A francia sajtó szerda hajnali és reggeli beszámolói szerint Párizs egyik északi külvárosában két helyszínen zajlott és zajlik rendőri akció. A jelenlegi, részben megerősített hírek szerint három embert tartóztattak le és három ember halt meg, köztük egy női öngyilkos merénylő, aki felrobbantotta a testére szerelt bombát.

A rendőri akciók célpontja sajtóhírek szerint a november 13-i merényletek kitervelője, Abdelhamid Abaaoud, de a sorsáról (életben van, vagy letartóztatták) egyelőre nem lehet tudni.

A városrész iskolái ma nem nyitnak ki, mindenkinek azt javasolják, hogy maradjon otthon, az égen folyamatosan helikopter köröz.

A belügyminiszter és a miniszterelnök kora reggel az elnöki palotába érkeztek, feltételezhetően azért, hogy egyeztessenek az elnökkel. Kora délelőtt csatlakozott hozzájuk a védelmi miniszter is.

Frissítés (09:37):

A főügyész megerősítése szerint az akciónak csak egy halottja van, az öngyilkos merénylő nő, 4 férfit és 1 nőt viszont őrizetbe vettek. A rendőri akció még tart, a megtámadott lakásban ugyanis még van egy terroristagyanús személy.

Frissítés (10:02):

Saint-Denis környékén újabb lövést / robbanást hallottak, majd beszámolók szerint visszatért a síri csend.

Frissítés (11:12):

A francia sajtó immáron két halottról beszél. A műveletekben eddig 5 rendőr sérült meg és életét vesztette a RAID-egység egy kutyája is. Úgy tudni, a merényleteket koordináló Abdelhamid Abaaoud nincs a halottak és a letartóztatottak között. A Le Monde egyelőre nem tudta megerősíteni a Reuters azon értesülését, hogy a terroristák a párizsi Défense negyed ellen terveztek támadást.

Frissítés (11:47):

Véget ért a rendőrségi akció. Két ember halt meg, hét ember van őrizetben.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@karma1: Sajnos nem lehet teljes az öröm. Ezek helyébe újabbak lépnek. :(
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
F_Viktor
@Strong: Írod:
"Franciaország tele van fegyverrel..."

Magyarországon mi a helyzet?
Gondolom értesültél róla, hogy 18 korrupt magyar határőrt vettek őrizetbe Záhonyban, hogy pénz fejében bármit hozhattak át a csempészek egy háborús országból!
Desischado
A gyűlöletnek nincs értelme, össze kellene fogni! Remélem, legközelebb sikerül megakadályozni a mészárlást, és elfogni a tetteseket!
Strong
@F_Viktor: semmilyen módon nem húznék párhuzamot magyarország és franciaország között...
A fegyver szempontjából főleg nem. EU van. Tehát nem kell, hogy keletről jöjjön a fegyver, mert nyugatról szinte ellenőrzés - és megbukás kockázata nélkül szabadon jöhet..nincs határ...
Franciaországban ott van például Marseille (és ez csak 1), ahol naponta több ezer hajókonténer jön be az EU - ba.. köztük fegyver is akad...
Már a 70-es években is meredek helynek számított, aknavetőt is vehettél.

...azért nálunk ilyen nincs...
36
@Strong: A görög hajó konténerek is rejtettek már fegyvert. Nagyon amerikai gyártmányúnak néztek ki. Ezekről a dolgokról nem beszélnek.
F_Viktor
@Strong: Írod:
"Franciaországban ott van például Marseille (és ez csak 1), ahol naponta több ezer hajókonténer jön be az EU - ba.. köztük fegyver is akad..."

Gondolom nincs közöd a logisztikához, mert akkor tudnád milyen ellenőrzések vannak a nemzetközi kikötőkben, főleg a nem EU-ból érkező szállítmányok esetében.
Miközben Záhonynál Magyarországra 20€ fejében minden ellenőrzés nélkül jöhetnek a járművek a háborúban álló Ukrajna felől.

@36: Írod:
"Nagyon amerikai gyártmányúnak néztek ki. Ezekről a dolgokról nem beszélnek."

Talán azért nem beszélnek hülyeséget, mert nekik nem érdekük a hazugságok terjesztése, míg valahogyan Magyarországon az EU- és Amerika-ellenes jobbereink lételemük a hazugság.
Vagyis:
Merényletek Párizsban - Kalasnyikovok egy kocsiban
www.ma.hu/kulfold/266200/Merenyletek_Parizsban__Kalasnyikovok_egy_kocsiban

www.metropol.hu/nagyvilag/cikk/1384225-ujabb-robbanasszeru-hang-parizsban

inforadio.hu/hir/kulfold/tobb-kalasnyikovot-talaltak-parizsban-egy-autoban-774506

De januárban sem volt másképpen:
“Mintegy fél órával ezelőtt két, fekete csuklyás férfi lépett az épületbe Kalasnyikov gépkarabélyokkal – mondta Benoit Bringer, az egyik szemtanú."
24.hu/kulfold/2015/01/07/halalos-lovoldozes-volt-egy-francia-szatirikus-lapnal/

hu.wikipedia.org/wiki/Terrortámadás_a_Charlie_Hebdo_szerkesztősége_ellen

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.