A 24.hu szerkesztőségébe fújta be a szél azt a levelet, melyben egy kétségbeesett édesanya panaszkodik az oktatás helyzetére – és kéri a miniszterelnök segítségét.

Így indít:

A mi igazgatónk nem áll ki a tanári kar mellett, a mi igazgatónk szakmailag is kifogásolható, ráadásul még helyesírni sem tud, így a félévi bizonyítványok hibásan lettek kinyomtatva (...). (...) van olyan matematika tanár az iskolánkban, akinek főiskolai végzettsége van csak. Ez utóbbi nem volna baj, ha tudná a gimnáziumi anyagot, de sajnos rendszeres, hogy nem sikerül levezetni az órán egy egyenletet, rendszeres, hogy „orbitális baromságokat” mond a gyerekeknek.

Csakhogy a szülő nem meri remélni, hogy a kompetens igazgató úr megoldja a problémát:

Látva, hogy milyen „szakembereket” sikerül felvennie az iskolavezetésnek… (néhány példa: a matematika tanárt már említettem – ja szerinte egyébként a 27 az prím szám…., a kémia tanár klórgázmérgezést okozott, mely miatt több gyermek kórházba került…)…nem sok jóra számíthatunk.

Mint írja, a gyerekek is érzik, hogy baj van, az egyik fia például azt kérdezte majdnem sírva,

Anya, miért akarják elvenni a jövőnket? Én egyetemre akarok menni, nekem tanárok kellenek. Anya én nem akarok iskolát váltani. Jók a tanáraim, de mi lesz ha nem lesz matematika tanárom? Hogy fogok felkészülni az egyetemre?

A helyi problémák mellett ennek az iskolának is meg kell küzdenie az összes többi intézményt sújtó klikesedéssel is:

Mindezek mellett mi is érezzük az országos problémákat. Nincs pénz semmire. Az iskolai mosdók leírhatatlanul mocskosak, büdösek. Sokszor nincs kréta, sok mindenre a szülők dobják össze a pénzt, ezermester apukák szerelnek meg/fel dolgokat (...).

De okos kérdései vannak a másik gyereknek is, azt

kérdezte tegnap, hogy miért fontosabb tantárgy a testnevelés, mint a matematika, hiszen több testnevelés órájuk van, mint matematika és több testnevelés tanár van az iskolában mint matematika tanár.

A szülő azzal zárja, hogy elege van:

Elegem van abból, hogy a jelenlegi oktatási rendszer tönkreteszi a gyermekeimet, elveszi a jövőjüket, elveszi a gyerekkorukat. És elegem van abból, hogy az ország vezetése ahelyett, hogy tenne valamit folyton azt mondja, hogy politikai erő áll a háttérben. Kedves Orbán Viktor, Balog Zoltán, és még sorolhatnám! Mögöttem maximum a gyermekeim állnak.

- zárja sorait az édesanya.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Felipe
Na ezért lesz Kisvárdán is stadion elvtársak hogy legyen jövőkép a gyerekeknek. Ne menjenek egyetemre elvtársak, mert ott csak a "hülyeséget" hallják elvtársak. Nem kell ide annyi okos gyerek, majd helyettük is mi fogunk okoskodni elvtársak.
Azért építjük ezt a sok stadiont elvtársak hogy fóóótballozzon az a kurva kölök. Lám a mi dzsudzsink is milyen sokra vitte, egészen Kínáig repítette a világhírnév.

Éljen pártunk és kurmányunk, éljen a csuti g..i elvtárs a magyar sport nagy barátja.

Hajrá Csepel.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Clavigo
CCar ügy...Egyenlőre a kisvasut,,,olimpia,,stadion,,,oszt meg a pályafűtése,,meg a kurv@ @nyja kínja is fontosabb mindennél...Egyébként .is sikert-sikerre halmozunk,..,oszt jó napot.
Dr. Felipe
Na ezért lesz Kisvárdán is stadion elvtársak hogy legyen jövőkép a gyerekeknek. Ne menjenek egyetemre elvtársak, mert ott csak a "hülyeséget" hallják elvtársak. Nem kell ide annyi okos gyerek, majd helyettük is mi fogunk okoskodni elvtársak.
Azért építjük ezt a sok stadiont elvtársak hogy fóóótballozzon az a kurva kölök. Lám a mi dzsudzsink is milyen sokra vitte, egészen Kínáig repítette a világhírnév.

Éljen pártunk és kurmányunk, éljen a csuti g..i elvtárs a magyar sport nagy barátja.

Hajrá Csepel.
eszegfu
@Dr. Felipe: "dzsudzsink" nem a világhirnévre hajtott, hanem hogy a Keletre nyitás "uttörője" lehessen! Ő az első, de már lehet, hogy a Puskás Akadémián edzett gyerekek is sorra mennek utána... Annyi előnyük biztos lesz, hogy 1 fejjel magasabbak a kinaiaknál és vélhetően a lábuk is...
Dr. Felipe
@eszegfu: Akkor te még nem láttál kínai fóóótballistát. Kicsit sárgák, kicsit savanyúk de elég magasak.
Szerintem a japánokkal kevered őket.
Eriksson
Szép dolog, ha egy gyerek többre akarja vinni, mint édesanyja a hat általánosával..
eszegfu
@Dr. Felipe: Igazad lehet... tényleg nem láttam! De valahogy bennem kistermetüekként él minden kinai... ezek szerint tévedtem! Majd legközelebb eltalálom!:))
adrenalink
Te drága gyermek! Ezek mindent ellopnak!!! Te csak énekelj YouTube alk. és/vagy gondolkozz...
adrenalink
@adrenalink: A barackfa dalt akartam belinkeni, csak nem sikerül. Ma kicsit hülye vagyok!:-)
human
Bizony ez nem olyan, mint az államadósság, vagy a foglalkoztatási mutató, amit ki lehet magyarázni. A választók közvetlenül szembesülnek a helyzettel, még a fideszes szavazók is.
Az meg, hogy alkalmatlan haverokat, párttársakat vesznek fel tanárnak pontosan oda vezet, amiről az anyuka is írt. A gyerekek tudása bizonytalan lesz, hisz a tanár is elbizonytalanodik egy egyenletnél, vagy meg sem tudja oldani.
Erről jut eszembe, mikor az M1-en egy idősebb úr élőben oldotta meg az érettségi feladatokat. "A prím szám csak prím számok szorzatával írható fel." És nem vette észre, hogy mekkora emeletes marhaságot mondott. És ilyenek adják át a "tudást"? Ez a diákság ellen elkövetett bűn.
Slade
Hát ez természetesen mind szemen szedett hazugság. A Soros, igen a Soros, Ő bujtotta fel ezt az asszonyt, hogy mocskos rágalomhadjárattal rontson az elbaszott dilettáns barmokból álló elqrmányra.
Desischado
@eszegfu: Kedves Eszegfű, Lee MinHo 187 cm magas! Már az ázsiaiak sem olyan törpicúrok!

Egyébként meg ez a célja a bandának, hogy birkák és jobbágyok nevelődjenek. Az okos ember még el kezden gondolkodni, minő borzalom! űHogy ... de nem írok semmit, mert tiltja a jólneveltségem! Akik a gyerekeink jövőjét eladják, - azok sok más bűnük mellett - hazaárulók!!!
eszegfu
@Desischado: Nem akarok mentegetőzni... csak bennem még mindig az él, amit az általánosban tanultam: az ázsiaiak közül a legnagyobbak is az európai emberek középméretéhez, azaz a 158 cm magassághoz tartoznak. Na ezt kellett volna már elfelejtenem! Ezek után az emberek magasságáról elolvastam több cikket... nagyon érdekesek voltak. 100 évenként az európai ember pl. 11 cm-t, mig az ázsiaiak 6-7 cm-t nőnek, tehát ennyivel magasabbak már az emberek és mindezt az életkörülményeik javulásának okaként jelölik meg a kutatók. Nekem máris megérte, hogy "mellétrafáltam"! A komolyabb téma a gyerekek oktatása... nem akarom elhinni, hogy egy kormány "jobbágyneveldét" csinál! A következő pillanatban pedig ennek ellenkezője ugrik be: Parragh László "tanácsait" követve több szakmunkást kell képezni, ezzel párhuzamosan szükitik az egyetemre jutást. (Nem mintha az egyetemi végzettséggel a gondolkodás képességét is el lehetne érni, de azért általában ezek a fiatalok nemcsak a tantárgyaikról beszélgetnek. O.V. és egyetemi diáktársai is igy kezdték még kollégiumi években!) Sajnos a megoldást nem tudom, nem is az én feladatom, csak azt látom: nem jó irányba megy semmi sem! Az egyes szakmákban dolgozók viszont magukon tapasztalhatják, ezért "lázadnak" a pedagógusok, az egészségügyiek és igy tovább...
Eriksson
@Desischado: @eszegfu: Valahol olvastam, hogy a nagyobb agy a megfelelő működéséhez több energiát kíván.
Namármost ebből következik, hogy a kisnövésű emberek okosabbak, mit a nagynövésűek, mivel a kisnövésű embereknek nem kell annyi energia a létfentartásukhoz. E logika mentén sokkal okosabbak, mint a nagynövésűek.
Nem véletlen, hogy az igazi "Nagymberek" mind kisnövésűek.
Desischado
@eszegfu: "...nem akarom elhinni, hogy egy kormány "jobbágyneveldét" csinál!"
Sajnos, nyugodtan elhiheted, ha az orbánc bandáról van szó. Amúgy meg, aszakembereket meg sem kérdezi ez az aljas banda! Ami pedig az ázsiaiak magasságát illeti, sebaj, ennél nagyobbat sose tévedj! (mosolyog)
eszegfu
@Eriksson: 9:49 Lehet benne "valami"... De azért érdekes nekem az is, hogy a kisnövésü emberek általában valamivel mindig "kompenzálni" akarják magasságukat... nagy autókkal járnak, nagy házuk, keritésük van, mindenből a nagy méretü dolgokat szerzik meg, és u.ugy "nagyléptékü" dolgokban gondolkodnak is... mondjuk Napóleon...
eugen4402
@eszegfu: Na most aztán jól összezavarodtam. Ha az európai népek 100 évente 11 cm-rel magasabbra nőnek, akkor ezer évvel ezelőtti őseink I. István uralkodása idején 110 cm-rel voltak alacsonyabbak nálunk, tehát olyan 50 - 60 - 70 cm "magasak" lehettek. (?) Lovak mekkorák voltak akkoriban? Esetleg komondorokon vágtattak a nagy magyar rónán..?(vö. "kutyagolni"). :-)))
eszegfu
@eugen4402: Logikailag igy is lenne... de ezt a felmérést először 1990 körül csinálták és csak 1870-től nézték, majd ujra vizsgálták 2000-2012 között és tendenciájában ezt tapasztalták. Én is csak most gondoltam át: ha "előemberként" találtak 1-1,5 m magasságu embereket, akkor ma már milyen magasak lennénk?! Valószinüsitik, hogy a civilizácó növekedésével jár együtt a testmagasság növekedése is. De ez is lehet, hogy ez olyan "valószinüsithető" számitás, mint az elemzőké, hogy 2016-ban -- ha jól emlékszem -- akár 4 % is lehet a nettó bér növekedése.:))
eugen4402
@eszegfu: Telitalálat..! A száz évenkénti 11 cm pontosan úgy jöhetett ki, mint a 4%-os bér növekedés. Vagy mint a bolondokházában. "Mennyi 5X5? Első válasz: 30. Második válasz: csütörtök. Harmadik válasz: 25. - Rendben van, hogy jött ki?
- Harmincból kivontam a csütörtököt"...
eszegfu
@eugen4402: A vicces "valószinüségszámitásod" jobb... Most értettem meg miért zárták be az OPNI-t... hiszen az egész ország elemzőstül, mindenestül már tiszta "bolondokháza"... nem?!:)))
wpym
Részben azért, mert az övék már biztosítva van, a többi pedig kit érdekel? (Senkit nem hagyunk az út szélén.)
Másrészt pedig ebben a beteg rendszerben a tanulatlan, kevésbé tanult embereket könnyebb irányítani, üres, demagóg tartalommal maguk mellé állítani.
Eriksson
@eszegfu: Így igaz. Ők azok akik kihúzva magukat egyenes háttal járnak, és mernek nagyokat álmodni is. :)
eszegfu
@Eriksson: Igen, igy is lehet mondani... minden csak Nézőpont (Intézet?!) kérdése...:))
Eriksson
@eszegfu: Utánanéztem néhányuk magasságának :)))

Churchill 1.67
Hitler 1.73
Sztálin 1.68
Lenin 1.65
Napóleon 1.68
Putyin 1.66
eszegfu
@Eriksson: Kösz., nagyon érdekes! Nekem talán gömbölydedsége miatt Churchill magasabbnak tünt, viszont Hitlert a maga 173 cm-vel kisebbnek láttam tisztjeit között, Lenin balzsamozva elég kicsinek tünt( ha ő feküdt ott egyáltalán)...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.