Februárban a budapesti Szent Imre Kórházban kapta az egyik beteg ezt a valamit, amit húslevesnek tálaltak. Így ránézésre a mosogatólével találhatunk rokonságot, az ízéről sajnos nem kaptunk beszámolót, már ha egyáltalán a beteg megkóstolta. A fotót a Kórházi Koszt facebook oldala hozta le.

Ezt adták a fővárosi kórházban húslevesként

Van baj az egészségügyi ellátással, nemrég a Soproni Gyógyközpont gyerekosztályán nyers (a kommentelők kedvéért: főzetlen/melegítetlen) műbeles virslit szolgáltak fel.

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Felipe
Hol van belőle a hús elvtársak? Már azt is kilopták belőle elvtársak?
eugen4402
Első ránézésre tésztalének tűnik. Talán galuskát főztek ki benne, és gondolták, átkeresztelik húslevesnek...
Szókrakész
Erről nem a kormány, hanem a kórházigazgató tehet.
Rúgja ki a szakácsot!
KERKA
A szakács kettőt lapozott az étrenden. Ez a jövőheti tejleves a szoptatós kismamáknak.:))
justhpeter
Megmondta a vezér ne tessék a 21. századi szinten álló kórházainkat bírálni.
Feraj49
Talán azzal kéne megetetni aki megfőzte, és a kórházi élelmezés vezetővel,valamint a kórház igazgatójával! Miért is nem ellenőrzik az étel minőségét ?
Ez még diétás ételnek sem nevezhető! ? Pedig a kórház kifizette az ételt! A beteg is,azért vonják a betegbiztosítási járulékot !Ezért a moslékért ? A kutyám különbet eszik !
papa.49
@Feraj49: A kutyáim MEG SE ENNÉK, csak néznének szemrehányó tekintettel rám...
KERKA
@Dr. Felipe: 15.35 Nem elvtársak.!
Vagyis elvtársak, csak hús nélkül.
Lepényleső
Na ugye,még tányér is van,hol itt a baj?
agnes200
Én is voltam a János Kórházban múlt tavasszal pár napot. És a spenóton a rántotta nem tojásból volt. Azóta is töröm rajta a fejem, hogy mit ettem aznap ebédre. Azt sejtem, hogy úgy minimum 50%-ban liszt volt, vagy esetleg tojáspor. És akkoriban - múlt tavasszal - még úszlált pár répakarika a levesben. Úgy látszik, azóta tovább romlott a helyzet.
Fradigege
Le kell állítani ezt az egészet. Deportálás.
Desischado
orbánék egyék meg ezt a mosgatólét! Rohadékok!
Slade
Fínom hami. Mert hát ugye a reformok meg rezsicsökkentés meg a kupakok izé hát, hogy Magyarország jobban teljesít. Ebbe kellene belefojtani az összeset.
Borsodi
A parlamentben is ezt eszitek?Ettől nem lenne erőtök nyomogatni a gombot.
kkalman
Magyarországon a kórházak 21. századi színvonalon vannak. Etiópiából nézve!
Borda
Kórházakban szoktak főzni bizonyos betegeknek NYÁKLEVEST, ami nagyjából így néz ki. Gabonából készül,amit pépesre főznek és húslével öntik fel. Nagyon sok leves húsleves hozzáadásával készül.
KERKA
@Borda: az a bizonyos húsleves húst sohasem látott, egy bizonyos alaplé, ami a vödrös KNORR massza.
eszegfu
Szerintem itt csak a megnevezéssel lehet gond... ahogy van "hamis" gulyásleves, akkor ez "hamis" husleves lehet. Egyébként meg mindegy minek is hivják... ránézve, nem hiszem, hogy bárki megette volna, egyáltalán nem "bizalomragerjesztő"...tehát kár volt a vizért, aminek mondjuk 36 Ft literje, na meg a csatornadijért, ami ennek még a duplája is lehet...
Borda
@KERKA: Itt szerintem csak a napi menü változásáról lehet szó, de ránézésre ez egy Nyákleves. Betegélelmezésen szoktak ilyet főzni pl.kemosoknak. Húst valóban nem látott ez a leves, elírtam fentebb. Alaplét adhatnak hozzá,de ahogy az orvos kéri, csontlét. Készülhet zabból, rizsből, búzából, kukoricából. Az alaplé amit emlegetni szoktak az csontlé. Olyan drága dolgot,mint Knorr, szerintem kevésbé alkalmaznak.
KERKA
@Borda: Most tanultam tőled valamit, köszönöm szépen. Kipróbálom a hajdinából és a burgurral is.
eszegfu
@Borda: Sajnálom... de nekem igy "pontositva" sem jött meg az étvágyam, annak ellenére, hogy ezt nem lehet a szem számára sem gusztusossá "varázsolni"... ez ilyen, illetve ilyennek kell lennie! Nekem a pirospaprika nélküli rántott levest idézi...
Borda
@KERKA: Aki már főzött rizst, búzát,zabot; az tudja,hogy a főzésük során fehér lét kapunk. Félretéve a huncutságot, ez tényleg Nyáklevesnek néz ki.
Borda
@eszegfu: Ha nem leszel olyan beteg, akkor biztosan nem fognak megvendégelni a kórházban ilyen ínyencséggel :-)))
eszegfu
@Borda: Viccen kivül... szegény kemosok egyébként is hányingerrel küzdenek, nincs étvágyuk sem, nem "kivánósak", de -- ahogy irtad -- nyilván ez a számukra valamennyire is emészthető étel. De akkor talán az elnevezés lehetne pontosabb, pl. hus alaplével felöntött lisztleves, vagy valami hasonló.
Borda
@eszegfu: Nem hiszem,hogy az adott beteg annyira kíváncsi lett volna a leves nevére. Csak a hozzátartozó. A B-vitamin miatt kapják pl. Egy beteg nem véletlen kap speciális étrendet. Hmm...nem tudom honnan szedték,hogy az húsleves. Feküdtem már kórházban,de én még nem láttam étlapot.
eszegfu
@Borda: Na látod! Máris kész a "megoldás"! Tulajdonképpen ha nincs étlap, nincs megnevezés, csak annyi "leves"! Tényleg nem vitázni akarok, de azért ennyire kell, hogy "speciális" legyen?! Mondjuk a "felismerhetetlenségig"?! Természetesen világos, hogy bizonyos betegségek miatt speciális étrendet irnak elő, ez rendben is van!
Borda
@eszegfu: Szerintem a képet is egy hozzátartozó készítette és nyilván ő gondolta vmilyen húslevesnek. Aki kórházi étkezést kap és nem jár be hozzá senki, örül ha nem hal éhen. Nyáklevest úgyis csak itt készítenek. Egy krémlevest sem biztos,hogy felismernénk. Pl. Tálalnék neked egy ciklámen színű krémlevest vagy egy halványsárga krémlevest, ránézésre nem mondanád meg mit kaptál, max ha megkóstolod. Egy krémes jellegű leves ilyen. Egyébként céklakrémlevest és spárgakrémlevest kínáltam neked, mandula darabokkal meghintve a tetején :-)) Ezeket megkóstolnád?
eszegfu
@Borda: Kb. erről beszélek én is... bizony -- akármilyen hihetetlenül hangzik -- én mindent hajlandó vagyok megkóstolni, ha a tálalás gusztusos! Ha lenne pl. ezen a levesen akár csak 2-3 zsemlekocka, esetleg petrezselyem, vagy bármi. Nem tehetek róla, de ha a szememnek jó, akkor azt hiszem minden jöhet! Már az is, hogy leirtad hogyan tálalnád, már attól is gusztusosnak tartom, szivesen megkóstolnám! Szerinted egyébként van valami "élettani hatása" ennek a nyáklevesnek?
Borda
@eszegfu: A helyzet az, hogy a kórházi menü nem egyenértékű az éttermivel és ott ugyebár nem dolgoznak pincérek sem,akik ügyelnek a felszolgálás minőségére. Lehet volt hozzá zsemlekocka, mert azt azért szoktak dobni a tetejére, de mivel mi nem voltunk ott...nem tudhatjuk. Még az is lehet rántott borsóval szórták meg a tetejét, de ez attól függ milyen betegségben szenvedő betegnek adták. Egy kemosnak kenyérkockával adják a Nyáklevest. Nagynéném legalábbis így kapta. Élettanilag nagyon fontos vitaminokat tartalmaznak a gabonák. Van aki búzacsírát ad a gyermekének,hogy jobban tudjon figyelni a suliban. Nem akarok nagyon belemerülni, mert hosszasan lehetne erről beszélgetni. Egyébként nagyon finomak a krémlevesek,ha van aki jól készíti el. :-)))
eszegfu
@Borda: Igazán köszönöm a "kimeritő" választ! Igazad van... én is azt gondolom itt lehet a vége a nyáklevesnek...
eugen4402
@eszegfu: Hagyjátok már azt a nyáklevest, mert arról egy kétjegyű szám jut eszembe kora reggel! (a 69-es) :-)
eszegfu
@eugen4402: Értettem!!! Kérek engedélyt meghunyászkodni!!:))))
eszegfu
@eugen4402: Ja kérlek, ha mindenre van válaszod, akkor tényleg nem tudok lépést tartani a "kivánságaiddal"!:))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.