

Magyarország ezzel szemben 2010-ben a saját útját kezdte járni, szakított Brüsszel, az IMF és a balliberálisok által képviselt megszorítások politikájával, és a magyar reformok működnek. "Csökkentettük az ország kiszolgáltatottságát és sérülékenységét, csökkentettük az államadósságot, 2010 óta fegyelmezetten tartjuk a költségvetési hiányt, Európa élvonalában jár a gazdasági növekedés" – emelte ki, hozzátéve, hogy 23 éve nem dolgoztak annyian Magyarországon, mint most.

Véleménye szerint a magyar reformok bebizonyították, hogy a növekedés mellett lehetséges a pénzügyi stabilitás, sőt, sok magyar szociális biztonságát érintő intézkedés is. Erre példaként említette az adócsökkentési lépéseket, a béremelési programokat, a rezsicsökkentést, a hitelek forintosítását, a családpolitikai és foglalkoztatási programokat.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Kamcsatka
Baro@arcú! Csőd közeli helyzetbe ti hoztátok az országot, mikor a Kósa és a szíjgyártó féle beszólásotokkal egy jót shortoltatok a görög válságból. Egyébként kis rohadék, le hívtátok a Gyurcsány-Bajnai kormány által felhalmozott IMF hitel maradékát is, és az "ellenség pénzéből" Mol részvényeket vettetek, /meg kitudja?/ és a mai napig is tőzsdéztek az adófizetők pénzéből saját hasznotokra. Ellenségnek állítottátok be az IMF-t, azért mert számon merte kérni, hogy mire költitek el az általuk adott kölcsönt,és nem lophattátok el szabadon.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemjoezigy
Milyen (jól) működő reformok azok, ahol 1: realista.hu/news/details/129864
2. megspórol a rezsi csökkentésen 2013 óta 23 ezer Ft-ot, de elveszít az adórendszer változás miatt 230 ezer Ft-ot.?
Külföldön elhiszik az orbán és rablóbandájának öndicséretét, mi pedig éljük a sanyarú kenyerét!
Kb olyan a NÉP és az ORSZÁG számára a működő reformok eredménye és értelme, mint a régi példa szerint: a 100 Ft meggyújtásával kapott fénynél keresni a leesett 1 Ft-ot. :-(
eszegfu
@libellle: 20:34 Ezt én itthonról megitélni nem tudom...csak bizni szeretnék abban: a külföld azért lát is, nemcsak néz!
Freewolf
Nem mi mondjuk, rólunk mondják! Persze a hazudozók még mindig itt uszítanak és gyűlölködnek. Undorító banda!
DR Eric CARTMEN
"...Napi hazugságok apró szálacskáiból szövik a kormányzati köntöst, de mégis látszik alatta a pucér király.
A kormány Facebook oldala például "rendkívül kedvező külkereskedelmi többlet"-ről papol. Ehhez képest ez a többlet idén 126 millió euróval CSÖKKENT. A behozatal jelenleg 3%-kal magasabb az exportnál.
A használati utasítás ezért egyszerű: bármit mondanak, annak pontosan az ellenkezőjét kell valóságként feltételezni..."----J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.