A fővárosi önkormányzat összesen 300 millió euró értékben kötött két hitelszerződést az Európai Beruházási Bankkal (EIB). A megállapodást Tarlós István főpolgármester megbízásából Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes és Baranyay László, az EIB alelnöke írta alá kedden a városházán.

Az egyik hitelkeret-megállapodás 200 millió eurót biztosít közlekedési beruházásokra, a másik alapján pedig 100 millió euró hitelforrás áll rendelkezésre egyéb ágazati, városfejlesztési projektekre.

Bagdy Gábor az aláírást követően elmondta, a következő európai uniós fejlesztési ciklusban az EU-s és a kormányzati támogatások mellett kiemelkedő szerepe van ennek a megállapodásnak, amelyen keresztül a főváros "saját forrásait tudja megmozgatni", és amely lehetőséget ad arra, hogy Budapest fejlődésének lendülete megmaradjon.

Baranyay László közölte, a két hitel hosszú lejáratú, 30 éves, illetve 25 éves futamidejű.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Most adósítják el a fővárosiakat. Holnaptól zokoghatnak !
agnes200
Eddig meg csak azt hallottuk, hogy az előző kormány / Demszky hogy eladósította az országot / Budapestet, és ezen pörögtek, meg hogy nekünk ne diktáljanak feltételeket a külföldi bankok... Erre felveszünk Putyintól egy giga hitelt a Paks II-re, és eladósítják Budapestet is. Gratulálok. Pont hiányzott.

Inkább ne adtak volna Vajnának meg a többi csókosnak, és akkor lenne magyar banki forrás az ilyen beruházásokra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.