A 24.hu szerkesztőségébe fújta be a szél azt a levelet, melyben egy kétségbeesett édesanya panaszkodik az oktatás helyzetére – és kéri a miniszterelnök segítségét.

Így indít:

A mi igazgatónk nem áll ki a tanári kar mellett, a mi igazgatónk szakmailag is kifogásolható, ráadásul még helyesírni sem tud, így a félévi bizonyítványok hibásan lettek kinyomtatva (...). (...) van olyan matematika tanár az iskolánkban, akinek főiskolai végzettsége van csak. Ez utóbbi nem volna baj, ha tudná a gimnáziumi anyagot, de sajnos rendszeres, hogy nem sikerül levezetni az órán egy egyenletet, rendszeres, hogy „orbitális baromságokat” mond a gyerekeknek.

Csakhogy a szülő nem meri remélni, hogy a kompetens igazgató úr megoldja a problémát:

Látva, hogy milyen „szakembereket” sikerül felvennie az iskolavezetésnek… (néhány példa: a matematika tanárt már említettem – ja szerinte egyébként a 27 az prím szám…., a kémia tanár klórgázmérgezést okozott, mely miatt több gyermek kórházba került…)…nem sok jóra számíthatunk.

Mint írja, a gyerekek is érzik, hogy baj van, az egyik fia például azt kérdezte majdnem sírva,

Anya, miért akarják elvenni a jövőnket? Én egyetemre akarok menni, nekem tanárok kellenek. Anya én nem akarok iskolát váltani. Jók a tanáraim, de mi lesz ha nem lesz matematika tanárom? Hogy fogok felkészülni az egyetemre?

A helyi problémák mellett ennek az iskolának is meg kell küzdenie az összes többi intézményt sújtó klikesedéssel is:

Mindezek mellett mi is érezzük az országos problémákat. Nincs pénz semmire. Az iskolai mosdók leírhatatlanul mocskosak, büdösek. Sokszor nincs kréta, sok mindenre a szülők dobják össze a pénzt, ezermester apukák szerelnek meg/fel dolgokat (...).

De okos kérdései vannak a másik gyereknek is, azt

kérdezte tegnap, hogy miért fontosabb tantárgy a testnevelés, mint a matematika, hiszen több testnevelés órájuk van, mint matematika és több testnevelés tanár van az iskolában mint matematika tanár.

A szülő azzal zárja, hogy elege van:

Elegem van abból, hogy a jelenlegi oktatási rendszer tönkreteszi a gyermekeimet, elveszi a jövőjüket, elveszi a gyerekkorukat. És elegem van abból, hogy az ország vezetése ahelyett, hogy tenne valamit folyton azt mondja, hogy politikai erő áll a háttérben. Kedves Orbán Viktor, Balog Zoltán, és még sorolhatnám! Mögöttem maximum a gyermekeim állnak.

- zárja sorait az édesanya.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Na ezért lesz Kisvárdán is stadion elvtársak hogy legyen jövőkép a gyerekeknek. Ne menjenek egyetemre elvtársak, mert ott csak a "hülyeséget" hallják elvtársak. Nem kell ide annyi okos gyerek, majd helyettük is mi fogunk okoskodni elvtársak.
Azért építjük ezt a sok stadiont elvtársak hogy fóóótballozzon az a kurva kölök. Lám a mi dzsudzsink is milyen sokra vitte, egészen Kínáig repítette a világhírnév.

Éljen pártunk és kurmányunk, éljen a csuti g..i elvtárs a magyar sport nagy barátja.

Hajrá Csepel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@eugen4402: A vicces "valószinüségszámitásod" jobb... Most értettem meg miért zárták be az OPNI-t... hiszen az egész ország elemzőstül, mindenestül már tiszta "bolondokháza"... nem?!:)))
wpym
Részben azért, mert az övék már biztosítva van, a többi pedig kit érdekel? (Senkit nem hagyunk az út szélén.)
Másrészt pedig ebben a beteg rendszerben a tanulatlan, kevésbé tanult embereket könnyebb irányítani, üres, demagóg tartalommal maguk mellé állítani.
Eriksson
@eszegfu: Így igaz. Ők azok akik kihúzva magukat egyenes háttal járnak, és mernek nagyokat álmodni is. :)
eszegfu
@Eriksson: Igen, igy is lehet mondani... minden csak Nézőpont (Intézet?!) kérdése...:))
Eriksson
@eszegfu: Utánanéztem néhányuk magasságának :)))

Churchill 1.67
Hitler 1.73
Sztálin 1.68
Lenin 1.65
Napóleon 1.68
Putyin 1.66
eszegfu
@Eriksson: Kösz., nagyon érdekes! Nekem talán gömbölydedsége miatt Churchill magasabbnak tünt, viszont Hitlert a maga 173 cm-vel kisebbnek láttam tisztjeit között, Lenin balzsamozva elég kicsinek tünt( ha ő feküdt ott egyáltalán)...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.