A paksi atomerőmű bővítésével kapcsolódóan a közbeszerzésre vonatkozó uniós szabályok megsértése miatt kötelezettségszegési eljárást indított csütörtökön Magyarország ellen az Európai Bizottság. 

Egészen pontosan az a gond, hogy

Magyarország versenyeztetés nélkül, nem átlátható folyamat részeként ítélte oda a két új reaktorblokk építésére és két másik korszerűsítésére vonatkozó megbízást,

a bizottság pedig úgy ítéli meg, hogy ez nincs összhangban az uniós közbeszerzési előírásokkal.

Lucia Caudet, a bizottság illetékes szóvivője kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy elrendelte-e ezzel egy időben a projekthez kapcsolódó közbeszerzések felfüggesztését a brüsszeli testület.

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadnarancs
@Freewolf: Ez ha jól emlékszek 2004-ben volt, majd az azt követő években. Nap mint nap rohangált a fél szekta, itthon meg vészharangokat kongattak. Jól emlékszel, büdös hazaáruló mind. Az is, aki a szekerüket tolja. Mocskos egy bagázs ez!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@gulyasgyula: Pedig azt mondjak, hogy egy ilyen szeleromu lapatjainak egyszeri fordulata annyi aramot general, ami egy atlag magyar haztartas egynapi igenyenek felel meg. Dehat a villanykapcsolo sajnos teljes egeszeben Nemetorszagban van. Azon csodalkozom, hogy errol orban rendszeresen megfeledkezik, mikor nekimegy a nemeteknek...
Igazad van, nem erdekuk az olcso zoldenergia. Paks meg aranyarban fog termelni, hiszen nem csak az arat, hanem a kamatai is meg kell termelnie, egyre rosszabb fizetokepes kereslet hianyaban.
Vajon melyik aljas, vagy/es tudatlan tanacsadoja engedte megkotni ezt az eladosito uzletet?
Desischado
@Toby: Remélem, hogy oltári nagy sopasch lesz belőle! Szívjanak már egyszer ők is! Mi már majd hat éve ehetjük a kefét, most már igazán rajtuk van a sor! És forrón remélem, hogy ez lesz az első fecske a sorban!

@lampa laz: Nálad a pont! Haláltuti, hogy ezzel fog jönni, a birkák meg meg is eszik!

@karma1: Drágám, nem kellett biztatni ezt a férget, mert biztos vagyok benne, hogy rögtön meglátta benne a nagy lopási lehetőséget. Hogy az országgal meg az emberekkel mi lesz, az őt meg a bandáját már nem érdekli!
F_Viktor
@justhpeter: Írod:
"Most nyugatról a zunió fingatja, keletről bánccsa a putyini szél, hát ember legyen, aki ebből veszteség nélkül kimászik. A mi Viktorunk sem fog."

Orbánnak már a lánya sem áll a lábán, megoldja ezt is, ha máshogyan nem, akkor az országot a posványban hagyva becsókol hátulról Putyinnak. Ez azért is valószínű, mert ezzel megelőzi Vonát.
F_Viktor
@karma1: Írod:
"HA emlitettuk volna az Unionak, mire van szuksege piciny orszagunknak, akkor Ok osszedugtak volna a pici buksijukat, es megvalosithattunk volna ZOLD, KORNYEZETBARAT energiaforras-termeloket..."

Természetesen tudnak a magyar problémáról, sőt... Az EU mindig is kifogásolta Magyarország energiafüggőségét az oroszoktól.
Ezért Merkel olcsó villamosenergiát ígért Magyarországnak 2025-re (2022-ig Németország bezárja 20 darab, vagyis az összes atomerőművét (nyolcat már be is zárt amit zöld-energiával pótol), mert energiatúltermelésre számít.
Jelenleg az ország energiaszükségletének 34 százalékát állítják elő napelemekkel és szélturbinákkal. Már így is az utóbbi öt évben óriási energiaexportőrré vált.

Ezen kívül részt vehet Magyarország a horvátokkal közösen az Adrián épülő gázelosztó építésében, amelyen keresztül az országba érkezhet olcsó, cseppfolyós amerikai palagáz.

Ennek ellenére jött létre az Orbán-Putyin paktum, amely 21 évre eladósította az országot, minden magyar emberre 700 ezer forintos terhet rót.
Persze a két blokk soha nem fog megépülni, soha nem fog villamosenergiát termelni, mert a most kalkulált 6 ezer milliárdos bekerülési költség megháromszorozódhat, hogy biztonságosan üzemeljen az erőmű, valamint a legnagyobb aktivitású atomhulladék hosszú távú befogadására alkalmas atomhulladéktemető elkészüljön.
karma1
@F_Viktor: azt hiszem, igy meg sokkal rosszabb a helyzet,...:o((((
F_Viktor
@karma1: Ami jó az egészben, hogy környezeti katasztrófa nem lesz. Ellenben a fityeszes mutyi folytatódik, immár nem csak az EU-s kohéziós pénzekkel, hanem a Zemberek kárára.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.