A Népszabadság úgy tudja, komoly bizonyítékok mutatnak arra, hogy a Magyar Nemzeti Hadsereg november 22-én lefogott két aktivistája valóban merényletet akart elkövetni Orbán Viktor miniszterelnök ellen.

A hatóságok ugyanakkor nem árultak el részletek a bizonyítékokról a nyomozás érdekeire hivatkozva. A baloldali lap úgy tudja egy Orbán Viktor környékén élő lakótól, hogy tapasztalatuk szerint a kormányfő lakhelyénél nincs nyoma megerősített védelemnek.

Információink szerint az állítólagos merénylet tervezett időpontjában a terrorelhárítók – a TEK megfogalmazása szerint – jó előre „kimenekítették" Orbán Viktort onnan, ahol az előzetes információk alapján lecsaptak volna rá a támadói.

- a "jó előre" itt a Népszabadság szerint azt jelenti, hogy "mielőtt a gyanúsítottak elindultak volna". A TEK-nél állítólag nem akarták kockáztatni, hogy fegyverekkel hosszú ideig furikázzanak a városban. A gyanúsítottak ugyanakkor a rajtaütés során ellenállást is tanúsíthattak. A házkutatás során kerülhettek elő az elszántságról tanúskodó bizonyítékok.

A Magyar Nemzeti Hadsereg egy 15-20 fős szélsőséges csoport, melyet a párizsi terrormerényletek óta fokozott megfigyelés alatt tartanak, a merénylettervről is így értesülhettek a szolgálatok.

Pintér Sándor az akció után tartott egyik sajtótájékoztatóján idézett a két férfi beszélgetéseiből, akik például „egy ólomgolyó a fejbe” alapon győzték volna meg a kormányt, hogy adja át a hatalmat. A Szálasi Ferencet mártírként emlegető és gyakran idéző szélsőségesek emellett úgy vélték: „Azok, akik ma a törvényeket hozzák, birkák, buták, közönséges bűnözők, hazaárulók és kivégzendők.”

Az már a bíróság előtt derül ki, hogy ezek a lehallgatások mire lesznek elegendők.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
Emlékszik még valaki az 1998-as "megfigyelési ügyre"??? OV dossziéjában levő dokumentumok azóta is titkosak!
Állítólag volt (van?) olyan titok szolga, aki megnézhette ezeket az A4-eslapokat, de nem látott semmit! Olyan tintával írták, amelyet nem lehet semmivel láthatóvá tenni!!!
Csak a Tompika látta leírva az édesanyja nevét rajtuk, és erről sírva tartott sajtótájékoztatót!!!
mariaberta
Le van sz, ennél nagyobb bánat, Elhunyt Benkó Sándor
kkalman
Kamu hír, hogy Orbánból mártírt csináljanak. Ha igaz lenne, nem vártak volna a bejelentéssel három hetet, hanem még aznap, ahogy elfogták ezt a két szerencsétlen hülyét, világgá kürtölték volna, és a királyi TV még mindig ezt szajkózná. Ennyi ideig tartott, hogy kitalálják, hogy lehetne ennek a két nagyon idiótának a balfácánságát a saját hasznukra fordítani.
kutyahűség
Szamárság. Ki akarna merényletet elkövetni egy olyan emberrel szemben, akit már csak a koponyavarratok tartanak össze? Nézd csak meg az arcát! Pszichiáter haver mondta, hogy ránézésre csak pár hónapja van hátra, ha addig teljesen meg nem bolondul.Teli van elmegyógyszerekkel, szét van csúszva, fel van fújódva és el van mázgálva az összes vonása. Ha ez igaz, akkor ugyan minek akarna ilyen ember miatt bárki is börtönben ülni?
mariaberta
@kutyahűség: nem lehetne ezeket a varratokat kiszedni, hogy még az se tartsa össze amit nem kell?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.