Minimum kétéves folyamatos munka után lehet majd csak igényelni a háromgyermekesek támogatását szolgáló kétszer tízmillió forintot – írta a Magyar Idők.

További feltétel lesz a büntetlen előélet és a visszamenőlegesen két év folyamatos társadalombiztosítási jogviszony igazolása. A lap szerint emellett hitelképesnek is kell lenni ahhoz, hogy a jelentkezők megkapják a pénzt.

A támogatási összeg felhasználását számlákkal kell igazolni, de lehetőség lesz előlegszámla benyújtására is, vagyis részletekben is el lehet számolni a felhasznált összeget.

A kétgyermekes családok is felvehetik a családtámogatási kedvezményt akkor, ha vállalják, hogy 10 éven belül vállalnak egy harmadik gyermeket is. Ugyanakkor azok az egyedülálló szülők is részesülhetnek a támogatásban, akik maguk nevelnek már három gyermeket. Viszont ha valaki két gyermeket nevel egyedül, a harmadik vállalása esetén csak akkor élhet a kedvezménnyel, ha házasságot köt, és az újabb baba már családban születik. Az örökbe fogadott gyerekekre is ugyanazok a feltételek vonatkoznak, mint a vér szerintiekre.

A családoknak, akik önhibájukon kívül mégsem tudtak harmadik gyermeket vállalni, a már felvett 10 millió forintos támogatást arányosan kell visszafizetni: a két gyermek esetén járó 2,6 millió forintot levonva, 7,4 millió forintot kell visszaadni az államnak. Akik viszont csak "meggondolják magukat", büntető kamatra számíthatnak majd.

Az új otthonteremtési rendszerben a támogatás csak akkor jár, ha a vásárolt lakás alapterülete legalább annyi négyzetméter, mint a családban élő gyermekek száma hússzal szorozva. Ház vásárlásánál már harminc négyzetméterrel kell szorozni, vagyis itt legalább kilencven négyzetméter alapterületű kell hogy legyen az ingatlan.

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Az ördög a részletekben rejtőzködik, a részletek meg a rendelkezésre álló pénzhez fognak igazodni. (meg ki tudja mihez). Azért akik most belelkesültek, még várjanak egy picit, mert lehet, rá sem fognak ismerni húsvétkor a karácsonyi ajándékukra. Igaz ezzel is lehet naivéknál segíteni a család gyarapodását.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
enslaved
@Horizont: " Azért gondolj abba bele, hogy odaadnak egy lényegében nincstelen családnak 10 milliót lakásvásárlásra." Éppen azt akartam ezzel érzékeltetni, hogy mi lenne akkor, ha...Nem azt, hogy adnak is.
enslaved
@Horizont: Én is tovább léptem 18:16 - kor...Viszont az utolsó mondatom is elég egyértelmű ott. Azt meg eldönteni, ki a becsületes nincstelen, és ki nem, ki hogyan jutott el odáig, nem igazán lehetséges. A másik probléma pedig az lenne ezzel, hogy sokszor egy két gyerekes család is küzd gondokkal, és joggal háborodhatnának fel, hogy ők miért nem kapnak ennyit. Ez az egész egy marhaság.
1magyar
@Horizont: Bizony, az albérlet árát jobb lenne ha törleszthetnék a saját lakásba.
Mézike
@enslaved: Persze , mert a lakás csak kezdő lökés lenne...
enslaved
@Mézike: Igen, a még nagyobb eladósodásukhoz...
Mézike
@enslaved: Miért lennének eladósodva?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.