Bajcsy-Zsilinszky Kórház

Posted by Gyurcsány Ferenc on Tuesday, December 15, 2015

A 2018-as választásokra elkészíti az egészségügyre vonatkozó ajánlásait a Demokratikus Koalíció (DK); Gyurcsány Ferenc pártelnök erről a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetnél tartott keddi sajtótájékoztatóján beszélt, mielőtt meglátogatta az intézményt.

A Demokratikus Koalíció képviselői kedden és szerdán budapesti kórházakba látogatnak, hogy "felmérjék az intézmények helyzetét". A DK egészségügyre vonatkozó programjának kialakításához pártja képviselői kórházvezetőkkel konzultálnak majd a következő hetekben – közölte Gyurcsány Ferenc, aki a végső programot február végére ígérte.

Mint mondta, az egészségügyben mára minden szakma hiányszakma lett, naponta három orvos és két nővér hagyja ott munkahelyét, összességében pedig 500-600 milliárd forint hiányzik az ágazatból. Gyurcsány Ferenc a lehetséges elmozdulási irányok között említette, hogy a szociális járulékból 150-180 milliárd forintot kizárólag az oktatásban és az egészségügyben lehetne felhasználni.

Hangsúlyozta továbbá: nem lehet egyösszegű, nagymértékű béremelést ígérni, de évente 10-15 százalékos, ütemezett bérfejlesztést igen. Át kell alakítani a szakképzést, és a társadalombiztosításon belül egy úgynevezett "tb extrát" kellene bevezetni. Utóbbi kapcsán azt mondta, aki hajlandó több tb-járulékot fizetni, az kaphasson magasabb minőségű ellátást az állami rendszerben. Gyurcsány Ferenc kijelentette, hogy a 2008-as, "szociálisnak hazudott népszavazás óta az egészségügy abban a hazugságcsapdában vergődik, amit az akkori ellenzék, a mai kormánypárt előállított". "Padlón van az egészségügy" – jelentette ki a DK elnöke.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a nap folyamán a parlamentben egy interpellációra válaszolva az egészségügyről azt mondta: a szocialisták a privatizációval sodorták veszélybe a kórházakban dolgozók állását, rendszerszintű megoldás helyett pedig csak távol akarták tartani a betegeket a kórházaktól, például a vizitdíjjal. Kormányzásuk alatt forráskivonás, míg azóta csak forrásbővítés volt – hangsúlyozta, hozzátéve: velük szemben a jelenlegi kabinet fizetéseket is emel, ahogy azt a nemzeti össztermék növekedése lehetővé teszi, de pluszforrások is rendelkezésre állnak, például a műszakpótlékok fedezésére.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Az egészségügyben akkora a baj, hogy ezek a polikai ígéretek olyanok mint halottnak a csók. Ha azonnal nem avatkoznak be, nem lesz akinek megemeljék a bérét, mert a nem borravalós szakmákban az orvosok (akik legalább 10 évet tanultak az érettségi után) menekülnek mert a hidegvízrevalót nem keresik meg (pl patológusok). A kórházi beszállítóik csődbe mennek, a betegek meg meghalnak, a fiatalok elmennek. Lassan egymásnak fognak magyarázni a politikusok.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
coni
Az egészségügyben akkora a baj, hogy ezek a polikai ígéretek olyanok mint halottnak a csók. Ha azonnal nem avatkoznak be, nem lesz akinek megemeljék a bérét, mert a nem borravalós szakmákban az orvosok (akik legalább 10 évet tanultak az érettségi után) menekülnek mert a hidegvízrevalót nem keresik meg (pl patológusok). A kórházi beszállítóik csődbe mennek, a betegek meg meghalnak, a fiatalok elmennek. Lassan egymásnak fognak magyarázni a politikusok.
cacus
Lárifári kaptatok esélyt ti is de elqrtátok!!!
prime777
Feri gyere vissza és rakd rendbe ezt az egész elqrt országot!:p
vukkocska
@cacus: jaj, tévedésből a válasz helyett a tetsziket nyomtam meg. Tudod, az amnézia keserű betegség, mert az ember szembesül azzal, hogy mit felejt el. 2002-ben az első lépése volt a kormánynak, hogy az egészségügyi dolgozók kaptak 50 %-os béremelést. Igaz, ebbe majdnem belepusztult az ország, mert Medgyessy akkor úgy ítélte meg, hogy a választási ígéreteket az első hónapban kell teljesíteni. Az egészségügy évtizedek óta rossz helyzetben van, ezért is gondolta úgy az akkori egészségügyi kormányzat, hogy a 300 forintos vizitdíjjal lehet segíteni, ez nem akkora nagy terhelés, de lényeges javulást lehet ezzel elérni. Főleg a háziorvosok és a szakrendelések területén. Populista módon ezt a fideszesek egy öt milliárdba kerülő népszavazással megfúratta. Azóta már többször vissza-vissza tért, hogy esetleg ezt valahogy vissza kellene cserkészni. Ezért döntött arról, hogy akinek pénze van, és nem akar várni például egy csípő-műtétre 5-6 évet, az megvásárolhatja magának az előjogot. Ezt megint csak azok tudják megtenni, akiknek erre megfelelő fedezetük van. Az is egy - sajnos - bevált gyakorlat, hogy magánbetegként, magántarifával közkórházakban, munkaidőben műtenek privát pácienseket. Érdekes, pénzért van műtő és minden ami ahhoz kell. Még sorolhatnám. Az tény, hogy sem a János kórház, sem a Bajcsy, sem a Merényi nem nézett ki úgy 2010-ben, mint ahogy most. Még számos kórház siralmas állapotban van, veszélyeztetve vannak a betegek azzal, hogy az orvosok és szakasszisztensek, nővérek naponta hagyják el az országot. Persze, akinek pénze van, őt nem érinti. Pláne azokat a felső vezetőket, akiket kiemelt kórházban pénz nélkül "körbenyalnak".
prime777
@vukkocska: Bravo!
Tökéletesen leírtál mindent!
wagabund
A 2018-as választásokra elkészíti az egészségügyre vonatkozó ajánlásait a Demokratikus Koalíció (DK);

és addig mi lesz?
36
Gyurcsány F. Öszödi beszéd, részlet.
"Persze hogy bonyolult az egészségügynek a dolga. De hát, amelyikünk bemegy egy egészségügyi intézménybe, tudja, hogy hazugságok sokaságára épül." "Az az igazi botrány, hogy akiről a Laci beszél, az ő cigány embereinek, annak tized olyan jó minőségű egészségügyi szolgáltatás jut, mint nekem. És mióta az anyám, anyámnak a nevét ismerik Pápán, Gyurcsány Katusnak hívják, azóta neki is jobb jut, a kurva életbe! Nem tudta hogy mi történt. Megjavult az egészségügyi rendszer fiam? Mondom: Egy lószart mama! Az az igazság, hogy fölismerik a nevedet."

Na, de ha ezt már 2006-ban is tudta, akkor miért nem változtattak rajta?
2010 óta, meg csak fokozódott a baj. Stadionról lehet beszélni. Arról hogy világelsők vagyunk a rák és a szív és érrendszeri halálokban, arról nem.
justhpeter
Fletó is nyugodtan kísérje el Orbánt a térerőhiányba. Mindketten oda valók.
vukkocska
@wagabund: erre csak a mélyen tisztelt Orbán kormány tud válaszolni. Csak reménykedhetünk, hogy túléljük.
vitriol
@wagabund: hogy velünk mi lesz, az a kormányt hidegen hagyja, mert nekik van VIP kórházuk.
terlasz
@cacus: Igaz, de 2002-ben megmondta egy ismert politológus, hogy jobbról nem fogják hagyni nekik rendbe hozni az ország helyzetét. Keresztbe is feküdtek rendesen, mert nem az ország sikere számít, hanem Orbáné, amit az ellenfél sikertelensége biztosít számára. Mi csak hülye szavazónak kellünk a látszatdemokráciához.
kamazuka
Mekkora forrás kivonást is eszközöltek annó Frenkie idejében?
200 milliárd?
Vizual
36: Tudod az értve olvasás. Mert bár a FIDESZ lealázta az oktatást is, de világos, hogy ők akadályozták meg az egészségügy reformját. És látható, hogy mi történik. Leépitik a korházakat, pénzt nem adnak nekik és nővérek már eljutottak oda, hogy otthagyják az állásaikat a korházakat. És szokjátok meg a DK-t és Gyurcsányt. Mert szerintem ezzel az egyetlen nyilt vitán a földbe döngölt Orbán malmára hajtjátok a vizet. Gyurcsánytól fél egyedül, mert intelektusa magasan Orbán felett áll. Gondolkozzatok ! @Horizont: Nem Gyurcsány csak a felelős az eü leépüléséért !
Vizual
@justhpeter: Lassan befejezhetitek, hogy Gyurcsányt Orbánhoz hasonlítjátok.
wagabund
@vukkocska: @vitriol: valahogy ezt szerettem volna kérdezni...

a háromszáz forintos vizitdíj más néven történő bevezetésével akár a csatazaj is elülhetne...én , és még sokan a pleb'sből meg elhinnénk, hogy milen jót tettek velünk...de még ezt sem teszik...

miért?
wagabund
@Vizual: Gyurcsány jót akart, csak akik körülötte segítették a munkáját, azok tettek róla, hogy ne sikerüljön...
a nép le van szarva jelszóval...
karma1
@prime777: Bizony, mindkettotok meglatasa egyforman tokeletes: a fide$$ a vilagon semmi mast nem csinalt ellenzekben sem, csak mindent megfurt, amit a kormanyzo part javasolt annakidejen, es Gyurcsany megengedte ezt, mert maximalisan fair volt, mindent demokratikusan akart intezni, ahogy azt igerte. Amikor viszont a fide$$ kormanyra kerult, MINDENT atvett, amit Gyurcsany akart bevezetni, es a sajatjakent probalta meg eladni, de egeszen mas szandekkal, mint azt Gyurcsany tette volna.
karma1
@wagabund: 6.13-ra: Mert a fide$$ propaganda teljes gozzel azon dolgozik most, hogy milyen cimen tudnak lenyulni azt a 300 forintot is, de az egeszsegugybol - ha egyszer belekerul a rendszerbe a love - , akkor nagyon nehezen lehet belole kivenni a zset, tehat marad az a megoldas, hogy eleve nem is adnak az egeszsegugynek semmifele penzt, oszt jonapot.
Vizual
@Horizont: Nem is úgy értettem és nem ezt válaszoltam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.