A Fidesz újabb ellenzéki korrupciós botránynak tartja, hogy Gyurcsány Ferenc DK-elnök cége, az Altus Zrt. ismét elnyert egy európai uniós megbízást. A kormánypárt szerint az ügyben lépnie kell az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF).

Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP) képviselő keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, "mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ennek a korrupciós ügysorozatnak vége legyen".

Közölte: az OLAF pénteken egy szakmai tanácskozást rendez Budapesten, ezen a magyar kormány képviselője az OLAF vezető tisztségviselőinek jelenlétében felhívja majd a hivatal figyelmét az ügyre, és kéri, hogy tegyék meg a szükséges tisztázó lépéseket.

Ugyanis – fogalmazott a politikus – az Európai Bizottság regionális fejlesztésekért és várospolitikáért felelős főigazgatósága "az OLAF szeme láttára" hoz olyan közbeszerzési döntéseket, amelyek az unió jogszabályaival ellentétesek, a szigorú összeférhetetlenségi szabályokra fittyet hánynak, és lehetővé teszik a burkolt pártfinanszírozást.

A Fidesz EP-képviselője szerint a magyar ellenzék "tele van korrupciós ügyekkel", és ezek sorát gyarapítja, hogy a korábbi kormányfő cége "újabb 120 millió forintot kaszálhat" az EU-tól. Az Index írt arról kedden, hogy ismét elnyert egy brüsszeli pályázatot az Altus Zrt., amely ezúttal a lengyel fejlesztéspolitikát vizsgálhatja 120 millió forintért.

Deutsch Tamás emlékeztetett: az Altus vezette konzorcium egy 1,5 milliárd forintos keretmegbízást kapott az Európai Bizottságtól, és ennek részeként most már két konkrét szerződése is van a vállalatnak 240-250 millió forint értékben.

Hozzátette, a hatályos uniós előírások alapján – a politikai összeférhetetlenségi szabályok miatt – Gyurcsány Ferenc cége nem is indulhatott volna ilyen közbeszerzésen.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toby
De édi-bédi ez a koszos dajcs !

"A Fidesz EP-képviselője szerint a magyar ellenzék "tele van korrupciós ügyekkel"..."

- Ki van hatalmon( pardon: uralkodik ! ) - te görény ?
- Kik osztják le a Nagy Pénzt - te görény ?
Hát akkor...?
Toby
De édi-bédi ez a koszos dajcs !

"A Fidesz EP-képviselője szerint a magyar ellenzék "tele van korrupciós ügyekkel"..."

- Ki van hatalmon( pardon: uralkodik ! ) - te görény ?
- Kik osztják le a Nagy Pénzt - te görény ?
Hát akkor...?
Jankó123
Jellemző a henyékre, hogy mindíg a dolgozó emberek zsebében kotorásznak.
:-)))
human
Mondhatnánk, hogy a fagyi visszanyal, de míg Gyurcsány cége 100 milliót keres, addig Ráhelke kis Tiborcával és a Mészáros milliárdokat. Mészáros Lőrincznek évi 1 milliárdos osztaléka van. Mondom, ez csak a kivett nyereség.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.