„Ezen a napon a gyermekem nem megy iskolába” – írta be egy szülő ellentmondást nem tűrően fia ellenőrzőjébe, majd az erről szóló képet meg is osztotta a Facebookon. 

Már több mint 15.000 diák vagy szülő jelezte, hogy február 29-én sztrájkolni fog, ezzel csatlakozva a tanárok tiltakozásához a Fidesz-KDNP kormány oktatáspolitikája ellen.

"Tisztelt tanárnő! A gyermekem nem megy iskolába!" – országos sztrájk készül

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vonotok
Sajnálom,hogy már nagyapa vagyok. Három gyermekem van de az biztos, hogy egyiket sem engedtem volna iskolába 29-én.
El kell hinniük, együtt tudjuk elsöpörni ezt a rabló, csaló bandát.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vonotok
Sajnálom,hogy már nagyapa vagyok. Három gyermekem van de az biztos, hogy egyiket sem engedtem volna iskolába 29-én.
El kell hinniük, együtt tudjuk elsöpörni ezt a rabló, csaló bandát.
preparátor
Na ez a dilemma! Ha tanul, hülye lesz, ha kerüli a sulit, hülye marad!
wagabund
@preparátor: sajnos ez a nap legjobb beszólása!

nálad a pont!
Aki Én
@wagabund: Viccnek jó, de farkas még nem érti, hogy ez a nagyszabású kezdeményezés nem ok nélkül jött világra, és a jövőről szól!
preparátor
@Aki Én: Én értem, hogy ez koncepció! Engedelmes rabszolgákat akar a multi és az új uralkodó réteg, nem kell hozzá tudás! Van olyan akinek ez tetszik, de ellenállunk és ennyi!
nevemnick
@vonotok: azt ne sajnáld, hogy nagypapa vagy. Reméljük, hogy most már nem sok idő kell, hogy felálljon a magyar a fotelből... :)
petike
@almalibre: Ajánlom figyelmedbe:

Nem voltam rest és kigyűjtöttem a bruttó és nettó béremet 2010-től 2015-ig. Íme! 40 éve vagyok a pályán, ebből ki lehet következtetni a koromat.
Év Éves bruttó Havi nettó
2010 4225551 Ft 211.662 Ft
2011 4706191 Ft 243.859 Ft
2012 4002597 Ft 212.791 Ft
2013 3431079 Ft 187.279 Ft
2014 3790964 Ft 206.923 Ft
2015 4240646 Ft 235.002 Ft

Innen:propeller.hu/itthon/3192461-visszavagott-orban-egy-tanitono#v1541761
petike
@almalibre: És egyébként látom, te is benyaltad az ordas hazudozását lázárbaloggeciorbánnak. A tanárok a lenézett iskolai fizikai dolgozóknak kérnek béremelést, nem maguknak.
De attól, hogy a magyaridők propagandaújság ezt leírta, nincs kréta, villanykörte, fénymásolópapír. Esetleg fűtés egy-két iskolában.
De tudom, gyurcsánybajnai.
Toby
"Tisztelt tanárnő! A gyermekem nem megy iskolába!"

"Tisztelt Szülő ! Én sem !" - A tanárnő.
Satyala
@almalibre: Hmmm Ez az Infogarm az az oldal, ahova bárki felmehet, és tetszés szerinti grafikonokat gyárthat? Meg a Magyar idők által készített kimutatás? Menjél vissza a hordádhoz, ne ide járj hazudozni!
justhpeter
Nem jó ötlet. mert az emberminiszter Balog majd tanítás nélküli munkanapot ír ki röviddel előtte és ellopja a show-t. Menjen be minden gyerek és minden szülő, mert hisz ezeknek a mai szülőknek sem árt egy kis tanulás.
F_Viktor
@preparátor: Írod:
"Na ez a dilemma! Ha tanul, hülye lesz, ha kerüli a sulit, hülye marad!"

Így is, úgy is hülye marad...
Ma Magyarországon az alul képzett összeszerelők képzése folyik, még a politikailag kiválasztott elit (fityeszes gyerekek) is külföldön tanul, hogy majd rátelepedjen otthon a képzetlen, buta, a párt által átnevelt rabszolgákra.

Ezt régóta látom, ezért nem engedem elsős gyerekemet magyar iskolába!
Desischado
Egyetértek! Ha lenne gyermekem, én sem engedném. Csak így tovább! Ezek csak az erőből értenek!
preparátor
@F_Viktor: Oké! Vigyed máshová, ahol kis merkelt képeznek belőle. Kis kozmopolita hazaútáló képzésre!
celoluyu
Na jó, emberek, most már finoman szólva is tele a hócipőm, hogy egyébként értelmes emberek sem képesek a pártszimpátiájukat átlépve reálisan látni, és/vagy értékelni valamit.
Nem vagyok fideszes, ettől függetlenül a jelenlegi kormány bizonyos lépéseivel egyetértek.
Nem vagyok MSZP-s, ettől függetlenül belátom, hogy hoztak jó intézkedéseket a kormányzásuk alatt.
Viszont azt is gondolom, hogy - főleg azokra a társadalmi rétegekre nézve, akik nem tartoznak a fő szavazóbázisukhoz - sok negatív hatásuk is volt.

Akárhogy is, (többek között) az oktatással súlyos problémák vannak. Nem (csak) a jelenlegi kormány hibájából. De tudjátok mit? Nem is érdekel, kinek a hibája (egyébként szerintem nem is behatárolható). A politikai élet időtlen idők óta egymásra mutogatásól áll. Azzal pedig nem lehet előre jutni. Nem bűnbakokra van szükség. Az oktatási rendszerünk (nagyon apró változtatásoktól eltekintve) pontosan olyan, mint néhány évszázada. A probléma itt van. Magasról teszek rá, ki oldja majd meg, csak oldja meg valaki! Teljes szívemből tudnám támogatni a mostani törekvéseket, ha nem az folyna mindenhonnan, hogy így mocskos balos, úgy mocskos jobbos. A tragédia épp ebben van. Hiába volt szó eredetileg arról, hogy a politika maradjon távol az egésztől, mégis súlyosan belekeveredett. Na ez az, amiből elegem van.
kopeba
Ne menjen iskolába senki az egész tanévben , inkább tüntessenek meg füvezzenek mint a kecskék.
Bercifiu
@F_Viktor: Kell a diplomás állás a fityi szavazóknak.
Bercifiu
@celoluyu: Igazad van, de nem csak meg kell állapítani a hibát, hanem ki is kell javítani.
26 éve mást se hallunk, hogy az oktatás meg az egészségügy szarban van. Ha valamelyik kormány megpróbál változtatni akkor őket szidják. A mai viszonylatban jogosan, mert erőből akarnak változást.
F_Viktor
@Bercifiu: Oktatásban nem volt nagy probléma az elmútnyócévben, tanárok megkapták az 50 százalékos béremelésüket, szabad kezet kaptak tanításban, a tankönyvválasztásban (liberális oktatás).
Gyurcsány egészségügy reformját pedig minden eszközzel meggátolta a fityesz (és az SZDSZ).
petike
@F_Viktor: Pontosan ez a bajom a mostani maffiózókkal. Minden lehetőségük meg volt, hogy jó irányba induljon az ország. A kutyát nem érdekelte volna, hogy nekik is jut bőséggel, amíg az ország dolgai jól mennek.
F_Viktor
@petike: Írod:
"Minden lehetőségük meg volt, hogy jó irányba induljon az ország."

Ahhoz minimális szakismeretre is szükségük lenne.
A fityesz ellenzékben még jól teljesített a 90-es években, Bokrosnak köszönhetően még úgy ahogy elkormányoztak 98-2002 között, de utána az elmútnyócév részükről csakis a hatalom megszerzése volt a cél, onnantól nagy ívben tettek az ország érdekére. Akkor látszott, hogy választások megnyerése után is ezt a politikát fogják folytatni. Természetesen a diktatórikus berendezkedésre, ilyen központosításra, mutyik ezreire, maffia-állam kiépítésére kevesen gondoltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.