A Pedagógusok Sztrájkbizottsága péntek délután még tárgyal Balog Zoltán emberminiszterrel, de mindenképpen sor kerül a szombati tüntetésre – írja a Budapest Beacon. Kialakult a demonstráció napirendje is.

Nyolc órakor kezdődik a gyülekezés a Jászai Mari téren, a beszédekre 11 órakor kerül sor a Kossuth téren.

Fölszólal Varga Andrea, az Autonóm Területi Szakszervezet (ATSZ) elnöke, Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének (BDDSZ) elnöke, Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára, a fekete ruhás nővérként elhíresült Sándor Mária a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaságtól (MMECT), valamint Csóti Csaba, a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezetének (KKDSZ) alelnöke.

Ezután levetítenek egy rövidfilmet, és a következő szónokok felsorolják a sztrájkbizottság 25 pontos követeléslistáját. Pukli István, a zuglói Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanára, Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) elnöke, Dávid Gyula Márton diák, Fazakas Gergely szülő is szólnak a tüntetés második felében. A konklúziót Galló Istvánné, a PSZ elnöke vonja le fél egy körül.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Alzheimer Fauna
Haragszom a KisGére. Nagyon. Eddig is a bögyömben volt, de most nagyon kihúzta a gyufát. Az utolsó csepp, a farsang volt. A húgom iskolai farsangja. Nagyon készült rá a kis gombóc. Miután attól, hogy kisgének öltözzön - a csekély anyagszükséglet ellenére - anya mereven elzárkózott, kitalálta, hogy akkor ő, dezoxiribonukleinsav akar lenni, de erről szerencsére anyával sikerült lebeszélnünk. A következő ötlete a "kísérleti egér" volt, és mivel ezt kivitelezhetőnek gondoltuk, rábólintottunk. Aztán skiccek, tervezés, szabás, varrás... igazítás és igazítás meg persze igazítás. Mire elkészült a jelmez, büszkék voltunk: jól nézett ki a kis lüke. Farsang után - amit a sulijuk mobiltornatermében (óra előtt kipakolják a padokat, utána meg vissza) tartottak -, feltűnően szótlan volt. Finom puhatolózással megtudtam szomorának okát: kiderült, hogy a KisGé miatt nem csak az osztálytársai és az iskola összes tanulója, hanem a tanárai is mindannyian kísérleti egerek voltak. Eleve. Azzal, meg csak nem vigasztalhattam, hogy a mi iskolánkban is öt tanév óta mindenki az.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
JAJMÁR
"Baromi irritáló, amikor az ember kitalál egy olyan forradalmi dolgot, mint a szarkazmus, aztán amatőrök meggyalázzák."

Christopher Moore: Biff evangéliuma
@verőce21:
Desischado
Hajrá, pedagógusok, mindent bele! Istenem, de boldog lennék, ha sorra csatlakoznának mások is, minden rétegből, és akkor gigantikus tüntetéssel találnák szembe magukat viktor szopkinék!
human
www.youtube.com/watch?v=Oj5uPnohahc&feature=youtu.be
Kedvenc részem: "A közoktatás digitális megújítása is fontos." :D
herczeg0210
Aznap mikor Hofi Gézát temették, volt a fidesz nagy gyűlése a Kossuth téren és utána a propaganda azt híresztelte, hogy egy millióan voltak a téren. Ott nőttem fel, tudom, annyi ember ott soha nem fért el. De ha akkor egymillióan voltak, akkor most is, hiszen tele volt a tér, mert most is vitt magával mindenki még egyet!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.