"Az egész oktatási rendszert látjuk most már veszélyben! Kaotikussá vált minden! Bizonytalanság, elkeseredettség, sokszor apátia uralkodik a tanári szobákban" – ezekkel a sorokkal fordult nyílt levélben a kormányhoz a miskolci Herman Ottó Gimnázium.

A teljes terjedelmében a boon.hu-n közölt levélben a pedagógusok számon kérik például azt, hogy a sok átszervezés miatt már fogalmuk sincs ki az iskolájuk üzemeltetője:

Az önkormányzat, vagy annak egy cége? Valamelyik minisztérium, az Oktatási Hivatal, a POK…? A sok bába között elveszett a gyerek! A GYEREK, merthogy az egésznek róluk kellene szólnia!!! De nem ez történik!

Később továbbsorolják az általuk problémásnak tartott területeket: a folyamatosan változó alaptanterveket, a kísérleti tankönyveket, a nemzetközi felméréseken rosszul teljesítő diákok ügyét, az érettségi követelmények változását. Azt is kiemelik, van olyan gyerek, aki iskolai pályafutása alatt 6-8 újításhullámot is elszenved, a tanárokkal együtt. Közben pedig a pedagógusi munkát érő folyamatos plusz terhek miatt már el sem tudják látni rendesen a valóban fontos feladataikat:

Munkánk minden pillanatát folyamatos ellenőrzés alatt akarják tartani, mintha nem épp a mi munkánk szólna arról, hogy folyamatosan egy osztálynyi gyerek ellenőrzi (természetesen a szülőkkel együtt)! (...) Dokumentumok, papírok, elektronikus adatszolgáltatás… És mikor taníthatunk végre??? Vagy éppen az a cél, hogy a felnövekvő generáció már kérdezni se tudjon?

Soraikat azzal zárták:

Szeretnénk a felnövekvő generációkat jól felkészíteni az élet kihívásaira, hogy képesek legyenek megfelelni a kor követelményeinek! Vegyék ezt segélykiáltásnak, kérjük a felettes szervek és a társadalom támogatását, segítségét!

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

solidedge
A kormány komolyan veszi a kritikákat. Első lépésben felszámolja a Herman Ottó Gimnáziumot.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Toby
@Desischado: Nem szokásom, de most ellent kell, hogy mondjak neked, van tanár ismerősöm egy házaspár, középsuliban tanítanak, tőlük tudom, hogy 25 év alatt ekkora hányadék még nem volt az oktatás, mint jelenleg és nem csak a fizetésekről van szó ( amúgy is szolidan élnek két gyerekkel ) hanem a teljes oktatási rendszerről. Ami a fizetést illeti, plusz órákat tartanak esténként a leendő "államtitkároknak és helyetteseiknek" a jövő l.simonjainak és lézereinek, kósáinak, mert olyan sötétek, mint a Fekete Lyuk ! Korán mennek, későn jönnek, van, amikor már 14-kor itthon vannak, óraütemezéstől függ, aztán érettségi előtt meg kell küzdeni a korrupcióra erősen hajlamos szülőkkel, több is volt olyan szülő, aki a lakásukon kereste fel őket és tett ajánlatot hatszemközt, ha brutálisan ostoba kislánya átmegy az érettségin, ez az apuka konkrétan az egyik megyei kamara vezető tisztségviselője. Kívülről kissé másként fest a dolog, mint közelebbről megismerni a témát.
Toby
@karma1: Nálam a következő:

Start menű - cmd - enter - bead egy kis ablakot, melyben megjelenik ismét a cmd beírás és erre a mezőre egy katt - bead egy fekete hátterű ablakor, várakozó (villogó) kötőjellel, ide kell beírni ( ezt sajnos kifelejtettem, bocsi ) hogy "regedit" (idézőjelek nélkül) újra enter és akkor adja be többek között a "current version"-t - katt a Current versiónra, és bead egy legördülő felsorolást - kikeresed a Windows-t, erre ismét katt, majd az újabb legördülőből kikeresed a " run "-t és a jobb mezőben találod a futó öszetevőket !
A "regedit" kimaradt, még egyyszer bocsi, fejből írtam, de azután ellenőriztem.
karma1
@Toby: Koszonom szepen, Kedves, vegiglepkedem,... (Pedig ha tudnad, hogy milyen lassan megy ez egy festett szoke nonek!?...:o))))
glorianna
Volt szerencsém több ország számos iskoláját megismerni, tanulóként, tanárként, szülőként, nagymamaként - van egy lényeges különbség a magyar és az összes többi között: mindenütt máshol a tanuló fejlődése és érdeke az elsődleges, minden egyéb ennek van alárendelve. Ha beleolvastok az aktuálisan érvényes közoktatási törvénybe, netán némi közvetlen tapasztalatot szereztek valamilyen közoktatási intézményben, láthatjátok: nálunk a gyerek a csak zavaró tényező az oktatási rendszerben. Meglátásom szerint innen ered minden probléma.
Desischado
@Toby: @Toby: Nem kétlem, hogy igazad van, tudom, hogy gallyra vágták az oktatást. Én ilyen közelről nem látok bele, de nekem igazam van, miért nem csinálnak valamit? Ha birka módra tűrik, amit csinál velük - és velünk is, - ez a maffia banda, csak annál inkább vérszemet kapnak!
Egyébként meg nyugodtan mondj csak ellent, nincs azzal semmi baj, ha nem egyezik a véleményünk, megbeszéljük, és kész. Minél többen osztjuk meg egymással amit gondolunk, annál jobb, mert így ki tudjuk cserélni a tapasztalatainkat. És amíg a tisztelet, a rokonszenv meg van, addig semmi baj! (mosolyog)

Egyébként ez a cmd engem is izgat, de nekem a fekete ablakban nem jelent meg, és kattintani sem tudok rá. Valamit rosszul csinálok? Mondjuk, én a start menü kis ablakába - odalent - írtam be a cmd-ét, és így kidobta, de utána az van, amit írtam.
vonotok
@Toby: Elnézést kérek. Egy Féreg. Ez lesz a jobb megszólítás.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.