Tegnap még csak pletykálták, ma már tény, hogy a Gazdasági Versenyhivatal nekiment a Magyar RTL Televízió Zrt. televíziós reklámidő-értékesítésekor folytatott gyakorlatának. A vizsgálat 2015. január 1-jéig nyúl vissza, és a GVH állítja, az eljárás nincs összefüggésben a Vajna-csoport TV2 feletti irányításszerzéséhez kapcsolódóan lezárult eljárással.

A tájékoztatás szerint a GVH állítólag még 2014 végén

piaci jelzés és nyilvános információk alapján

észlelte, hogy az országos televíziós reklámpiac meghatározó szereplőjének számító M-RTL 2015-től csomagban, úgynevezett közös csatorna átlagáron (SAP+) értékesíti az RTL Klub és az RTL3 csatornákat a hirdetőknek, emellett részesedésvállalások elfogadásához köti a kedvezőbb hirdetői pozíciót, ami alkalmas lehet a verseny torzítására az országos televíziós reklámpiacon.

A GVH közölte, hogy a társaság magatartása sértheti a versenytörvény és az Európai Unió működéséről szóló szerződés gazdasági erőfölénnyel való visszaélés tilalmára vonatkozó egyes rendelkezéseit, ezért 2015. június 15-én versenyfelügyeleti eljárást indított az M-RTL ellen, és vizsgálja a reklámidő-értékesítésekor folytatott gyakorlatot.

A hatóság hangsúlyozza, a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést elkövette.

Az eljárás a tények tisztázására, ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul, az eljárás lefolytatására 6 hónap áll rendelkezésre, amely – az ügy bonyolultságától függően – két alkalommal, 6-6 hónappal meghosszabbítható – közölte a GVH.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
Ez a szarházi, tetves fidesz mindenkire rászáll,aki nem ért egyet velük.
Rákosi csak kisinas volt ezekhez képest.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hetöndöe
Ez a szarházi, tetves fidesz mindenkire rászáll,aki nem ért egyet velük.
Rákosi csak kisinas volt ezekhez képest.
Jankó123
@hetöndöe: Ez így van!
És, aki nem hiszi, amit ők mondanak, annak utánajárnak!
:-)))
karma1
@hetöndöe: @Jankó123: Jujjuj,... Nekem egeszen mas jott le, megprobaltam nagyon lassan atolvasni, foleg az ELEJET a cikknek, es altalanos iskolas modszerrel elemezni a mondatokat, mert nekem mar holnap van, es igencsak faradt vagyok...
Szoval: van egy allitmanyunk: RAUSZITOTTAK , es en nem talalom a mondatban sehol sem az utalast arra, hogy KI uszitotta a GVH-t az RTL csoportra...

Viszont az a "szo"rmente's" kifejezes, hogy "az eljárás nincs összefüggésben a Vajna-csoport TV2 feletti irányításszerzéséhez kapcsolódóan lezárult eljárással." szamomra azt jelenti, hogy vajna NEM kapta meg hivatalosan a TV2-t, csak az IRANYITASAT szerezte meg...
Es az is erdekes, hogy kijelentik ELORE, hogy ok nem gondolnak semmit sem az RTL-rol, de a vizsgalatot 2015.jan.1-tol azert vegzik el, mert be akarjak bizonyitani az RTL sumaksagat, es ha kell, a 6 honapot akar masfel ev nyomozasra is kiterjeszthetik.

Ebbol en arra kovetkeztetek, hogy MOST jon elo Simicska, es az o csavaros esze, mig az O szemelye totalisan a hatterben marad, mint eddig is.
Ha valaki, akkor O eleg sokat tudhat a cegekrol elsokezbol, mivel a jo reszet O maga epitette fol viktorknak, de akkor meg ok ketten voltak a nyerok, nem a vizszerelo...

Lehet, hogy soha a budos eletbe nem lesz sem a TV2 sem mas , magasnezettsegu media Simicska kezeben, de Neki mar nincs vesztenivaloja, viszont annyi penze van, hogy jo ugyvedi gardaval, sok kiskapuval teljesen tonkretehesse , megbuktathassa orbant.
Erdemes lesz figyelni a nemsokara elkovetkezo esemenyeket ezugyben...
human
Aki Mészáros Lőrinc gázszerelő gazdagodása óta ebben az országban versenytörvényről beszél, azt nyugodtan ki lehet röhögni.
Csizmás Kond
A közmondás szerint kutya kutyát nem eszik, viszont média médiát igen. Egyik csak úgy tud létrejönni ha a másik tönkremegy. Így volt ez az írott sajtóval is...a rádióval is és most a tv-n a sor...amikor kitalálnak valami újabbat akkor a netnek is annyi lesz.
human
@Csizmás Kond: Például, ha letiltanák a propeller.hu elérését és csak a magyaridok.hu lenne elérhető. De szép is lenne. A félázsiai nemzetek közt is mi lennénk az ázsiaibbak.
A közt, hogy tönkre megy valami vagy tönkreteszik mérföldnyi különbség van. Előbb a cég alkalmatlanságát jelenti, utóbbi hogy politikailag nem úgy helyezte el magát ahogy a kormányzat elvárja.
Csizmás Kond
@human: ...emlékszel még vagy tudod mi volt a propeller elődje ?
human
@Csizmás Kond: Nem emlékszem rá. Hány éve volt ez?
Csizmás Kond
@human: ..már nem is tudom elég rég.
még egy személy van akit ismerek abból az időből, a többi mind azután került ide.
prime777
@Szeparepa2: Addig még fel nem emeli a seggét és el nem megy szavazni az ellen a 2 millió ellen aki ma ide juttat minket.
De kire szavazzunk egyébként?
Jobbik kilőve vagy a szánalmas,még most is megélhetést kereső szocikra?
Nincsen egy normális párt nincsen perspektíva.
Amúgy nagyon jó,hogy most a Fidesz van.Más már minden migránst tárt karokkal befogadott volna.Nem nagyon van más akiket lehetne választani sajnos.
Desischado
@Szeparepa2: Ebben ne légy biztos, sőt! A jobbik még aljasabb lenne, és egyébként is összenőtt a fidesszel! Mindig kisegíti, amikor kell, ez már többször is megtörtént.

Karmának remélhetőleg igaza lesz, szerintem is érdekes dolgoknak nézünk elébe.simicska nem az a fajta, aki minden puskaporát ellövi. Lesz még itt bámulás, főleg a választások közeledtével!
Lepényleső
A "közmédia"indít még két új csatornát. Az egyiket már tudtuk,hogy a TV2,most megtudtuk,
a másik az RTL Klub. "Szabadság,el tá sa !"
kati55
Ej-ej megint a Vajna apó keze !! FIDESZ által messzire eltud nyúlni !!
gulyasgyula
@prime777: Ez egy korrekt írás ..Ez ma a valóság ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.