Jannisz Muzalasz görög bevándorlási miniszter jobban tenné, ha nem össze-vissza beszélne, hanem példát venne Magyarországról – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden reagálva kollégája nyilatkozataira.

Az MTI-nek eljuttatott közleményben az olvasható: Jannisz Muzalasz a görög-macedón határnál lévő Idomeni településnél fennálló helyzettel kapcsolatban – több internetes hírportál szerint – úgy nyilatkozott: "nem akarunk vérontást, nem akarunk egy újabb Magyarországot."

A közlés szerint a görög bevándorlási miniszter ezzel utalt a várható rendőri beavatkozásra a menekültek eltávolítása érdekében, hangsúlyozta, hogy szeretnék elkerülni az erőszakot.

A külgazdasági és külügyminiszter felidézte azt is, Jannisz Muzalasz a MEGA TV-nek adott interjúja szerint Görögország kizárását a schengeni övezetből "xenofób miniszterelnökök nyilatkozatai kezdeményezték".

Szijjártó Péter minderre úgy reagált: Magyarország az egyetlen olyan ország, amely képes betartani az európai jogszabályokat, a magyar kormány képes ellenőrizni azt, ami az ország területén történik.

A Röszkénél történt összecsapásnak egyetlen oka van, az hogy az illegális bevándorlók nem tartották be a szabályokat, nem mentek el a hivatalos határátkelőhöz, hanem megtámadták Magyarország és az Európai Unió külső határát, amit a magyar rendőrség arányos és szakszerű fellépéssel megvédett – hívta fel a figyelmet a miniszter a közleményben.

Értjük, hogy nagyon nehéz több ezer kilométernyi tengeri határ megvédése, de ha valami nehéz, attól még nem lehetetlen – közölte Szijjártó Péter.

A külügyminiszter szerint Görögország és az unió külső határát egy közös európai erő tudná megvédeni, és elfogadhatatlan, hogy Görögország ezt a javaslatot nem támogatja.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Freewolf
Az a hazug patkány elmondhatná, mikor is volt itt a vadakkal kapcsolatban vérontás? Szarosszájú hazug, mocskos liberális fattyú!
nezelodo
Fáradt ez a kitűnő diplomata! Most csak a példa követésre szólította föl a kis eltévelyedett görögöt, és elfelejtett a tiszteletet is követelni tőle Magyarországnak (Orbánnak).Nem lesz ez így jó, saller lesz a kihallgatáson érte.
1magyar
Igaza volt, ha ott nem engedték volna erre a vándorokat, nem lenne semmi probléma.
Nekik kellett volna elsőként, uniós segítséggel megvédeni az uniót.
Butautáló
Vinnyogó kiskutya is lesz még ez a kivakarózott, nagypofájú kisköcsög!
Csizmás Kond
...azért annyiban pártfogás alá veszem a görög minisztert, hogy ő ugyan beszél de csak megszokásból. Nincs náluk már semmi csak akarat, meg szándék de az is csak úgy ha valaki helyettük megvalósítja, ugyanis ők már mindenüket eladták még a következő száz év hulladékjogukat is.
teuton
@Freewolf: A naci intelligencia megszolalt ismet!
teuton
@Csizmás Kond: MO is eladta magat Pakssal, de csak a jövöre nezve, ami most meg mozdithato, azt szetlopjak! A feketeleves majd akkor jön, amikor elapadnak az unios penzforrasok... Nemcsak hogy nem lesz mit lenyulni, de a köznepnek sem fog semmi csurranni!
Szókrakész
A Calais-t, a bolgár, spanyol, USA, izraeli kerítést miért nem említi a bunkója?
Már megint ez a magyarellenes erőlködés, ha valakik bénák mindenhez, kivéve a kölcsönök nem visszafizetésével hülyére venni Európát és aztán zsarolni őket.
Most attól félnek a görögök, hogy a határzárral oda a zsarolópotenciáljuk és akkor majd törleszteni is kell.
Desischado
A bunkó majomparádé okosnak akarja magát feltüntetni, pedig egy műveletlen bunkó tahó! A diplomáciához nem konyít egy hangyabolhányit sem! Jobban tenné, ha befogná a lepcses ólajtó száját! Szégyen, hogy ez a majom miniszter!
Freewolf
@teuton: A magadfajta liberálfasisztának még az intelligencia árnyéka is luxus! Ezért marad mind buta tök!
Egyébként ezzel a dumával nő rokonaidnál próbálkozz!
kutyahűség
(Szíjjártó festeti a haját?) Megint kioszt. Röhej a köbön.
cs.n.
"több internetes hírportál szerint – úgy nyilatkozott:" nem akarunk vérontást, nem akarunk egy újabb Magyarországot."
Petike lökjé' mán egy linket egy ilyenre, akár görög is jöhet. Az angol nyelvű hírportálok cikkeiben nem találtam Magyarországra való hivatkozást. Köszi.
Csizmás Kond
@teuton: ...mert szerinted MO egy atomerőmű árát éri...komoly felkészítésben lehetett részed...
teuton
@Freewolf: A stilusodhoz nem erezskedem le, mert olyan melyre nem lehet. Tartsd meg ezt a magadfajtadnak meg a csaladodnak.
teuton
@Csizmás Kond: MO egy atomerömüvet sem er... Ill. talan er, olyant mint Fukushima.
Csizmás Kond
@teuton: Azt hiszem itt a vége...ennyire agyalágyult balfékkel mint te ritkán találkozni.
Freewolf
@Csizmás Kond: Ritka hülye egy alak és büszke rá!
Freewolf
@Csizmás Kond: Na ja! Liberál ökör!
Butautáló
@Csizmás Kond: @Freewolf: Zsepi legyen ám kéznél a nagy egymást szopkodásban!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.