Már nem a szlovákok járnak át hozzánk dolgozni. Kint átlagosan havi 50 ezer forinttal többet lehet keresni. A Pénzcentrum cikke szerint az utóbbi években egyre nagyobb a különbség a szlovák és a magyar bérek között. Mint írják, a KSH adatai alapján Magyarországon a bruttó átlagkereset 247 800 forint körül mozgott a tavalyi évben. Ezzel szemben Szlovákiában a bruttó átlagfizetés 950 euró körül van, ami átszámítva nagyjából 295 ezer forint.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: zöldszem
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

zöldszem
A kelet-európai rendszerváltás éllovasából, a legfejlettebb szoci országból, ma Európa mélypontja vagyunk! Neméri el az életszínvonal a Kádári korszakot sem!
Már csak Bulgária van mögöttünk! Siker siker hátán!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
zöldszem
A kelet-európai rendszerváltás éllovasából, a legfejlettebb szoci országból, ma Európa mélypontja vagyunk! Neméri el az életszínvonal a Kádári korszakot sem!
Már csak Bulgária van mögöttünk! Siker siker hátán!!!
preparátor
Tessék! Ezt tették velünk a szocik és a liberálisok. Remélem Orbán megfordítja ismét a trendet!
nyanya001
Na igen az 1 millió munkahely...
4 millió nyomorgó !
47 ezerért közmunka amiből meglehet élni a tolvajok szerint akik naponta
kaszálnak ennyit !

meg van akinek sosem rohad le a szeméről a narancs... lásd fentebb.
preparátor
Aki 47 ezerért közmunkás, az annyit is ér! Aki nem tud a munkaerő piacon elhelyezkedni, arra a piacnak nincs szüksége, mert vagy megbízhatatlan munkaerő, vagy semmihez nem ért!
Tanulni kéne és gyakorlatot szerezni, nem kocsmába járni és nem segélyért kuncsorogni!
Mobil123
"Néhány éve még inkább Szlovákiából jártak át a munkavállalók Magyarországra dolgozni, mára azonban úgy tűnik, megfordult a trend." - Nem ártana mégegyszer értelmezni ezt . Hetedik éve van hatalmon a setét vezír és bandája és nem az elmúlt nyócév .
pbalage
@preparátor: de úgy tudom, hogy most van egy kiváló oktatási rendszerünk, attól majd biztosan kilábalunk ebből a helyzetből.
Yoda69
Viszont nalunk rekordmagas szinten van a fideSSes politikusok es kaderek fizetese. Az 5 millas fizu bevezetesevel, mar nyugat europai orszagokat is verunk.
preparátor
@pbalage: A legkiválóbb rendszer sem tud a lusta iskolakerülőből jó tanulót kreálni. Akik a perifériára szorultak, azok saját maguk miatt olyanok. Nem az oktatási rendszerre kéne fogni az iskolakerülést!
pbalage
@preparátor: szerintem neked nincs gyereked.
zöldszem
@pbalage: Azt írja a setét paraszt, "legkiválóbb rendszer sem tud a lusta iskolakerülőből jó tanulót kreálni"
Ellenben a szlovák szakember ezt: "...a magyar munkások szakképzettsége, tapasztalata állhat..."
Arra a kotorék lakó sem tud magyarázatot adni, hogy, ha minden "jobban teljesít", akkor miért nem ide jönnek, és miért a magyarok mennek külföldre?
Nyomja a hülye liberálborsi szöveget!
Ennek Orbán az Isten!
Sose volt KISZ vezér.
Sose volt besúgó.
Sose volt Soros ösztöndíjas.
Sose volt liberális pártvezér.
Sose volt a Liberális Internacionálé alelnöke (8 éven át.)
Sose mondta a KDNP-s képviselőtársainak azt a szöveggel, hogy "csuhások térdre, imához".
Sose mondta azt, hogy az oroszokkal paktálás hazaárulás.
Én csak komcsikat látok kormányon, KISZ titkároktól az MSZMP KB tagjaiig! A vezér seggéből nyilván nem ez látszik!
nyanya001
aki ilyen lekicsinylően beszél a kényszerhelyzetben lévő
47 ezerből meg lehet élni annyitisér az meg egy kalap sz@rt sem ér
mert csak egy seggnyaló bérenc !
Eriksson
Most már tudjuk, hogy mennyi az átlagbér Szlovákiában. Már csak azt kéne tudni, milyen az árszínvonal, ebből hogy lehet megélni. Csak, hogy világosan lássunk.
zöldszem
@Eriksson: kepkezelo.com/images/fl6dkin280p8c5qq35fb.png
Januárban a sajtóban megjelentekből azt lehetett tudni, hogy elsődlegesen a friss élelmiszereket, egyebek mellett a húst, a halárut, a tejet és a péktermékeket fogja érint az élelmiszerek áfájának csökkentése.
Ergo, nem plakátilag teljesítenek jobban, hanem ténylegesen jobban teljesítenek, mert adót tudnak csökkenteni.Ha, oda mennek dolgozni a magyarok akkor biztosak lehetünk, hogy jobb az élet színvonal.
Eriksson
@zöldszem: Azért ez egy kicsit összetettebb dolog, nem az ÁFA mértéke az életszínvonal mutatója.
Mennyi most az ÁFÁ-juk? Sávos-e? Van-e 0 kulcs?
Náluk vajon mennyi a Szja? Sávos-e? Van-e 0 kulcs?
Ami kérdés csak közvetlenül merül fel, de volna még néhány.
preparátor
A taknyos orrú "mélyszegények" egyetlen kitörési pontja az iskola lenne.Szerintünk. Ingyen tanulhatnak, ott ingyen ehetnek, de ez nem csábító! Szerintük viszont uzsorázásból, öregezésből, segélyből és megélhetési gyerekgyártásból könnyebb megélni, mint ha erőfeszítést tennének érte. Így annyiba se nézem az ilyen "elesetteket" mint cipőmön a piszkot! Majd ha nem arról szól a történet, hogy úgy kell vadászni őket, hogy járjanak iskolába és azzal kell őket kényszeríteni, hogy elveszik a családi pótlékot, majd változik a véleményem. Addig viszont a legkisebb együttérzést sem érzem!
Dr. Felipe
A Magyarország jobban teljesít mellett elrobog az összes volt szotyialista ország. Ezt csak az ostoba fideSS birkák nem látják.
Talán nem a stadionokat és a kisvasutat kellene erőltetni elvtársak, meg azon agyalni elvtársak hogy hogyan lehet észrevétlenül ellopni 250 milliárdot az MNB ből elvtársak.
preparátor
@pbalage: Azt hiszel, amit akarsz! :-)))))))))))))))) Szerinted érdekel? :-))))))))))))))
zöldszem
@Eriksson: Több kulcsos, keress rá a kérdéseidre a Google-én.
Az is árulkodó jel lehet, hogy többen ott alakítanak céget! Szlovák rendszámú terepjárókkal közlekednek a hazai milliomosok! És mint a cikk is írja ott dolgoznak a magyarok, gondolom javarészt a határ mentiek. Ez a helyzet a román határ mentén lakokkal is, ők Romániába járnak át dolgozni!
Lehet szépíteni, kozmetikázni a dolgokat, de be kell látni szar van a palacsintába. Nem kell ehhez sem liberálisnak sem baloldalinak lenni, nyitott szemmel kell élni!
Eriksson
@zöldszem: De hiszen ez régi dolog, még Gyurcsány is megmondta annak idején, hogy el lehet menni elvtársak. Ez pont a szlovákiai magyar vállalkozóknak szólt.
nyanya001
Na kreparátor ha valamit erről mondanál, az általad taknyosoknak aposztrofáltak
közül egy alaposan kitanulta a sikkasztást amit az általad favorizált miniszterelnököd
lesöpör az asztaltól. Ha egy "taknyos" lop, azt megbüntetik ( ezzel egyet is értek ! )
de ez tetves sikkasztó éli világát
Hadházy Ákos hétfői sajtótájékoztatóján a részletekről szólva közölte: az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és a Türr István Képző és Kutató Intézet (TKKI) közösen az államreform uniós program keretéből használhatott fel forrásokat roma felzárkóztatás módszertani támogatása, valamint roma közigazgatási rendszer kialakítása címen,
ám az 1 milliárd forint szerinte "mindenféle haszon nélkül eltűnt".

Az ezzel kapcsolatos adatigénylésükre csupán az ORÖ válaszolt, amelyből kiderült: az általuk felhasznált 100 millió forintból 25 millió egy közhasznú roma munkaerő-kölcsönző létrehozására ment el. Hadházy Ákos a rendszer létrehozását is abszurdnak tartotta, de mint mondta, semmi nem utal annak működésére. A rendszert az ORÖ által alapított Kisebbségi Kulturális és Foglalkoztatási Módszertan Intézményhálózat alakítottak ki, vagyis "saját magukkal hozatták létre" - közölte.
index.hu/belfold/2015/10/26/az_lmp_megtalalta_a_vilag_egyik_legdragabb_roma_treningjet/
Persze ez neked rendben is van mert éppen olyan az értékítéleted mint ezé a sikkasztóé !!
Közéjük való vagy !
Borsodi
Mert Magyarország egyre jobban teljesít,Szlovákiába meg kevesebbet lopnak a hatalmon lévők, a miniszterük nem stadion mániás harácsoló.diktátor.
prime777
"Magyarországon a bruttó átlagkereset 247.800 forint körül mozgott a tavalyi évben".
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA,
Majd ha ez lesz a minimálbér akkor azt mondom ok.
Mert egyébként miért is 129 ezer a bruttó minimálbér?
Hát persze,hogy azért mert az emberek 60%-a ennyit kap,ergo kemény 80 ezer a havi fizetése.
A 240 ezerben benne van az is aki havi 5 milliót keres.
Magyarországon a mai nettó átlagkereset amit effektive el tudsz költeni ennivalóra meg egyéb fizetni valókra az 250-350 euro között mozog.
Ami magyar forintban 75-120 ezer forintot jelent.
SZÉGYEN!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.