Étel osztott a Demokratikus Koalíció Budapesten, a Blaha Lujza téren, ahogy arról korábban már mutattunk fotót. A DK elnöke a párt hagyományos csomagosztása előtte arról beszélt, nem jó olyan országban élni, ahol a kormány nem hallja meg a szegénységben élő emberek hangját, ahol ekkora különbség van a "nincsben élők" és a gazdagok között, mint Magyarországon.

Gyurcsány Ferenc azt is mondta, ez a fajta segítség csak "egy korty víz és pár fogás étel az éhezőknek", nem lehet vele megoldani a problémát, de muszáj átélni azoknak az embereknek a szenvedését, akik már órák óta várják a ételcsomagokat. Ellenzékben ennél sokkal nem tehet az ember – tette hozzá.

Gyurcsány az éhezőknek: lesz még jobb Magyarország

Gyurcsány, utalva a miniszterelnök vasárnap, a Fidesz-kongresszuson elmondott beszédére, azt mondta, az ételért sorba álló emberek nem látják a felemelkedést és a sikeres országot.

Akik a tűz közelében vannak, azok gazdagodnak, azoknak jól megy

- fogalmazott, hozzátéve, akik pedig kisodródtak az élet peremére, azok szenvednek és segítő kezet keresnek. Megjegyezte, még azoknak is nehéz, akiknek munkájuk van, vidéken 80-100 ezer forintot keresnek az emberek, ennyi pénzből pedig nehéz a felemelkedés és a fiatalok támogatása.

A DK elnöke azt szeretné – fogalmazott –, ha olyan kormánya lenne az országnak, amely érti, hogy van felelősségünk egymás iránt, "és nem csak akkor vagyunk egy nemzet, amikor a Himnuszt énekeljük". Ha feleannyi szolidaritást és szimpátiát érezne a kormány és a miniszterelnök ezekért az emberekért, mint amilyen hévvel védi a sajátjait, akkor ebből egy jobb ország lenne – hangsúlyozta.

Gyurcsány Ferenc azt üzente, lesz még jobb Magyarország, lesz még olyan köztársaság, amely nemcsak díszeiben mutatja önmagát, hanem mindennapi cselekedeteiben is.

A DK ezer csomagot állított össze tartós élelmiszerekből. A Blaha Lujza téren hosszú sorban álltak az emberek, hogy kapjanak belőle.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
@EcsiAntal: Húha,ez komoly,vagy Grazból segítettek egy kicsit?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
@1magyar: Itt még a magyar is elmenekült, nem hogy a migráns itt maradt volna !
1magyar
@nyanya001: Ez 25 év politikai eredménye.
nyanya001
Ennek az Ecsinek az aprózás a vezérhangyája.
Annyi esze van mint egy marék molylepkének.
nyanya001
@1magyar: De legfőképpen az elmúlt 5 és alatt.
eugen4402
@Szókrakész: Tegnap16:07
Kérdezted, miért mindig csak Bp.-en vannak ilyen kajaosztó dzsemborik.
Egy kivételről tudok: Szombathelyen már több éves hagyomány az ilyen akció, de valami különös véletlen folytán ott az MSZP szervezi, és rendezi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.